bouquet

Courreges: In Blue

Sharing is caring!

Mottó: A nyugalom pillanatai

Megjelenés: 2011
Orr: Edouard Flechier
Milyen: Női
Karakter: Virágos – vizes – aldehides
Illatjegyek: Fej: Gyömbér, galbanum, aldehid
Szív: Török rózsa, kamilla, jázmin
Alap: Tölgymoha, pacsuli, szantálfa
 
Nálunk kevéssé ismert francia luxus márka csodálatos illata.
Igazából az első kiadás 1983 – ban jelent meg, aztán volt egy reform és egy újabb 2014 – ben. Nekem a középső van meg.
 
Maga a Világ! Méginkább a Paradicsom!…
Soha nem hittem volna, hogy az örökké lázadó, vibráló, folytonosan rohanó, nyugtalan énemnek van egy nyugalmat kedvelő arca is és ahhoz egy illatot társítok majd. Ez a béke, csend, kiegyensúlyozottság és öröm. Legalább olyan erős, mint a másik pólusom.
Az In Blue az én belső világom.
Lényem e része az, amelyet nem lát senki, hiszen a mai tempó, meg nyüzsi nem engedi, hogy kibontakozzon. Ehelyett jó vastag és masszív falak mögé rejtőztettem érzékenyebbik felem, melyet e gyönyörűség úgy fedett fel, hogy mire észrevettem már a szívemben lakott…..Mindig is ott lehetett…
Vannak a világon olyan dolgok és történések, melyek játszva áthatolnak a legvastagabb páncélokon, mintha ott se lennének. Úgy hívják Szeretet. Minden bizonnyal érzem, hogy ezt a parfümöt Eduard Flechier szeretetből alkotta, Courreges pedig egyáltalán nem volt motivált a profitra, különben létrehozta volna a kétezeregyszáz – huszonkettedik uniformizált illatot.
 
Nem idézi a múltat, nem tekint a jövőbe, nem érdekli a mai divat.
Csak van.
Mint a napsugár, amely folyamatosan felkel hajnalonként.
 
Pár alkalommal feltettem már magamra….és mindeddig ott van az illatélmény, hogy az első percekben képtelen vagyok szavakba önteni azt, hogy mennyire szép ez az illat!….
 
Varázslat!
Millió szépsége szétszóródik rajtam megörvendeztetve engem is és a környezetemet is!
Nem is tudom pontosan megfogalmazni, hogy kifújáskor mi az ami dominál benne..
Talán a végtelen óceán a mélykék színével és a napfénnyel együtt. A nem is oly messze távolban integető fák és dombok együttes zöldje…..
Nem tudom….vizes és zöld egyszerre. Az aldehid kissé szappanosságával köszön be. A krémes érzetet egyébként utolsó pillanatig megtartja.
Megjelennek a virágok és mutatkozik a réten virító kamilla napsütötte édeskés, gyógynövényes aromája. Hogy ez mennyire finom!…
 
Amikor őt viselem nem kell meditálnom, összpontosítanom. Adja magát. Lehetővé teszi a szemlélődést belülről, csendesen, spontán. Ha idegzsába vagyok azonnal nyugtat. Ha nem érzem jól magam, pozitívabbá tesz.
 
Minden ember bőrének van egy sajátos kémiája. Gondolj csak bele, a kisbabák hogy megérzik édesanyjuk illatát. Ha megszaglászod a bőrödet, a parfümmenteset, akkor Te is rájössz majd, hogy milyen illatmolekulákat hordozol….Virágos? Édes? Fanyar? Földes?…meglátod be fog ugrani a kép. Gyermekeim a mai napig szagolgatnak…én is őket? Virágillatú a bőröm, kicsit édeskés. Az In Blue felerősíti ezt, talán ezért is lehet, hogy ennyire a sajátomnak érzem.
 
Igazi szignatúra.
Persze szerencsére ismeretlen, de egyébként sem fogják sokan hordani a különcsége végett.
 
Kivitelezésénél ennél jobb színt nem is találhattak volna. Szabadságot, nyugalmat, békét és végtelenséget szimbolizál. Egyszerű henger üvege van gömb kupakkal.
A tartóssága közepes nagyjából hat – nyolc óra.
Ehhez a parfümhöz nem kell hozzátenni és semmit sem elvenni. Úgy jó, ahogy van!
Nem tudom, milyen az eredeti változat – valószínűleg töményebb, mint ez, mindenesetre ódákat zengenek róla. Már nem kapható. Mivel nem ismertem….engem ez meglepetésként ért, finom és teljes.
Te megtaláltad már azt az illatot, ami hasonlít a bőrödhöz?
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in André Courréges illatok Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!