bouquet

Hermes: 24 Faubourg

Sharing is caring!

Mottó: A 90 – es évek szignatúra illata.
Orr: Maurice Roucel
Megjelenés: 1995
Karakter: Virágos – fás
Milyen: Női
Illatjegyek: Fej: Bergamott, ylang – ylang, jácint, őszibarack, narancs.
Szív: Jázmin, gardénia, narancsvirág, írisz
Alap: Vanília, pacsuli, borostyán, szantál

Azt mondja a ház, hogy a szignatúra illata. Nem csak neki! Minden idők egyik legkifinomultabb, legpazarabb mesterműve!
Kevesen szeretik – mert nagyon bonyolult és összetett!
Hermes – vel különösen elfogult vagyok. Bár a main stream csoportba tartozik, de le a kalappal előtte! A mai napig megőrizte eredetiségét!
Szeretem az illatait, a kiegészítőit, elfog a vágy a sálai, cipői, táskái láttán. A luxust képviselik. A végig nagybetűs eleganciát, amely mentes minden hivalkodástól. Arisztokratikus stílus, és nem dől be a cukimuki rongyrázásnak! ?
Nekem Hermes egyenlő a francia Riviérával.
Ne csodálkozz rajta, ha elfogultabban beszélek róla, mert Ő összességében a …… PROFI!

24 Faubourg.
Indult az edp – vel. Egy évvel ezelőtt vettem. Aztán begyűrűzött az edt, testápoló, tusfürdő….és tudod…megérte rá spórolni! A toilett vize csak lehelettel gyengébb, mint az edp. Nagyon finom a tusfürdője! Púderessé válik a testteje! Kiadós, mert csak végigérintem vele a testem. Elég a tusfürdő és parfüm egész napra. Szeretem! Olyannyira, hogy hiányzik amikor nincs velem….minden nap tudnám viselni. Ohh…tényleg: a Szívek Hercegnőjének is ez volt a szignatúra illata a No19 és Diorissimo korszaka után. Azt hiszem ezt viselte haláláig Lady Di.
Sokan nem szeretik. Megosztó. Nehezen értelmezhető. Képes leteperni és ott tartani.

Szóval, a parfüm egy nagyon sarkos nyitánnyal köszön! „Hello, itt vagyok! Jössz velem a varázslatra, vagy ücsörögsz még a földön? Mert én most indulok!” Ez a narancs és a bergamott nyitánya. És sok van belőle. Tömör, nyers, érdes.
A következő percekben táncra kel, majd fergeteges extázisba esik Jázmin és Narancsvirág. Minden megszűnik. Elmúlik a tér és az idő…az ő nászukat érzem mindenhol. Szépséges, vibráló, túlzott, erős, részegítő, fájdalmas és gyönyörű! Ők ketten nem csücsülnek, hanem felröppennek a citrusok szárnyán és hagyják hogy egymástól elkábuljanak és révületbe essenek. Együttlétük örökké megmarad…..akkor is, amikor már elcsendesednek.
A lenyugvás órái hosszúak. Nagyon hosszúak, majdnem mint a Montale házaké. Az ágyuk vanília illatú, a légfrissítő pacsuliból készül. Borostyántakarójuk befedi őket és a nyitott ablakon keresztül szantál áramlik az éjszakában.
A 24 Faobourg záróakkordjai órákon keresztül púderesek, mélyek és az összhatás miatt édesek. Mindvégig érezhető a narancsvirág,  jázmin. Együtt, vagy külön – külön. Persze Roucel végig bőkezűen adagolja az alapanyagokat. Ez abban is megnyilvánul, hogy 3 – 4 óra elteltével nem kell keresned a helyet ahová pöttyintettél a permetből. Az illat körbefon hatalmas aurájával. Selyembe burkol, felfényesít és királynőként érzed Magad! Reggel magadra teszed és a parfüm otthon vár majd este. ?

Doboza lemenő nap narancsa, üvege egyszerű formájú, kissé homorú, hogy a kezedbe simulhasson, szecessziós virágmintával díszített, koronája egy arany kupak.

Amikor ezt a parfümöt viselem, akkor könnyebbeknek tűnnek a napok. Átad egy életérzést! Simulékonyságot, meleget, optimizmust. Hegyeket és tengerpartot. Yachtokat és Monacot! Teraszokat, ahol finom kávét szolgálnak fel, az emberek pedig gyönyörködnek az előttük elnyúló csodálatos tengerben, sziklákban és esti fényekben. Amikor kiárad a pórusaimból az ajkamat kirúzsozom és magas tűsarkakban tipegek.
Nagyon nőt varázsol a nőből. Nem a könnyű esetet, hanem azt akit meg kell hódítani. Természetesen ezt az illatot és a hozzá tartozó körítést nem minden kandúr kedveli, de ők szóra sem érdemesek.

Kinek ajánlom? Korfüggetlen.
De! Szilárd hölgyeknek való, akiknek kialakult személyiségük van. (mert eldönthet a parfüm).
Olyanoknak, akik bírják a kiképzést. (mert erőteljesek az alapanyagok.)
Akik nem álszentek (ez egy fénylő illat).
És akik szeretik a luxust! (mert át- és megélhető vele)(Parfümbűbáj)

Tagged with:
Posted in Házak – Illatok Hermes illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!