bouquet

Montale

Sharing is caring!

o-41373A Montale házat Pierre Montale alapította 2003 – ban, miután visszatért Szaúd – Arábiából. Több évig a királyi család és az ottani arisztokrácia orraként dolgozott, ahol megrendelésekre egyedi illatokat komponált. Megismerkedett az orientális alapanyagokkal. Elsajátította a tömjén, balzsam cédrus, borostyán, szantál, vanília és az értékes fák olajainak tulajdonságait, különleges magas koncentrációjú keleti esszenciákat alkotott. Miután visszatért Európába, az ottani kultúra  szeretetét magával hozta. Művei a mai napig hordozzák Kelet varázsát, a művész Arábia iránti szerelmét. Kompozíciói rendkívüli töménységűek, misztikusak és hosszan tartóak. A legjobb minőségű természetes anyagokat használja fel.

Számos Montale illat alapja a csodálatos oud, az agarfa gyantája, amelyet az arab világban a királyok afrodiziákumának hívnak. A világ egyik legdrágább alapanyaga, folyékony aranynak is nevezik.

A parfümök egységes alumínium formaüvegben kerülnek a polcokra ezzel is védve minőségüket a fénytől.

history_section6_old_shop-1

A ház ma Párizsban a Champs Elysées mellett van.

Idáig 111 Montale parfümöt ismerünk. Férfi, női és unisex változatai egyaránt ismertek és világhírűek.

Elfogult vagyok, szeretnék pár személyes szót szólni Montale – ról.

Számomra az egyik legnagyobb kedvenc! Köztudott, hogy imádom a keleti illatokat – nos – nekem ő testesíti, önti káprázatos illatvilágba Arábiát. Minden egyes parfüm használata egy utazás. Minden parfüm időzónákon keresztül repít, álomvilágba visz. Legjobban azt szeretem bennük, hogy az értékes olajaknak köszönhetően óráról órára változnak a bőrömön az összetevők. Olyan mint egy film – csak ez éppen 12 órán keresztül biztosan tart. Megfigyeltem azt is, hogy ha sálra ruhaneműre hullik pár csepp permet, akkor azokon a mosásig/tisztításig megmaradnak az illatesszenciák. Sejtelmes, lágy aromafoszlányokat hoznak fel, újra és újra képzelet szárnyára röpítve engem.

Igen, gyűjtöm őket. Valóban oudos, tömjénes alapokon nyugszik a legtöbb, de egyik sem egyforma!

Számomra ő az 1001 Éjszaka orra!

(Parfümbűbáj)

 

Tagged with:
Posted in Montale

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!