bouquet

Mit használjunk egy állásinterjún?

Sharing is caring!

Aranyszabály: Magadat add el és ne az illatfelhőd!

Imádom az erőteljes, szókimondó parfümcsodákat! Mégsem jutna eszembe, hogy amikor egy állást szeretnék elnyerni Montale vagy Amouage kreációkban pompázzak, de hátrahagyok szinte minden orientális és gourmand kölnit is.

 
Te vagy a nyerő! Rád van szükség és nem a parfümödre! Rád kíváncsi a Főnök és nem arra amit magadra fújsz. A kedvenceidből villantasz majd akkor, ha megnyerted a versenyt és Tiéd a placc!
Úgy indulj a megbeszélésre, hogy gondolatban ez már a Te munkád, meg különben is az igazgató a legnagyobb szerencséjét üti meg pont Veled! Ennek eléréséhez fontos a lelkierőd, felkészültséged és megjelenésed. Az öltözeted kigészítője a parfümöd.
 
Hétköznapokon én vagyok a megtestesült határozottság, terhelhetőség és jókedv. Ám, ha szerepelnem kell, már szükségem van valami plusszra, mert képes vagyok hadarni, vagy ami még rosszabb dadogni. És ha állásinterjúra kellene mennem, akkor az a bizonyos zabszem is ott lenne…. Na jól nézünk ki! ?
 
Tudatosan kell tehát választani.
Bőrközeli parfümöt használj, mert az kellemes. Főnököd Téged fog figyelni. Ha kondenzcsíkot húznál, akkor nagy valószínűséggel az illatoddal foglalkozna és fogalma sem lenne, miről beszélsz. Ami ennél is rosszabb, ha fintorog. Egy pillanat alatt észre lehet ezt venni. Ugyanez a helyzet, ha magadra fújsz valami ütőset, radikális cuccot. Könyörgöm….nem ez a megfelelő idő erre. A tudatalatti az illatokat pillanatok alatt képekre fordítja le. Az eredmény: elkezd vizualizálni, hogy milyen a természeted. Most úgy őszintén….nem tök felesleges? És ne fújj Magadra ”rosszlány” illatot. Ha nővel tárgyalsz, tuti, hogy kitesz, ha pacákkal, akkor meg betesz….valószínűleg a soron következő maca listába.
 
Na nézzük hogy melyek azok a számomra a preferált illatok amelyek egy állásinterjún jól szerepelhetnek.
A l’Artisanok többsége mint például a Drole de rose; l’Été en Douche és Tea for Two
Diortól Miss Dior original; Forever and Ever
Ted Lapidus: Creation The Vert
Rochas: Les Cascades Songe d’Iris
Clinique: Calyx
Természetesen ezek csak iciny – piciny villanások az illatbirodalom végtelen arzenáljából, de használhatóak.
 
A l’Artisanokat többnyire hangulatparfümöknek hívom. Régebben tényleg jó pár üveggel volt, ma már kevés van. Sajnos tartósságuk csak közepes rajtam. Kiváló tulajdonságuk, hogy elképesztően kristálytiszta, őszinte illatok. ( Most, amúgy állásvadászatról van szó….ha Te ezt a benyomást elvillantod a felvételiztetőd felé, akkor már félig meg is nyerted! )
 – L’Été en Douche – Ő kicsit rétszagú, kiegyensúlyozott tisztaságillat. Olyan mintha öblítő lenne. Nyugalmat, tisztaságot, derűt, megbízhatóságot áraszt.
– Tea for Two – Határozott, de visszafogott, egyáltalán nem tolakodó teaillat. Nagyon finom. Terhelhetőséget éreztet és dinamikát.
– Drole de Rose – gyönyörűségesen szép, visszafogott rózsaillat ( és szerintem bársonyka is ) púderbe átváltozó légies könnyedséggel. Nagyfokú kreativitást, empátiát, toleranciát, humanizmust mutat.
 
Dior: Miss Dior original – ez egy nagyon jó választás szerintem interjúra. Elegáns, de nem túlzottan. Energikus, mégsem megy az agyadra. Határozott, de nem erőszakos. Hát igen….. a zöldpúder illatok mindig ezeket az asszociációkat keltik bennem. Aki ezt a parfümöt úgy viseli, mintha a második bőre lenne, az jó irányitó azt gondolom.
Dior: Forever and Ever – Diorok között kissé kakukktojás. Finoman ritmizáló üde, fiatalos, friss, jókedvű tavaszi virágcsokor. Viselőjén azt a benyomást kelti, mintha állandóan sütne rá a nap. Ennélfogva a munkáltatóban egy pozitív, energikus, csapatban is dolgozni tudó szorgalmas ember képét fogja éreztetni.
 
Ted Lapidus: Creation The Vert – huhú….nagyon fineszes illat! Zöld – fás – citrus. Energikus egy darab az biztos! Előszeretettel szagolják rajtam, pedig csak közelről érezhető….A szaglászók egyértelműen felvillanyozódtak tőle. Megbízhatóságot, stabilitást sugall. Nagyon jó analizáló képességet éreztet.
 
Rochas Les Cascades Songe d’Iris – ő a tündöklő napfény által körbesütött élénk nő illata. Jól összerakott parfüm. A frissitő akvatikus tavirózsa mellett beköszön az energizáló citrom és integet a jókedvű írisz. Tudatalatt is befolyásolja a munkáltatót…..Elhiteted Vele, hogy Nálad a feladatra alkalmasabb munkaerő nincs. (Ha belőle teszek magamra végigmelózom 10 – 12 órát)
 
Clinique: Calyx – lédús citrusok bokrokkal és fákkal szegélyezve egy virágoskertben. Kedves, közlékeny, nyugodt, terhelhető ember összképét mutatja, olyant, aki nagyon szeret utazni. Az illat friss, dinamikus és így bennem önállóság képet is kelt.
 
Iránytűnek, nagy vonalakban remélem elég ennyi. Ha állásinterjúra mész, ne feledd, hogy mindenkinek kezébe kerülhet a marsallbot! Ehhez kívánok kitartást és szerencsét! ?
(Parfümbűbáj
Tagged with:
Posted in Illatolatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!