bouquet

Meditáció Adventkor Messe de Minuittal

Sharing is caring!

                                        Eljött az utolsó gyertya meggyújtásának ideje.
Gondolom már sokan javában csinosítják az otthonukat, zajlanak a takarítások. Kitalált már az ünnepi menüsor, a vendégek meghívása is megtörtént.
Zajlik az ajándékvásárlás, vagy készítés.
Ebben a jó hangulatú zsibongó nyüzsiben legyen egy kis idő magunkra is.
Idén először voltam olyan zsúfolt, hogy sem kozmetikushoz, sem fodrászhoz, sem sehova nem tudtam eljutni. Ez persze egyáltalán nem akadály. Annyi szépítő kenceficét, maszkot, olajat halmoztam fel, hogy lazán lehetne nyitnom egy cicomadiszkontot.
Mircim felvetette, hogy legyen ma egy jó kis hátmasszázsos relax. Maximálisan támogatom!

A negyedik gyertya meggyújtásakor imádkozzunk, forduljunk egy kicsit a lelkünk felé. Mind a napkeleti bölcsek, mind Keresztelő Szent János a szeretetet hirdették és a Megváltó közelgő eljövetelét. A negyedik lila színű gyertya a bűnbánatot szimbolizálja.
Az Angyal lila lepelbe öltözve sok kis cupido kíséretében kezében lanttal a békéről és újjászületésről énekel. Itt az ideje a megbocsájtásnak, a megbékélésnek.

A nappalok egyre rövidebbek, a sötétség egyre nagyobb. Mozdulatlanság van….A balzsamos éjjelek mint egy óriási puha bölcső előkészítik a közelgő Fény megszületését.
Behunyom a szemem….gondolatban elidőzöm a mélykék éjtakaróban….milyen gyönyörű….képzeletembe becsúsznak a szépséges csillagok….mennyi emlék tudói lehetnek….miközben generációk jönnek – mennek, a történelem évszázadai követik egymást, ők ott őrködnek felettünk vigyázóan és figyelik az emberiség fejlődését…..néha lehet látni a Tejútat – bár inkább csak látcsővel. A Tejút élén Csaba királyfi lovagol és őrzi éberen a Magyarság és Székelység teljes történetét…..Azt tartja a hagyomány, hogy minden egyes jó cselekedetünk felírásra kerül és nem felejtődik soha.

Raffaello szelet készül. Nyálcsorgató illatok vannak az egész lakásban! Kókusz, vanília, pörkölt mogyoró. Habos, fehér krémes mascarponés finomság, amely szétolvad a szájban és boldogsággal tölt el. Olyan, mint egy hófödte háztető, gusztusos apró szeletkékre vágva.
Annak ellenére, hogy rohanás van, a szívemben mégis nyugalom honol és derű. Ez jó, mert illik ahhoz a parfümhöz, amelyet mára választottam.

Etro: Messe de Minuit
Templomillat. Mirhás, tömjénes,  pacsulis lélekemelő fenséges csoda – amely megtisztít, feloldoz, szeretettel tölt fel.
Van benne valami mágikus és szentséges. Együtt a kettő. Teljesen az az érzésem, mintha varázskörben lennék, védelemben. A tömjénnek egyébként is óvó szerepe van. Lágyítja a fahéj és a pirinyó gyümölcsös citrom. Bármennyire is komoly parfüm – mert az! – gyönyörűen harmonizál a habkönnyű kókuszos Raffaello sütimmel és a lakásban megbúvó vaníliás illatgyertyákkal.

Tökéletes választás lenne Szentestére az éjféli miséhez. (Hmmm….név kötelez)  Nagyszerű meditációkhoz is. Megkönnyíti a homlokcsakra áramlását.

Lassan besötétedik…milyen jó lenne most egy kis hó is! ?
No nem baj…
Feldíszítem a sütit, aztán komolyzenét hallgatunk.

Áldott Karácsonyvárást kívánok!
(Parfümbűbáj)

Tagged with:
Posted in Illatolatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!