bouquet

Grace Kelly illatkedvencei

Sharing is caring!

Maga volt a megtestesült sikk és elegancia. Világhírű színésznő, csodálatos hercegnő, rendkívüli anya, aki bájával jelentősen hozzájárult Monaco varázsához és gazdagságához.

Klasszikus amerikai stílust képviselt és megtestesítette az ötvenes évek szépségideálját. Karcsú, kecses termettel, gyönyörű bőrrel áldotta meg az ég és szépvonalú arccal.
Ünnepelt díva volt már, amikor találkozott a monacói herceggel. A szimpátia kölcsönösen alakult, s bár mindketten tudták, hogy nincs túl sok közös tulajdonságuk, a herceg Grace után ment Amerikába, ahol megkérte a kezét.
Bár sokan tündérmesébe illő történetnek hiszik az életét, Grace – nek a házasságkötés után le kellett mondania legnagyobb álmáról és ez nem volt más, mint a színészet.

Jelentős szerepet töltött be életében a divat és szépségápolás. A sminkelési trükköket még színésznő korában tökéletesen elsajátította. Kedvenc termékei Helena Rubinstein műhelyéből kerültek ki. Illatszerelmekből sajnos nem sikerült sokat kimazsoláznom, de az a pár parfüm, amelyet most felsorolok nagy kedvencei voltak.

Creed: Fleurissimo

Grace 1956 – ban ment férjhez Rainer herceghez. A vőlegény erre a jeles alkalomra a Creed manufaktúrával terveztetett egy illatot a menyasszony csokrához. Az illat jellemző összetétele a bolgár rózsa, tubarózsa, ibolya, firenzei írisz, és bergamott. A Creed – ház Fleurissimonak nevezte el a gyönyörű kompozíciót. Kiemelten jegyezném meg, hogy a parfüm képletén nem változtattak azóta semmit! Az esküvőn számos vendég megjegyezte, hogy milyen fantasztikus illata volt a csokornak. Hmmm….nemcsak a csokornak, hanem inkább a csokor illatú parfümnek….
Chateau Krigler 12
Eredetileg a feleségének tervezte a művész ezt a parfümöt. (Azt mondják, hogy egy darab volt belőle, akkoriban a világon) Azt hogy miként szánta végül is rá magát Krigler hogy korlátozottan kapható legyen a ”12” nem tudni. Mindenesetre Grace már ezt az illatot viselte 1955 – ben azon a díjátadón, ahol a Country Girl Oscart nyert és vele együtt övé lett a legjobb női főszerep.
A parfüm virág jegyzeteket tartalmaz – úgymint mimózát, rózsát és gyöngyvirágot.
Lubin: Gin Fizz
Ezt az illatot Henry Giboulet Grace tiszteletére alkotta 1955 – ben az Oscar díj átadása környékén, mikor is a Country Girl elvitte a pálmát. A Gin Fizz megtestesíti az amerikai eleganciát. Hűvös, citromos chypre illat virágokkal tűzve pézsma ágyon. (Szerintem egész fantasztikus lehet, jó lenne egy ilyen nekem is!)
Az igazsághoz tartozik az, hogy keresgéltem annak kapcsán, hogy a díjátadón melyik parfüm lett koronás. Fej fej mellett haladt ugyanis a Krigler és a Lubin illat….talán Krigler nyert egy picivel….?
Jean Patou: Joy
Sokan a világ legdrágább illatának tartják. Elsősorban Jackie Kennedy szignatúrájaként ismert, de a hercegnő is kedvelte.
Tízezer jázmin virág és huszonnyolc tucat májusi rózsa illóolaja szükséges harminc mili parfüm kivonatához. Legalábbis 1930 – ban ennyi kellett az előállításához….
Ez magyarázta anno a döbbenetes árat, amelyet nem szabad összetéveszteni a ma elég nehezen beszerezhető Patou Joy parfümével (hiszen a vállalatot már felvásárolták tavaly) és főleg nem Dior Joy illatával – amelyek szintetikus alkotó elemekből állnak fel.
Nos….négy parfüm, négy nagyágyú, négy kedvenc. Keresgéltem ugyan, hogy mely kreációkat viselhette a hetvenes években, de az internet néma csöndbe burkolózott. Hermest ugyan megihlette a hercegnő, azt azonban nem tudtam megfejteni, hogy használta is a Kelly Calechet, vagy csak inspirátor volt?
Mindenesetre ha csak ez a négy parfüm is szerepelt a repertoárjában….ezekről elmondható, hogy hercegnői illatok voltak rendkívül jó ízlést mutatva.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Illatképek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!