bouquet

Most akkor mi van? Ha sokáig tart igazi, ha nem, akkor hamis?

Sharing is caring!

? Tévhit!  
Vannak kitűnő másolatok, melyek tovább tartanak, mint sok eredeti parfüm, és van sok eredeti, ahol a tartósság egy véletlenül felbukkanó fuvallatnak felel meg.

Kapható a DM-ben is (többek között) egy márka, amely rendkívül jó másolatokat készít. Tartóssága jobb, mint az eredeti, ára meg a töredéke. Egyet próbáltam csak ki: az illat nagyon hasonló volt és a bőrömön hosszabb ideig maradt meg, mint az a bizonyos nagyon felkapott olasz cég terméke.

A parfümök szerencsére mindenkinek a bőrén máshogyan érvényesülnek. Saját tapasztalat: a mániám óta megismert rengeteg közül…jó, ha van egy tucat, amely rajtam tartós! ? Ez azt jelenti,hogy legalább 12 órán keresztül megmarad a bőrömön!
Ha ilyent találok és még tetszik is nagyon boldog vagyok!
Több ház is van, melynek illataihoz valamiért kötődöm! Nem jelenti minden esetben azt, hogy megfelelne az elvárásomnak! Ha használom reggelente őket, duzzogva bevágom a táskámba, hogy tudjam pótolni, ha illik!

A parfüm bőrfüggő!!!

Mindenkinek van egy jellegzetes bőrszaga! Mindenkinek! Akkor is, ha ezt Te nem érzed! A Te kémiád és a Magadra fújt illat keveredése fogja majd meghatározni, azt hogy hogyan fog majd rajtad működni!
Ha esetleg nagyon száraz a bőr, akkor a kicsi pórusokon keresztül nehezebben vándorol be az illatmolekula és nehezebben tart. Ha túl zsíros? Ott az olajos bőr ugyan összetalálkozik a parfüm összetevőivel, kérdés az, hogyan működnek és melyikük illatanyagai kerülnek dominanciába?
Rajtam például az esszenciák hűvös vagy hideg időben mutatkoznak meg igazán, úgy 25 fokig. Nyáron a verejtékezés miatt csak könnyed olaszos, mediterrán parfümöket használok.
Még valamit a tartósságról: az illat lehet teljesen kifogástalan!!…..de nem mindegy,hogy frissen gyártott,vagy régebbi. Jártam úgy, hogy gondosan tárolt drága vintage illattal találkoztam….az illat szakasztott olyan volt, mint gyermekkoromban, a hatóideje viszont már csak a töredéke! Ilyenkor szoktam mondani,hogy elfáradt szegényke! ?
Ha nem kísérletezel, nehezebben talál Rád a kedvenced! Mert barátnőmnek teljesen igaza van: Ő választ Téged, hogy Veled maradhasson!
(Parfümbűbáj)

Tagged with:
Posted in Illatképek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!