bouquet

Jade: Zoom

Sharing is caring!

Mottó: A p8302_cai3yk_zoom_720illanat múlandósága

Megjelenés: 1993

Milyen: Női

Karakter: Orientális édes – virágos

Illatjegyek: Szubjektív! Fej: Lonc, mályva, orchidea

Szív: Lonc, ámbra, pézsma, levelek, vanília

Alap: Pézsma, ámbra, pacsuli, fa, doh

Az ősz egyik legszebb illata! Régóta nem gyártott, drága pénzekért gazdát cserélő eau de toilette, melyet külföldön lehet kapni 100 – 200 euro között.

Szépséges, rengeteg alkotóelemből megkomponált mestermű, olyan, mint egy szimfonikus költemény. Krémesen lágy, rendkívül tartós műremekről van szó. Nagy kár érte, hogy nincs forgalomban – gyűjtők annál jobban megbecsülik. Valamikor a 2000 – es években szüntették meg.

Miről van szó? Ez egy női illat, amely kifújáskor határozottan beköszön, megmutatja magát, jelzi, hogy nem kispályás csábítóról van szó. Kicsit nyers, kicsit virágos, határozott. Ennek ellenére nem karcos. Egy lonc – levél, fa és doh akkorddal indítunk! Száradás után kezdenek dominálni a virágjegyek. Egészen biztosan jóval több van benne, mint ahogy az én orrom kiérzi ezt, de…hát nem leltem fel alkotóelemeket és a saját szaglásomra hagyatkoztam. Krémessé és tartóssá válik! Szerelmes illattá! A Nő illatává! Az alapok csodálatosan emelik ki a nőiséget, csáberőt, vonzerőt, széppé, kívánatossá teszik a viselőjét! Mindvégig jelen van egy füstösség, dohosság, paradox módon felerősítve a virágok harmóniáját és az édes bársonyosságot.

Számomra Ő azt a tökéletes őszi pillanatot mutatja meg, amikor nem mozdul a levegő, a délutáni napfény milliárdnyi színben tükrözi meg a levelek színét. A napsütés aranylóan villódzik a fákon, utakon. A természet pihenni készül, de még utolsó csodálatos szimfóniáját felvillantja nekünk, a hosszú téli álom előtt.

Az idő megáll. Egy pillanatra minden tökéletes!

Teszteltem a parfümöt. Kifújtam a csuklómra, majd egy óra múlva megmutattam a lányaimnak. Kikerekedett szemmel kérdezték….Anya mi ez, nagyon jó! Hát, ilyen hatással van egy vintage darab az ifjúságra? Fixa ideám egyébként, hogy a fiatalokra nem ráerőszakolni kell az illatokat, hanem bőrön mutogatni, hogy nemesedjen az ízlésük, és ne a reklámok döntsék el hogy mit hordjanak, hanem ők maguk válasszanak. Biztos vagyok benne, hogy előbb – utóbb nem kizárólagosan csak cukorcsodák lesznek náluk menők!

Ennek ellenére ő nem a húszéveseknek szánt mű….valahogy inkább az érett harmincasoktól felfelé tudom elképzelni. Azokon a hölgyeken, akik tisztában vannak önmagukkal és merik hordani az erőteljes szexuális felhangokat hordozó szépséget! Mert a Jade maga az öntudatlan csábítás! Sejtésünk sincs arról, hogy mekkora mágnes ez a parfüm – a szó jó értelmében! Gyönyörű, szépsége teljében levő tökéletesség!

Boldog vagyok, hogy van sajátom belőle! Természetesen vigyázok rá…. az idő vasfoga nem fog semmit rajta!

………

Ahogy az őszben is mindig felbukkan a szépség a pillanat állandósága!

………

Ahogy mi nők is folyamatosan megújulunk, és szépségünk pillanatról pillanatra állandó!

(Parfümbűbáj)

Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!