bouquet

Wajid Farah: Enigma

Sharing is caring!

                                                                 Mottó: A puro pura defluit aqua
Tiszta forráseksengm_aedp10_04__6ból,tiszta víz folyik

Milyen: Unisex

Megjelenés:2014

Jegyek: Fej: Málna, gyógynövény, bőr

Szív: Tömjén, fa, bőr

Alap: Velúr, jázmin, borostyán

Ezt a parfüm jellemzést az én legkedvesebb író barátomnak ajánlom, akit hosszú ideje ismerek.
Kapcsolatunk különleges. Van hogy évekig nem is találkozunk, mégis minden egyes beszélgetést úgy folytatunk, mintha előző nap váltunk volna el.
A könyveken keresztül lehet Őt megismerni. Magáról soha nem beszél. Én pedig a Lélekre vagyok kíváncsi, akinek tollából csodálatos novellák, regények, elbeszélések születnek…..
Zárkózott!

Emlékszem kis zöldfülűként kerültem a 90 – es évek legnagyobb könyvkiadójába. Irodalmi – értelmiségi központ volt. A megilletődéstől meg sem mertem mukkanni amikor egymás után bukkantak fel a költő nagyságok, műfordítók, politikusok. Megismerhettem Lator Lászlót, Vas Istvánt. Találkozhattam Göncz Árpáddal – aki mindigmindig végtelenül türelmes, kedves, viccelődő volt az ifjúsággal. A mosoly, amelyet az évek bölcsessége adományozott neki, soha nem hagyta el az arcát. Ott ismertem meg kedves barátomat is. Csendes zárkózottan viselkedett, de ércesen írt.

Falafel, vagy csoki majszolgatás közben az ebédszünetekben állandóan azon gondolkoztam, hogy a csudában lehet az, hogy valaki aki ennyire introvertált, az írásaiban mégis évszázadokkal előzi meg a korát, mindent kimond, semmit sem kendőz.
Az élet mindkettőnket elsodort a hatalmas könyvtárszobával és zongorával rendelkező kiadóból.
Nekem kislányaim születtek, neki könyvei. Én a gyermekeimet neveltem, Ő az írásaiba lehelt életet.
Munkássága csodálatos fantáziáról, mélységes érzelmekről, történelem ismeretről, hitről, erotikáról és misztériumról árulkodik mind a mai napig.
Könnyedén bújik Szinbád bőrébe és létesít hidat korszakok és évezredek között. Utánozhatatlan a stílusa. Nem mindig elegáns, ahogy ő sem. De……… Szabad ember!
Egyre fémesebb,  kifinomultabb, modern és szarkasztikus.
Petra után várom Jézus eljövetelét.
…………………………………………………….
Enigma. Forró, száraz illat. Tikkadtan várom az életet mentő vízcseppeket. Fulladásig perzsel a hőség, egyszerre tüzel és egyszerre fáraszt, úgy érzem meghalok egy korty vízért!…Botorkálva küzdöm magam egy kis pihenőért a fák közé. Nyugalmat akarok. Balzsamos, csillapító, enyhet adó virágillatú éjszakákat! Elszakadni egy ideig a fájdalmaktól. Megszabadulni a gonosztól, elérni a boldogságot.
Mire odaérek az oázishoz szinte alig élek…éhes, szomjas, fáradt vagyok. Lehunyom a szemem, elszendergek.
Különös álmom van. Egy remeteszerű ember van mellettem. Erősítő, jószagú kakukkfű teát itat velem, frissítő gyümölccsel etet. Magyaráz…..az élet apró villanásai mind adnak valamit a létemhez. Tapasztalásokat. Olyanokat is, amiket akkor még nem, de később majd megértek. Türelemre int. Szemlélődésre és önmagam megfigyelésére. Nem beszél sokat. Aztán betakar finom puha bőrökkel és én mély, pihentető álomba merülök.

Igen az Enigma kettő fejezetből áll. Első részben felüt egy vibráló élénk gyógynövényes, bőrös, karakteres fejezet, amely melegít és szorít, majd teljesen átfordul balzsamos, csitító velúr – tömjén illattá. Mindkét része szép, de a második különösen.
A céget nem nagyon ismerik. A kritikák megoszlóak – ami persze mit sem jelent nálam – az arab illatokat meg kell érteni.
Teljesen más világ. Ha egyszer ráérzünk az ízére, mindig keresni fogjuk.
(Parfümbűbáj)

Tagged with:
Posted in Házak – Illatok Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!