bouquet

Maison Martin Margiela: Funfair Evening

Sharing is caring!

Mottó: Ez egy jókedvű nap!

Milyen: Női
Megjelenés: 2012
Karakter: Gourmand – púderes
Orr: Jacques Cavallier és Marie Salamagne.
Összetevők: Fej: Neroli, csillagánizs, körte, alma, citromfű, 
Szív: Narancsvirág, marokkói rózsa, gumók
Alap: Ambroxan, fehér pézsma, karamell, vanília
Teljesen feldob ez a parfüm! Nehogy már csak esti jellege legyen….nehogy csak bulikra, vidámparkba tedd fel! 
Depiseknek alapdarab. Szottyos, rossz időben kötelező.
Ma mindenki mogorván, borzongva lépkedett el mellettem, amikor észrevettem őket a tejfehér ködben. Én meg reggel hét után a természet undokságára teljesen fittyet hányva dudorásztam el magam a Sparig, hogy hétvége gyanánt kellő pénzt hagyhassak a kereskedelem oltárán.
Sőt! Pillanatok alatt komplett menüsorok jelentek meg szemeim előtt. Jókedvemet csak fokozta, hogy töménytelen zöldség és gyümölcs hegyeket pakoltak ki a szemem láttára. 
Szóval az F. Evening megtette hatását. Még most is pörgök tőle.
Látatlanban nyúltam nemrég bele, semmit sem ismertem tőlük, viszont elég jókat olvastam róluk.
Istenem, de bölcs voltam! ??
Tudod, mihez hasonlít? Egy nem túl édes sorbethez. Bizony! Gyümölcsös és vaníliás. A rózsa csak mutatóban érződik ki és a pézsma is. Mielőtt cukrossá válna, beporosodik a jellege és egy finom púderré alakul át, amely csak cseppnyire édes és érdekes módon érzem az íriszt, ami nincs benne.
Szóval….csilingelek általa vidáman.
Szeretem azt az illatok viselésében, hogy a jól ápoltság mellett önbizalmat adnak. Nem kell mindenkinek felhalmozni az üveges gyűjteményét tonna számra. Elég, ha kipróbálod. Veszel egy kis mintát. Megszaglászod. Ha tetszik felteszed a bőrödre. Ha még akkor is okés, vársz, míg az kezd kibontakozni. 
Hunyd le a szemed….és érezd, hogy milyen impulzusokat ad át Neked…Ha jó érzés, akkor szeret Téged és Te is fogod őt. Ne feledd….a parfüm választ és nem Te. Te csak azt hiszed…?
Korán, hatkor már talpon voltam. Reggel, fürdés után tettem fel őt. Igazából nem húzom magam után a kondenzcsíkot, de egyértelműen érezhető a bőrközelben. Miután púderessé válik úgy két óra alatt, már nem változtatja jellegét. Marad. Stabilan, finoman, ösztönzően, mosolygósan.
Azt gondolom, hogy nem kell több egy parfümtől. Ami ennyi pluszt ad….termékennyé, optimistává teszi az ember napját, szép az illata, tisztaságot sugároz….nekem ez elég.
Az ára nem túl baráti, száz font körüli, mégis megéri rá spórolni. Nyilván nem ez lesz az állandóan hordott parfümöm, ő inkább egy gyógyító pszichocucc.
Üvege minimalista. Nem is kell rá több lacafaca, úgyis a tartalma a lényeg.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!