bouquet

Xerjoff:Bouquet Ideale

Sharing is caring!

xerjoff bouquetMottó: A mágia illata

Milyen: Női

Típusa: Orientális – édes – fás

Megjelenés: 2010

Orr: Jacques Flori

Jegyek: Fej: Szerecsendió, fahéj

                                                                                     Szív: Szantál, guajakfa, cédrus

                                                                                     Alap: Pézsma, francia labdanum, vanília, kumarin, dohány

Sokáig szedtem össze a bátorságom,hogy erről a parfümről írjak! Szepes Mária néni jut eszembe, akivel nem volt alkalmam megismerkedni személyesen,mert a találkozásunkkor beteg voltam. Dr. Emil Aminollah Kazanlár Tanár Úr nyugodt szavai csengenek a fülemben,ahogy festményeiről és a Tarotról okít bennünket…bevezet a hermetikába és magyarázza a Vörös Oroszlán bölcseleteit!…
Óhatatlan,hogy amikor a mágia illatai csendülnek fel a Bouquet Ideale-ban, ne hagyjam magam elrepíteni évszázadokon és évezredeken keresztül át a régi Rómába!
Behunyom a szemem…meditálok…Füstölők égnek mindenhol….finom szantált,mirhát égetnek….hálát adok Marsnak a bőséges termésért és a föld védelméért…aztán szinte hallom az emberek nyüzsgését az utcákon,sodródom velük…látom a piacot,a kereskedők portékáit. Gyönyörű selymek,míves edények,fűszertartók és fűszerek mindenhol. Majszolom a mézes,fahéjas mandulát, aztán hirtelen eszembe jut, hogy pontosan ilyen illatom van…! Itt a jelenben!….
Visszazuhanok!…Éveket,évszázadokat repülhetek át?….
Még mindig Rómában vagyok! Jóságos Ég – milyen pompás ruhák! Milyen gyönyörűen felöltözött nők!…
Mi ez a tömeg? Milyen pápánk lesz? És miért vagyok már megint egy templomban akkor amikor nem is imádkozom?..Érzem a tömjént,dohányt és…a cédrust!
Hallom a pusmogásokat…erőszak és halál, jaj azoknak,akik ellenszegülnek! Ki ez az új pápa? Ki ez a Lukretia?…Borzasztó gazdag. Óriási hatalma van! Alkímiáról beszélnek az udvarban,méregkeverésekről…
Vaníliát veszek magamhoz és fahéjas diót – ellopok egy kis tömjént, és készülök az utazásra…

A mágia az idegek harca. Is. Attól függ,honnan nézed.
A Bouquet Ideale elementáris érzéseket vált ki! Olyan,mint a Diadalszekér! Ha Te vagy a Hajtó és biztos kézzel irányítod a Lovaid,akkor ez az illat könnyen lehet,hogy a szignatúrád lesz! Ha elengeded a gyeplőt, felfalhat a parfüm. 

(Parfümbűbáj)

Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!