bouquet

Montale: Aoud lime

Sharing is caring!

Mottó: A féktelenség méltósága – Szibéria I.aoudlimenew_zpsd199e66e
Orr: Pierre Montale

Milyen: Inkább férfias
Karakter: Orientális – fás
Illatjegyek: Fej: Pacsuli, oud, rózsa
Szív: Oud, írisz, sáfrány, szantál
Alap: Szantál, oud, borostyán

A parfüm unisex illatnak van hirdetve. Szerintem ez egy markáns, hipertartós férfi termék. A maga nemében nem erotikus. Nem szó szerint az. Szexivé a brutalitása teszi, illetve inkább a páratlan ereje.
Az a nő, akinek a társa ezt a parfümöt szórja magára, biztos lehet abban, hogy tenyerén hordja őt majd a párja. Legszívesebben magas hegyek tetején megépített  kővárban tartaná. Távol minden más férfi tekintetétől. Igen, féltékeny típus és nem szószátyár. De komolysága mögött érző szív és perzselő szenvedély lobog.
Hó – és szélvihar egyszerre. Jegesség, tomboló keménység, drámaiság és zordság, amely körbeveszi a halovány és ártatlan rózsák fuvallatát. Vigyázat…..óvatos adagolás szükségeltetik, mert lavinaként fog betemetni.
Páratlan alkotás! Nincs is benne lime. A pacsulis írisz miatt érezhető cseppnyi üdeség ki. Derengő napfény igyekszik teret kapni ilyenkor magának…….Átsugárzik a hófelhők mögül…..szépséget, méltóságot sugároz. Az emberek északon sokkal jobban örülnek a napfénynek… A törékeny játékosság mindvégig jelen van az Aoud Lime életében, de csak nyomokban. Az agarfa olaja, a szantál, borostyán és pacsuli együttessége nehéz, méltóságteljes és zordhideg. Ez a vaskosság kitart a parfüm életéig. Szintén végig kiérezhető a rózsa, melyet Indiából hoznak. Hogy púderes? Állítólag igen……szerintem semmennyire sem. Cirka 12 órát tart.
Miért pont Oroszország?
Miért Szibéria?
És miért Tomszk?

ruscity21
Jó soromnak köszönhetően több orosz ismerősöm van. Csodálatos emberek: összetartóak, karakteresek, roppant mély érzésűek. Ha egyszer beengednek a szférájukba, onnantól kezdve nyugodtan kijelentheted, hogy a barátaid. A barátság pedig általában egy életre szól.
Mindig mondom idős betegeimnek, hogy egyszer bejárom majd gyönyörű országukat. Jóindulatúan mosolyognak……-  ” Hatalmas ez Zsuzsika…mesélünk addig róla…. ” – .
Van egy idős, volt diplomata bácsi, aki több éven keresztül tanított Novoszibirszkben. Rengeteget mesél Szibériáról, meggyződése, hogy a terület bizonyos részein kifejezetten jól érezném magam. Természetesen nem északon, hanem délebbre a száraz kontinentális éghajlaton.
Sok-sok kézirata közül több várost bemutatott nekem.
Így szerettem bele Tomszkba – a gyönyörű, több mint négyszáz éves volt kereskedő városba, amely ma Novoszibirszk mellett komoly egyetemközpont és híres a műemlékeiről is.
Tomszk olyan, mint az Aoud lime!
 Védett, páratlan szépségű óvárosát gondosandscf7121 ápolják, vigyáznak rá, akárcsak a parfüm íriszes – rózsás játékára, amelyben felcsilingel a pacsuli. A napfény és hópaplanok csillogása legalább olyan gyönyörű, mint a borostyán és szantál aranyló fénypompája. A nyarak rövidebbek mint nálunk…..nagyon megbecsülik, de akár hiszed, akár nem 20 – 25 fok van sok napsütéssel. Ritka szépség a parfümben is, amikor a rózsa teljességét erősebben érezzük, mint a nehéz akkordokat….Hosszú, nagy havas hideg telek vannak mínusz 20 – 25 fokkal. Néha veszélyesek és nehezek, csakúgy, mint a pacsulis – szantálos – oud.
Montale kreációja erőteljes, és vezetésre törekszik, mint ahogy fejlesztik az oktatást Tomszkban. Ma már több, mint nyolcvanezer hallgatója van a városnak. Szibéria első egyeteme itt épült.
Nem csak templomaiban gyönyörködöm, hanem meseszép gerendaházaiban. Régen nem is építettek kőből nagyon épületeket abban a térségben.
Ha arra jársz érdemes megnézni az óvárost, barangolni a többszáz éves utcácskákon. Megenni egy adagot a híresen finom tejszínnel készített fagyikból.
Ha kipróbálod ezt az illatot, ne számíts könnyed sétagaloppra! Rád nehezedik majd, körbeölel, de véd is egyben. Akárcsak Szibéria titokzatos, nehezen értelmezhető meseszép tájai……

(Parfümbűbáj)dscf7240

Tagged with:
Posted in Montale illatok Montale illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!