bouquet

Al Haramain: Solitaire

Sharing is caring!

Mottó: Táncommal elcsábítalak

Kategória: Orientális
Milyen: Unisex
Illatjegyek: Fej: Kömény, bergamott, citrom
Szív: Fenyő, cédrus, dohány, bőr, szantál
Alap: Pacsuli, dohány
 
Hatalmas, grandiózus, telt, hosszantartó parfüm, amely viselőjét a középpontba helyezi, lehetetlenség nem ráfigyelni!
Erőteljesen bőr, dohány és citrusjegyek érvényesülnek benne. Azon kevesek közé tartozik, amelyek nem tartalmaznak virágos szegmenseket, ezért a teremtés koronái egészen bátran viselhetik. Azoknak a hölgyeknek is ajánlom, akik déli típusúak, skandináv jellegű szépségeken az illat nyom, a bőrük fehér törékenységét elöli.
 
Az olaj Montale tartósságú. Minimum tizenkét óra. És rafinált. Nem fog egy helyben ülni, eszenciáit váltogatva a különféle jegyek felbukkanásával sziporkázást is, de csábítást is sejtet és ezenfelül erőt és dinamizmust.
A kivitelezése meseszép. Egy ékkövekkel díszített hárfához hasonlító kalitkában lapul bezárva a kincs. Doboza mágneszáras. Pazar!
 
Hiába a bergamott és kömény indítás. A bőr és pipadohány illóolaja folyamatosan felüti fejét és más – más zöngéket bocsát ki mozdulatainkra a pórusainkból.
Megfigyeltem azt, hogy szinte az utolsó percig változtatja alakját. Igaz, hogy két – három óra elteltével a pacsulit már határozottan érezni, de akkor is az alkotóelemek variációja és keveredése rajtunk megunhatatlan.
Azok közé tartozik, amelyek magas pontértékű kritikát kapnak. És bár ez nem kifejezetten nyugati illat – én azt gondolom, hogy másságával óriási feltűnést kelt.
A vezérmotívum a bőr. Lehet puha, nyers, cserzett, kiszáradt….mikor milyen. Hozzá társul a dohány és pacsuli, mint irányítók. A többi elem olyan, mint a háttérzenekar.
 
Azonnal egy szeráj jutott a parfümről eszembe. Törökország, Perzsia….
Abban a minutumban már láttam a színeket, anyagokat és a háremet. Nehéz, arannyal átszőtt ajtótakarók vörösbordó színben, süppedő puha szőnyegek, arany -és rézvázák, dísztárgyak, fátylak….
 
A szultáni hárem egy exkluzív női oktatási központ volt, ahol írni, olvasni, festeni, táncolni, társalkodni, varrni, hímezni tanították a lányokat az iszlám vallás és kultúra mellett. A hárembe csak tökéletes alakú, nem horkoló, szűz lányokat vettek  be. A világ minden tájáról érkeztek oda, a halandóság elég nagy volt, mert viszonylag kis helyen sokan laktak az alaphelységek rosszul fűtöttek voltak. Kivételt képezett a szultán rokonsága, ahol falba épített kályhák ontották a meleget, ha szükséges volt
Az oktatás rendkívül sokáig, akár hat – nyolc évig is eltartott.
A háremen belül hierarchia volt. Ágyasok, szolgálók, felügyelők, háremaga és a szultán anyja.
Ha egy nő másállapotba került és a szultán engedélyezte a gyermek születését, egyből könnyebb körülmények közé osztották be a leendő anyát. Ha fiú született még inkább kiváltságos lett a helyzete.
Ha viszont nem akarta a szultán, akkor az orvosok menthetetlenül megszakították a terhességet.
Mégis, hatalmas megtiszteltetés volt, ha egy nő a háremben élhetett.
 
A háremhölgyek kultúrája kimagasló volt. Gyönyörű falak között élhettek, csodálatos kertekben tölthették pihenőjüket, igaz a világtól elzárva. Testi épségüket eunuchok védték.
 
A Solitaire annyira sejtelmes és mozgékony, mint a tánc.
Nálunk is és az egész világon rendkívül népszerű a hastánc.
Amellett, hogy szerintem a legnőiesebb mozgásforma, jótékony hatást gyakorol a mélyizmokra, tartásra egyaránt.
Az a nő, aki szépen táncolt biztosan felkeltette az uralkodó figyelmét. Ez is művészet. A mozdulatokkal teljes történeteket lehet előadni az értő szem azonnal látja. Ezekbe a csodálatos kéztartásokba és finom kifejező lejtésekbe…. a tekintet perzselésébe azonnal beleszerethetett a szultán. Az áttetsző leplek csak még tovább korbácsolhatták a vágyakat.
Nem véletlenül asszociálunk arra, hogy a hastánc elmondhatatlanul erotikus és csábító.

(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Al Haramain Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!