bouquet

Marlene Dietrich illatkedvencei

Sharing is caring!

Rajongok érte!

Egész életem során az erős egyéniségek vonzottak – hát Ő az, bizony!
Bátor, szép, tehetséges, kitűnő ízléssel megáldott, jó hangú, ex -és szexcentrikus vonzó Femme Fatale.
Egy egész világ bámulja és követi divatújdonságait. Akárcsak Chanel, fittyet hány arra, hogy ki mit szól – bátran hord nadrágkosztümöt. Előszeretettel mutogatja lábait és hord még idősen is olyan extrémcsábos ruhákat, amelytől még Marilyn is dobna egy hátast.
Férfifaló, és manipulálja őket. Saját nemével szemben oldottabb. Láncdohányos. Szerencsére gyönyörű alt hangja ezt nem érzi meg.
Akaratereje és páratlan ráérzése segítségével a forgatókönyveket és díszleteket úgy szabja át, ahogy azt elképzeli, fittyet hány a rendezői utasításokra.
Az egyik legjobban fizetett színésznő. Költi is a pénzt rendesen.
A Paramount fényűző villát bérel Neki Beverly Hillsen.
Ahogy imádja a ruhákat, úgy szereti az illatszereket!
 
Szinte borítékoltam volna a bőrös parfümöket neki!
Marlene stílusában három fő irányvonalat vélek felfedezni.
Emancipált.
Végzetes.
Független.
 
Akár estélyiben, akár szmokingban jelenik meg, tökéletesen illenek hozzá az emancipált bőr – dohány – füstjegyek. Az elsők között van, aki leteszi a voksot Piguet Banditja mellett. Ez a végtelenül nyers, állati szenvedélyekkel megbélyegzett sokakat irritáló és flusztráló perverz szexualitást sugárzó merész remekmű olyan, mint Marlene maga.
Ide sorolnám Caron Tabac Blondját is. Bőr és dohány érvényesül benne, ami elég agresszív. Ám a vanília megbolondítja azt és fülledté teszi. Egyébként 1919 – ben született meg – tehát egészen biztos, hogy akár a Kék Angyal forgatásán is ezt használhatta….Beleillik Lola karakterébe!
 
Az édes, bűnös, csábító parfümök nagyszerűen simulnak a végzet asszonyához. Szőke bodorított fürtök, fel – és kihúzott vékony szemöldök, sejtelmes árnyékot adó szempillák és mélyvörös rúzs, valószínűtlenül hosszú lakkozott körmökkel. Pelerin és estélyi.
Hozzá egy kis Guerlain: Vol de Nuit. Megtestesült rafinéria, ördögi remekmű, megzavarja az erősebbik nemet.
A Vol de Nuit egyszerre zöld, poros, animális, virágos és bódító. Gondolom a cigarettafelhőhöz jó párosítás lehet a virágözön és földes kéregszag vaníliával keverve.
A másik Femme Fatale munka ismét egy Piguet alkotás, mégpedig a Fracas! Ez egy virágos illat.
No de! Vannak virágok és kompozíciók, amelyek földbe döngölik az embert és környezetét. Mert a Fracas nem a kezdők illata! Volt szerencsém régi kiadást szaglászni. Tömör tubarózsabomba – nyers erőteljes, amelyhez még többféle rózsát kevernek, jázmint, nárciszt, koriandert, gardéniát. A végeredmény végzetesen csábító, bűnös és semmiképpen sem fennkölt.
Használ Shalimart! – Ó, ez is mennyire Ő…! Füst és tömjén keveredik az erotika mély bódító jegyzeteivel. Csak zárójelben mondanám…..: Guerlain korai illatai ezerszer rafináltabbak és pimaszabbak Chanelnél.
A későbbi években használ Estée Lauder Youth Dew parfümöt. Ez az egyetlen, amit én biztosan nem tettem volna fel Marlenere. A Youth Dew már – már fejfájdítóan édes és tömör. Elizabeth Tayloron sokkal inkább elképzelem, mint ezen a szőke, fehérbőrű nőn.
 
Van egy szignatúra illata is, amelyet teljesen magáénak érez. Szinte lehetetlenség ma már hozzájutni, erősen korlátozott példányban készült anno.
Creed: Angelique Encens -1933. Mindig van az öltözőasztalán! A manufaktúra privát kollekcióját, híres embereknek készítette. Igazából füstölőszerű illat. Éteri, angyali, ördögi. Virágos, porszerű, lágy esztétikus parfüm, végtelenített időtartammal, mely kaméleonként váltogatja arculatát a bőrön. Valami páratlan összetétele lehet a füstölő, borostyán, gyógynövény, jázmin és tubarózsa együttese miatt!…..Marlene kedvence!
Lelong: Indiscret Nemcsak indiszkrét, hanem független is. Kedvenc akkordjai szerepelnek benne kiegészítve a narancsvirággal. Állítólag 1997 – től újra kapható…. elég szorgalmasan kutakodok utána, persze lehet hogy rossz időben, rossz helyen.
No.37 Velchen Pure Violet – melyet 2009 óta ismét készítenek. Léna rengeteget használja, főleg még otthon Németországban. Sajnos nem ismerem. Leírás szerint fás, zöld, lilavirágos parfüm, mely egészen megfizethető.
 
Nos. Életében egészen bizonyos vagyok, hogy az említett illatanyagok többszörösét használja. Az ízlése azonban végig kifinomult. Ha még élne….bekerülne a Lilt is a kedvencei közé….ebben biztos vagyok!
 
”Minden nő szívesen lenne hűséges. Csak olyan férfit nehéz találni, akihez hűséges tudna lenni.” – Marlene Dietrich
 
”Minden nő szívesen lenne hűséges. Csak olyan parfümöt nehéz találni, amelyhez hűséges tudna lenni.”
(Parfümbűbáj)
 
 
 
 
 
Tagged with:
Posted in Illatolatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!