bouquet

Aldehid – Menő,vagy ciki?

Sharing is caring!

Nekem menő! Azért,mert az erőteljes aldehides illatoktól sokan megijednek,soknak tartják,vagy egészen egyszerűen nem tudják hordani.
Ma a parfümök jelentős része uniformizált,tudatalattidat a reklámokból befolyás éri, elárasztanak a cukros, édeskés egyenillatokkal egyenszemélyiségekké torzítva, ami személytelenné tesz!
Ne hagyd Magad!
Sokszor kakukktojásnak érzem magam,mert szándékosan olyan parfümöket öltök fel,amit nem,vagy csak ritkán érzek másokon.

Mi az aldehid? Ez egy szerves vegyület,amely szénből,oxigénből,vízből formilcsoportokat alkot. Nagyon tömények,nagyon büdösek. Higítva azonban……megbolondítják a parfümöket,pluszt adnak hozzá!
IllatNagyasszonyunk Coco intenzíven kísérletezett vele és nem véletlenül társítják Őhozzá a világ első ilyen parfümdurranását. Chanel No5. Megjelenése óta töretlen a sikere,bár folyamatosan alakítgatják a kor ízléséhez 😊.
Pontosan azért,mert sokfajta vegyülete van, sok a variáció is. Nehezebbek,vaskosabbak,tömörebbek tőle az illatok. Próbálgatni,kóstolgatni kell őket,mert még a citrus és zöld aromák is súlyozottabnak hatnak.
Alkotás során a következő vegyületek a kelendőek:
C7 – zöld
C8 – narancsos
C9 – rózsa
C10 – narancs és citromhéj
C11 – természetes aldehid loncvirágból,narancshéjból,rózsa és fahéjkéregből vonják ki.
C12 – orgona,ibolya
C13 – grapefruit
C14 – őszibarackbőr
(Rövidítések Illatpiramis blog)

Érdemes kísérletezni – természetesen csak egy-két darabot említek…
Piguet:Bandit,Baghari,Fracas
Chanel:No5,Coco
Lanvin:Arpege – akár az átlátszó,akár a fekete üveges
Caron: Fleur de Rocaille,Fleurs de Rocaille
Dana:Tabu
Gres: Cabochard

Mit adnak ők nekünk?
Ha megszokod az erőteljességét, vintage jellegét,adagolását, akkor kitűnsz a közösségedből. Más leszel!
Különlegesebb,nőiesebb,elegánsabb,magabiztosabb! Nehogy azt hidd,hogy egy aldehid tartalmú parfüm csak estélyihez illik! Fenét! Lányom Converse-el és farmerrel hordja! Egyetemen! Hatalmas sikerrel! Azért mert…MÁS!
Kellemes szagolgatást!

(Parfümbűbáj)

Tagged with:
Posted in Boszorkánykonyha

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

error: A tartalom védett!