bouquet

Molinard – 1849

Sharing is caring!

nardTisztelettel hajtom meg fejemet e pompás manufaktúra előtt, amelyet 1849 – ben alapítottak Grasse-ban, Franciaország Provance tartományában.

A manufaktúra a mai napig egy család kezében van. Molinard mester virág – és kölnivizeket készített és árult a városka közepén levő kis boltban.

1860 – tól gyönyörű baccarat kristály üvegekben kezdett forgalmazni mimóza, jázmin, rózsa és ibolya illatokat. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ezen illatok újragondolt változatai kaphatóak.

Az a pletyka járta, hogy Viktória királynő is használta a virágvizeket.

1900 -ban a cég életében új fejezet kezdődött. Elköltöztek egy Eiffel által tervezett lepárló üzembe, bővítették azt és ott maradtak.  A gyár a mai napig megvan és látogatható. Vásárlókörük tehetős francia, orosz és angol rétegből került ki, akiket elkápráztattak csodálatosan  berendezett és illatos bemutatótermükben.

1921 ismét áttörés. Megszületett két parfüm, a Habanita és a Concreta. Előbbi a világ egyik legtartósabb illata, amelyhez illatosított cigaretta is készült, csakhogy teljes legyen a hatás. Utóbbi  a Concreta volt a világ első szilárd parfümje.

A parfümös üvegeket már a feltörekvő és később illatairól is ismertté vált tervező Verrier René Lalique készítette. Megalkotta a  lélegzetelállítóan gyönyörű Iles d’Or és Madrigal palackokat 1930-ban  és a Le Baiser du Faune üveget 1932 – ben.

A gyönyörű parfümtartók öröksége ma is folytatódik – gondoljunk csak a Habanita sorozatra.

Molinard ma parfümöket, szappanokat, testápoló termékeket, gyertyákat és aromaterápiás termékeket készít. A 160. évfordulójukra egy gyönyörű klasszikus – virágos parfümöt alkottak meg 160 elnevezéssel.

87 illatot alkottak.  A legkorábbi kiadás 1849-ben a legújabb 2016 – ban jelent meg.

( Parfümbűbáj )

Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!