bouquet

Muelhens: Janine D

Sharing is caring!

Mottó6355_73f853af092d86ebc862cb2d60adb5b2: Ó azok a régi tánciskolák
Milyen: Női
Megjelenés: 1976 – 1977
Karakter: Virágos – fás
Illatjegyek: Fej: Bergamott, galbanum, jácint, bogyós gyümölcsök
Szív: jázmin, orgona, rózsa, szegfű
Alap: tölgymoha, szantál, ámbra, vetiver, borostyán

Beszüntetett, rendkívül nehezen megszerezhető vintage illat. Aukciós berkekben nem ritka a 150 – 200 fontos ár, amelyet kiadnak ezért a kölniért. Sikerének titka az, hogy egyrészt elárasztották Janine D – vel a hetvenes – nyolcvanas években az illatszerboltokat, másrészt pedig, hogy a Muelhens egy döbbenetesen jó összetételű parfümöt dobott ki. Teljesen megfizethető áron. Érthető tehát hogy kapkodnak utána, hiszen sokunknak hiányzik és minden bizonnyal még fog emelkedni is ez az összeg. Hasonlóan, mint a My Melody!
Nos! Virágos összetevőkről beszélünk, a mellette folyamatosan jelenlévő enyhén kesernyés és frissítő bergamottal egyidőben. Az alapokat olyan rafináltan helyezték el, hogy gyakorlottabb orrnak kell lenni ahhoz, hogy kiérezze őket.
Mindvégig vibrál, lüktet, sziporkázik….egy röpke pillanat szomorságot sem enged meg gazdájának. Energiabombáról van szó. Vidámságról, életről, egészségről és derűről…!
És bizony nekem emlékeket is hordoz…..?
Biztosan nem én vagyok egyedül, akinek gyorsabban ver a szíve, ha azt mondom Budapest, XII. kerület Lékay János tér – Randevú diszkó.
Istenem, de jó bulik voltak ott!
Modern Talkingra meg Tarzan Boy – ra csörögtünk, fiúztunk, és szinte csurgott le rólunk a My Melody, Janine D, Moschus ? Az volt a legfelkapottabb hely, szerintem sokkal jobb, mint a várban levő Fortuna. Full tele volt mindig. Akkoriban nyílt a Novotelben is egy szórakozóhely, oda már a nagyon menők jártak csütörtökönként, nekem maradt a cukrászda ? Különben sem kaptam Anyáéktól sohasem hét közben kimenőt.

Jártam 2 évet tánciskolába a gimi alatt, aztán egy évet verseny táncoltam. Világéletemben nem volt olyan jó alakom, mint akkor, de a zongora vitte el az időm nagy részét és a sport abbamaradt.
Különben is! Az edzőm ( Julika néni ) folyamatosan fogyókúrára ösztökélt, hogy a srácok levegőbe dobhassanak, elkaphassanak, stb. Szerinted kövér voltam 171 centisen 48 – 49 kilóval? Pffff….Ő 150 centi volt, vagy annyi sem….csontkollekció…..szóval zongiztam inkább?
Ellenben a Vörösmarty utcai tánciskolát imádtam. Társastánc volt minden héten talán szerdai, vagy csütörtöki napon esténként. Fantasztikus hangulata volt. Sokan jártunk oda, alapokat tanultunk.
Akkoriban nem láttam mást csak rózsaszín ködöt. Ez volt a diákszerelem! ❤ Két évig tartott, gyakorlatilag majd’ mindennap összevesztünk és leüvöltöttük egymás fejét, de a következő pillanatban már könnyek között kértünk bocsánatot. Rengeteget nevettünk, féltékenykedtünk. Volt egy csaj aki rendszeresen és tök véletlenül letaposta a lábunkat. Táncoltunk, lehagyott bennünket és mindig basszus az én lábamon landolt! Állandóan tönkrement a harisnyám ? Anyáék nem akarták elhinni, hogy lehetek ennyire béna! Pedig amikor közeledett én már húztam el Z-t, „Gyere már el, nem látod már megint felénk tart?”

Imádtam a nyolcvanas éveket! A legszabadabb korszakom volt! És de szép……

Ezt a parfümöt egy kedves ismerősöm Elekes Annamária ajándékozta nekem! Nem „csak” egy ritka illatot kaptam, hanem emlékeket is! Köszönöm! ❤❤
Kíváncsi vagyok a Ti emlékeitekre is! ?
Szeretettel
(Parfümbűbáj)

Tagged with:
Posted in Házak – Illatok
9 comments on “Muelhens: Janine D
 1. Urbân Menyhértnè szerint:

  Szeretnék hozzájutni ehhez a deo hoz. hol lehet? Köszönöm

  • Parfümbűbáj szerint:

   Kedves Hölgyem! Esetleg külföldi aukciós oldalakon tud már csak hozzájutni.Legalább 25 éve beszüntették. Üdvözlettel Papp Zsuzsanna Parfümbűbáj

  • Becsák Imre szerint:

   Kedves Hölgyem!
   Most rendeltem az Ebay-ról (50ml eau de toilette) szállítással együtt 16500Ft-ért. Napokban fogom megkapni és tudok róla véleményt írni.
   Amennyiben érdekli, segíteni tudok.
   Üdv,
   Imre

   • dudás győzőné szerint:

    Kedves Imre!
    Szeretném megkérdezni, hogy kb. mennyi idő alatt érkezett meg a parfüm, és melyik országból rendelte? Van-e változás az illatában, vagy megmaradt az eredeti ? Fiatal koromban ismertem és szerettem ezt a parfümöt,de attól tartok, hogy változtattak rajta. Érdekelne a véleménye. Előre is köszönöm a választ.
    Üdvözlettel Dudásné Eszter

    • Nagy Lajos Györgyné szerint:

     Kedves Asszonyom!
     Kérem szépen, hogy amennyiben megtudta, hol lehet Janine D kölnit rendelni, sziveskedjék az email
     omra átküldeni!
     Nagyon széoen köszönöm

  • Nagy Lajos Györgyné szerint:

   Kedves Hölgyem!
   Sikerült Önnek valami információhoz jutnia Janine D ügyben? Ha igen, kéremszépen ossza meg velem
   Kölnit szeretnék a lányomnak karácsonyra, évek óta azt kereresi. Köszönöm szépen!

 2. Tőkés Éva szerint:

  Nekem még van egy majdnem tele üveg, nem is tudom mikor kaptam Németországból.
  Ritkán használom, a többi mellett elfér. De szeretem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!