bouquet

Montale: Aromatic Lime

Sharing is caring!

Mottó: Citrusligetek és sportkocsik

Megjelenés: 2010
Orr: Pierre Montale
Milyen: Unisex, szerintem meg férfi
Karakter: Aromás – balzsamos – citrusos.
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Bergamott, lime, keserűnarancs, sáfrány.
Szív: Mirha, pacsuli, galbanum.
Alap: Vetiver, szantálfa.
Ó, hát erről az illatról nagyon megoszlanak a vélemények ugyanúgy, mint Pierre Montale – ról. Azt mondják hogy egy sor parfümöt dob a piacra, de azok hasonlítanak egymáshoz és csak egy – egy összetevőt változtat meg az előállításuk során. 
Ezt majd mindenki saját maga eldönti, én pedig most elemzem a kreációt. ?
Szerintem ez pasiillat! Próbáltam már magamon, barátnőn és frankón csajozós illatunk lett – hát ezt azért nem vállalom be! ? Ráadásul minden Montale hipertartós, na gondolhatod, hogy ficeregtem a helyemen.
Ám férfiakon….nyammmm! Bejön, izgi, szexi és van tartása! Egyáltalán nem nagypapi illat. Jó kis kontrasztot alkot a mirha és lime. Én azonnal kíváncsi leszek ha megérzem a teremtés koronáin! …. valahogy annyira illik hozzájuk….!
Ez egy sportos, már – már sósba hajló citrusos nyitás. Merész, bátor és magabiztos stílusjegyeket eredményez a gazdájának. A kezdet nem eget rengetően erős, ám markánsan befészkeli magát a bőrbe.
A leszáradás után saccperkábé húsz percig nagyon érdekes jegyzet bukkan fel. Nem tudom, hogy melyik alkotó együttese eredményezhet egy kis égett gumiszagot. Egyébként elég gyengén érezhető csak, de jelen van. Ez egy idő múlva kihátrál az illattérből és kezdenek kibontakozni az alapok. Imádom a mirhát! Van egy kicsit fás, száraz, porlós aromája. Sokszor homokszemek jutnak róla eszembe és a sivatagok, bibliai helyszínek, gazdag keleti városok előkelő negyedei. Szépen kivehető a pacsulival együtt. A szantálfát abszolút nem veszem észre benne, a vetivert igen. Természetesen a citrusok kesernyés, frissítő akkordjai teljességgel élvezhetők amíg csak játszik az illat a bőrön.
A parfüm egy óra elteltével lineáris jegyű lesz. Nekem momentán jobban tetszik az első etap sodrása, de tudom, hogy sokan kifejezetten azt szeretik, ha egy illatélmény lehetőleg mindvégig ugyanazt a képet nyújtja.
Akkor maradjunk a sportos, lazán elegáns stílusjegyeknél. Ehhez a parfümhöz képtelen vagyok elképzelni egy hosszú ujjú csuklónál zárt inget. Ahogyan egy merev, szigorú magatartást sem. Nem ajánlanám hivatalnokoknak, inkább utazó üzletkötőknek. Könyök alatt megállnék az ujjhossznál. Csak nyeglén vagy egyáltalán nem tűrném nadrágba. Egy szupi edzőcipő és egy szép óra jöhet még az outfithez és esetleg bőrdzseki nagyon puha anyagból! 
Az Aromatic Lime – hoz nem kell kiöltözni, visz a lendülete amúgy is előre.
Szerintem nappali illat harminctól felfelé mozgékony, dinamikus pasiknak. 
Tartóssága 10 – 12 óra. Szilázsa fejfelkapós, orrcimpa tágulós, nagyon finom. Vonzásfaktora elég jó, bár nekem az elején jobban bejön. Harmincezer körül kapható jelenleg Magyarországon.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Montale illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!