bouquet

Boucheron: Initial eau de parfum

Sharing is caring!

Mottó: Őszitavasz mezsgyéken

Megjelenés: 2000
Orr: Jacques Cavallier
Milyen: Női
Kategória: Mainstream
Karakter: Virágos
Az üveget tervezte: Joel Desgrippes
Illatjegyek: Fej: Bors, mandarin, fekete ribizli levél,
Szív: Rózsa, jázmin, pacsuli, vadvirág, fahéj, bors
Alap: Pézsma, mandulavirág, méz, mandulaméz
Néha tudok ám mérgelődni! Miért is kell egy tök jó dolgot beszűntetni? Milyen logika mozgatja a menedzserek gondolkodását, hogy egy terméket ami sikeres, közkedvelt és pénzt hoz a konyhára, leállítanak?
(Oké, persze, tudom, hogy most is profitál, ráadásul nem is keveset – már az a pár darab, ami még a piacon forog belőle….)
No de nekem van! Így előveszem, nézegetem….és spórolva használom. Erre a parfümre mondom azt, hogy a percek és órák elteltével egyre inkább nemesedik. Olyan, mint egy jó évjáratú testes vörösbor, mely az évek múlásával egyre finomabbá és különlegesebbé válik.
Szépségesen egyszerű üvegét szeretem a kezembe venni. A hangulatomtól függ mindig, hogy mi jut róla eszembe. Amikor felhők felett járok olyan, mintha óriások igazgyöngyláncának csodaszép medálját nekem adnák. Arany Boucheron foglalatban van egy gyöngyszem! Amikor borongósabb vagyok, akkor a gyöngyszem könnycseppé változik és végigcsordul fényesfájón érzékeny lényemen….
Nem érzem azt, hogy játékos parfüm lenne. De! Mágikus, delejes vonzerő árad belőle, ráadásul az órák elteltével egyre jobban bűvöl és köt….s végül, nem tudok elszakadni tőle.
Olyan, mint egy hatalmas karmikus szerelem, amely tele van nehézséggel és a ritka pillanatok, melyek tündökölnek a szivárvány összes árnyalatában és nevetés kacaja szeli át adnak erőt az újra és újra előbukkanó megoldandó feladatokhoz.
Az iniciálé nehéz és sok. Rámborul a kompozíció szinte összes alkotója hangosan, feszültséggel terhesen, de gyönyörűen. Együtt mozdul meg a rózsa, jázmin, bors, pacsuli, fahéj, mandarin, narancs, mandula! Sok. Hiába a gyümölcsök könnyedsége, a bors és pacsuli odavágó tömörségét nem tudják csökkenteni.
A mai napig, ha felteszem magamra, felszalad a szemöldököm az első néhány percben. Mindig ugyanaz az érzés kerít hatalmába: szinte borítékolom, hogy csodálatos kibontakozás fog hamarosan megtörténni, de hiányolom belőle a felhőtlen vidámságot.
És bekövetkezik a változás. A kezdetek megnyugszanak és fél óra elteltével mezzopianoban muzsikál az illat. Előtérbe kerülnek a lágy mézes aromák a virágokkal együtt. Ez az a pillanat, ami miatt imádom őt!
Már nem üt, nem feszít, hanem csak létezik. Cirógat. Hasonlóan, mint ahogy a mezőkön végigsimít a szél és odacsábítja magához a kertek rózsa és jázmin; a mezők vadvirág illatát. Kellemesen, finoman érezteti jelenlétét. Harmatos mandulavirágot hoz ajándékként. Szerelmes percek ezek. Apró kis kacajok, búvó titkos ölelések. Tavaszi fuvallat, öröklét és újjászületés….
Rózsaszín. Rózsaszín felhő, mi más is lenne….? Gyengéd édes virágos – csábos vonzás….
Legjobban két – három óra elteltével tetszik nekem. Akkor már kifejezetten bőrközeli lesz és páratlan harmóniában működik együtt a pézsma, a méz és a jázmin. Egy kicsit tompul minden, a pézsma és pacsuli esszenciájától talán rozsdásodik kissé az illat. Őszi árnyalatokat vesz fel. Nem rózsaszín már, hanem naplemente narancs és vörös, néha – néhol szép kékeslilával….

Van, aki hosszú évekig, évtizedekig egyetlen egy parfümöt használ. Az Initial ilyen szerintem. Magával ragadó, nőies, puha, csábító, komoly, de nem komor. Jellegzetes, egyedi. Bár nem hasonlít rá, hangulatban nekem kicsit Donna Karan: Black Cashmere kreációja jut az eszembe.
Tartóssága hat óra (rajtam), szilázsa fokozatosan csökkenő. Tiniken nem tudom elképzelni.
Jacques Cavallier neve biztosíték arra, hogy tökéletes illatról van szó, hiszen mindegyik alkotását sikerre vitte eddig.
Nyáron elképzelhetetlennek tartom a viseletét, főleg a nyitás miatt. Egyéb időben szerintem a hangulatunkon múlik a használata. Bár nem mai darab – ennek ellenére különleges.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Boucheron illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!