bouquet

Hermes: Jour d’Hermes

Sharing is caring!

Mottó: Még egy pillanatot a nyárból….

Megjelenés: 2013
Orr: Jean – Claude Ellena 
Milyen: Női
Kategória: Mainstream
Karakter: Citrusos – virágos 
Illatjegyek: Fej: Akvatikus jegyek, citrom, grapefruit.
Szív: Fehér virágok, zöld jegyzetek, szagosbükköny, gardénia.
Alap: Fás jegyzetek, pézsma.
Még egy cseppet a nyárból….! Még egy utolsó szippantást az Adriából – aztán bánom is én hogy bekopogtat az ablakon az ősz! De most még rajtam van a tenger illata miközben már suhanunk hazafelé az autóval….
Jean – Claude Ellena igencsak szűkre fogta a Jour d’Hermes összetételének az ismertetését. Virágos, meg zöld és fás meg vizes elemek döntő többségben. Szóval titkos a recept, ugye hogy ugye. ?
Megértem, mert nagyon jól sikerült.
Ez bizony egy bulizós, lazulós illat. Ezért szeretik a fiatalok, mert „cool” és ezért a mamikák is mert vagány.
A nap, napfény, könnyedség jut eszünkbe, amikor felfújjuk. 
Vitathatatlanul nyári parfüm. De terápiaként és nosztalgiázás képpen javaslom feltenni zord téli, nyirkos, csontig hatoló időben, amikor dolgozni kell menni, pedig minden porcikánk ágyban szeretne maradni és onnan nézni a kinti ítéletidőt. Én kipróbáltam és jól tettem.
A citrusok, levél, fű és tán nedves homok jegyzetek a kifújástól kezdve végig érezhetőek a kreáció életében. Igen. Nemcsak a víz elemét érzem benne hanem a part menti homokét is, mely hol száraz, hol tengervízzel áztatott. Hogy vannak benne fehér virág esszenciák? Hát…. Biztosan…. Nekem csak a fehér liliom ugrik be egy csöpp jázminnal együtt. Sok a vizes akkord. Gyökerek, uszadékfa, korhadt fatörzs – ezek lehetnek a fás jegyzetek szerintem, vízzel megöntözve gazdagon. 
A Jour d’Hermes egy friss, napsütötte energiabomba. 
Ideális vízparti/vízközeli nyaraláshoz leginkább Európa területén. Persze szubjektív vagyok, és jogosan kérdezheted meg hogy a világ másik felén talán nem tartom megfelelőnek? Dehogynem. Csak én ahogy közeledünk az Egyenlítő felé a citrusokon kívül ananász, kókusz és déli virág elemeket is szeretnék a parfümömben tudni. 
Balaton, Adria vidéke, Garda – tó környéke és Cote d’Azur. Ezek a területek villannak folyamatosan be ahogy szagolgatom. 
Nem is oly régen voltunk Szigligeten és Tihanyban. Úgy emlékszem Hermést vittem magammal talán pont ezt az illatot. A parfümöm a legtermészetesebben simult a nyárba, a vízhez és a bőrömhöz, mintha csak a saját kipárolgásom lenne…. 
Közepes árfekvésben kapható. A legnagyobb kiszerelése 85 mili. Kb. 20000 – 25000 Ft. Online érdemes beszerezni – a Douglas a 30 miliset árulja ennyiért. Tartóssága 7óra rajtam. Az üvege csodaszép, nehéz, vésett. Vonzásfaktora szerintem nulla – ez a parfüm nem az erotikáról szól, de minden egyéb kikapcsolódásról! ?
Használata teljesen kortalan. 
(Parfümbűbáj) 
Tagged with:
Posted in Hermes illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!