bouquet

Ízek és Illatok – ma van Advent második vasárnapja!

Sharing is caring!

Reggel mínusz tíz fokban dideregve néztem a csodálatosan fényesre suvickolt csillagokat! A levegő meg sem mozdult, jó volt mélyeket szippantani a ropogós hidegben. Annyira szép!
Még időjárásunk is kegyelemmel, szeretettel teljes. Forest igencsak ugrabugrált a  kertben….ma reggel a szokásosnál is fürgébb volt ?.
Arra gondoltam, hogy ehhez a gyönyörű téli időhöz alkalmazkodva ma csípős – gyömbéres gyümölcskenyeret sütök, mert a gyömbér melegítő hatású. Jó lesz majd holnap a betegeim között lótifutizva nassolgatni.? No…azért ment bele étcsoki is, házi cukrozott narancshéj, dió, meg rumos mazsola is. Adjuk csak meg a módját!?
Miközben sül a kis gyönyörűség, kutyikám íróasztal gyanánt ismét ölemben szundizik. Egyáltalán nem zavarja, hogy pötyögtetem rajta a telefonom.

Azt mondják, hogy a második vasárnapon eljövő Angyal piros palástot ölt. Ő a Remény Angyala.
Elhozza a Szeretetet nekünk, összegyűjti azt és a rászorulóknak adja, hogy ne csüggedjenek.
De…hiszen….rászorulók vagyunk mindannyian, nemde? Mert a Szeretet nem a Játszma palástjait ölti magára. Önzetlen. Jóságos. ?
És mi mindannyian szipákoljuk befelé, olyan, mint amikor simogatják a lelkünket… jó dolog adni is.
Akár úgy, hogy segítünk egy idős néninek, bácsinak. Akár támogatjuk a gyerekeket és az állatokat. Vigyázunk a világra és egymásra.
Valahol egyszer azt olvastam, hogy tégy minden nap valami jót. Ezt megfogadtam. Azóta könnyedén hajtom álomra a fejem..
Van egy másik is, amit olvastam. Várd minden nap a Csodát, mert léteznek! Itt még nem tartok, állandóan elfelejtek apróságokra figyelni..de előbb – utóbb talán menni fog, hiszen az élet apró dolgai komoly mondanivalót hordozhatnak.

” Remény Angyala! ? Segíts bennünket abban, hogy minél több Szeretetet fogadhassunk be és ezt az érzést szétszórhassuk a világban. Segíts abban, hogy minden nap adni tudjunk jóságot,emberséget, toleranciát a körülöttünk levőknek! „

Mit vegyek fel ebben a napsütésben? A ruhám itthoni. De mi legyen a parfümöm???
Kedvenc illatomat választom.
Jacques Polge 1984 – ben készült ikonikus alkotása. Többen félnek tőle…mert túl sok, túl erőteljes a rengeteg összetevőből álló jázminos csoda.
Rajtam nem az. Pont jó!coco-perfume-ad-ines-2
Annyit használom, hogy fel sem tűnik pazar illatorgiája, mert teljesen eggyéváltunk már az évek alatt. Csak … amikor hazaérkezem és kicsit lassabb tempóban pörgök … akkor érzem a sálakból, köntösökből, pulcsikból, hogy minden olyan jószagú ?.
Pozitív gondolkodásra sarkall és magabiztosságot ad. A klasszikus stílusba sorolnám – ha Isten is úgy akarja mindig lesz nekem….és sűrűn fogom használni.
Jázmin, bulgár rózsa, koriander, narancs, mandarin, szegfűszeg, mimóza, szantál, civet, oppoponax, vanília és még sok más. A fejjegyekre még rájössz!? Aztán minél hosszabb ideig szagolgatod, annál jobban elbizonytalanodsz! A parfüm időtálló és ezt első használatkor már megmutatja Neked! Vagy menekülni fogsz tőle, vagy elfogadod a kortalanságát és megfoghatatlanságát.
Minden alkalomra tökéletes….
Tegnap is és ma is ő a választottam.
Coco! A világ egyik legnagyszerűbb mesterműve! Maga a zsenialitás! Szerelem, szenvedély, szeretet, szépség!

Hamarosan filmezünk Édespárommal.
Gyertyák, Advent, süti, kuckózás.
Coco árad a köntösömből is és  bőrömből is.
Néha kikukucskálunk csillagnézőbe.

Kellemes és meghitt estét kívánok!
(Parfümbűbáj)

Tagged with:
Posted in Illatolatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!