bouquet

Lancome: Magie Noire EDP

Sharing is caring!

Mottó: Provokatív, szexi…. és nagyon francia
Megjelenés: 1978
Kategória: Mainstream
Milyen: Női
Orr: Gerard Goupy
Karakter: Fás – földes
Illatjegyek: Fej: Jácint, labdanum, málna, kasszia, rózsa, bergamott.
Szív: Ylang – ylang, orriszgyökér, jázmin, tubarózsa, méz, nárcisz, cédrus, gyöngyvirág.
Alap: Tömjén, mirrha, oakfa, cédrus, vetiver, civet, pézsma, pacsuli, szantálfa, borostyán, fűszerek.

Fittyet hány a hagyományokra, megy a saját feje után, pimaszkodik, csupa impulzív lüktetés, gyakorlatilag milliónyi összetevőből kikevert katyvasz….DE!…. egyike a világ legjobb illatainak! Méghozzá ez a kiadás.

Semmihez nem hasonlít. Szenvedélyes, erotikus, vad, állatias.

A Magie Noire halálos fegyver a nő bőrén. Viselete provokatív magabiztosságot ad. Csábos, nagyon érzéki és merész.

Amikor közelebb hajolok a csuklómhoz, vagy egy mozdulatomra a kulcscsontom és nyakam hajlatából előtörnek az első varázsmolekulák, akkor legelőször a pimasz szemtelenség jut eszembe.
……………………………………
Egy fekete ruha….egy vállvonás….világító elefántcsontszínű bőr a sötétben és egy lustán elnyúló nő a karosszékben. Fekete harisnya, keresztbe vetett lábak és magas….nagyon magas tűsarkak.

……………………………………
Egyszerre sziporkázik és ugyanakkor már kábít is. A fejjegyek igen rövid ideig érződnek. Amolyan iniciálé szerűen becsenget a bergamott a jácinttal együtt és már halad is tovább. Nem az övéké a főszerep. Nem mutatkoznak sokáig a szívjegyek sem, rajtam inkább csak a tubarózsa és nárcisz érződik (amit egyébként imádok) a mézzel fűszerezve.
Na de azután!
Megjelenik a civet. Ez az az alkotórész, amely adagolásához komoly profizmus szükséges. Ha sok van belőle rosszullétet okoz, borzasztóan tömény. Ha megfelelően adagolják, akkor rafináltan, csakúgy mint a bőr aromája szexualitást áraszt, mély állatias vonzerőt. A civet mellett megannyi kedvelt akkordom van jelen….a tömjén és a szantálfa duettje hol csábít, hol megálljt parancsol. A mirha földöntúli szépsége meglepetésekkel és titokzatossággal kecsegtet. A pacsuli és vetiver forró, lüktető, száraz elemek, míg a borostyán és pézsma balzsamos puhasággal csábítanak, akár a forró ölelő karok….
…………………………………..
A nő, ahogy lustán hátradől a székében hanyagul beletúr a hajába. A szobában csak hangulatfények vannak imitt – amott. Éjszaka van. A roló nincs leengedve, sőt a tejfehér függönyök is szépen redőzve össze vannak fogva kétoldalt.
Átlátni az utca másik oldalán lévő házakra. Pontosan szemben az ablakával a sötétben egy alak körvonalai kezdenek kibontakozni. A nő csak érzékeli, hogy valaki nézi őt, de nem látja. Szemeit lehúnyva kezeivel végigsimít a testén. Tenyereivel enyhén felfelé húzza ruhája szegélyét és a ruhaszélek épp a combjai közé esnek be….

Cédrusok balzsamos illata árad szét a levegőben. Át a résnyire megnyitott ajtón és ablakon…. A Hold tányérja meg – megvilágítja a kicsiny hálót, buja élményeket sejtetve. Egy kis zaj hallatszik, mintha a bejárati ajtót becsukta volna a huzat.

A nő felül a székben. Hátát kiegyenesíti, majd ívben hátrahajtja kissé. Kezei most a nyaka körül kalandoznak, majd végigsimít az egész felsőtestén. Csípője lágyan megbillen. Minden mozdulata csupa erotika, csupa vágy. A parketta most megreccsen….
Idegen illatot érzékel. Füstöt, bőrt és vetivert. Lassan feláll és megfordul.

Halálra kellene válnia….ehelyett szemei összekapcsolódnak a vele szemben ülő férfi szemeivel. Holdfény világítja meg borostás arcát, mely markáns, gyönyörű berendezésű, orra egyenes, keskeny szemei világítanak a sötétben szép ívű szemöldöke alatt.

”Táncolj! Lassan….érzékien….” – szól mély bársonyos hangon, mely sisteregve érkezik meg a nő idegsejtjeire.
És ő elkezdi eddigi élete legerotikusabb táncát.

………………………………….
Magie Noire. Sötét, magnetikus parfüm. Tartóssága rendkívüli. Hosszú órák után is érződik csábítása, pedig jócskán csökken kezdeti erőssége. Mégis erőteljes, csak másként. Három – négy óra elteltével tompán sejtelmes fényben csillog. Kicsit lefolytva, de végtelenül buján.
Nem az az illat, amely erőszakosan tolakodva nyomul az orrodba! Nem fogsz lépten – nyomon vele találkozni.
Ő pecsétet nyom a maga szofisztikáltságával a lelkedbe. Lenyomatot képez és emlékezni fogsz rá….
Felismered még akkor is, ha évekig nem találkozol vele….

Féltően óvom utolsó fél üvegcsémet. Keresem évek óta, hátha van még valahol elfekvő darab. Hiszen reformuált változata kapható….de fel sem ismerem sajnos benne azt a lángolást, amelyet a leírt kiadás ébreszt bennem.
Varázslatos éjszakai kompozíció! Örök szerelem!

(Parfümbűbáj)

Tagged with:
Posted in Lancome illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!