bouquet

Acqua di Portofino: Notte edt intense

Sharing is caring!

Mottó: Kardszárnyú varázslat

Megjelenés: 2015
Milyen: Unisex
Karakter: Vizes – sós
Orr: Maurizio Cerizza
Illatjegyek: Fej: Olajfa, tengervíz, só, citrom.
Szív: Lonc, vízijázmin, pitosporum.
Alap: Borostyán, pézsma, olajfa.
 
Nyár van. Ilyenkor a legjobb csavarogni. Utazás alatt szeretem, ha az illatom tükrözi egy picit az adott hely hangulatát. Otthon pedig….borongós, zimankós ősszel…. amikor ezt a parfümöt teszem fel, egyből eszembe jutnak majd a vakáció emlékei.
 
Bár nem tartom magam tipikus nyári, trópusi csajnak, azért Hawaiira és Új – Zélandra nagyon szeretnék eljutni.
Gondolom, nem csak én! ?
 
Hawaii gyönyörű! Tetszik a rengeteg zöld, a hegyek, megfog az állandó mosoly és nevetés. Világhírű a lomi – lomi masszázs. Azt hiszem imádnám a konyháját. Megunhatatlanok lehetnek a halai és a pompás gyümölcsei.
Minden nap megenném az ananászt!….
Kivinnék egy rakás kaját a tengerre és a hajóról néznék jó nagyokat, ringatóznék a hullámokon, élvezném a semmittevést….
 
Új – Zéland teljesen más! Azt hiszem ott képtelen lennék a fenekemen megülni! Azok az öblök! A kristálytiszta, gondolom jó hideg (de nem baj) víz….a rengeteg evezés és a szabadság mámora, mágnesként vonzanak. Ez az ország, távol van mindentől, ember léptékű, hegyes – völgyes, zuhatagos. Kellene oda egy jó kis terepjáró is. Tetszik, hogy az ottaniak mennyire harmóniában élnek a természettel és hogy vigyáznak rá. Egyik rokonom széltében – hosszában bejárta. Sok család csütörtökön, pénteken a munka befejeztével kimegy a vizekhez a pici nyaralójába és együtt élnek a természettel. A gyerekeket kis koruktól kezdve az élővilág tiszteletére és szeretetére nevelik.
 
Engem….leginkább a nagyhalak vonzanak!
 
Gyermekkoron óta vonzódom a bálnákhoz és a kardszárnyú delfinekhez. Szerintem a világ egyik legcsodálatosabb állata az orka!
Intelligens, hatalmas, csodaszép, okos, pajkos, játékos. Szabadban szeretem őket látni! Annyira jó nézni őket, ahogy suhannak, prüszkölnek a hajók mellett! Ez a csodálatos állat mennyivel fantasztikusabb sok embernél….! Nem szabadna őket bántani!
Szóval….egy nagy kosár gyümölccsel és látcsővel felszerelkezve kimennék a vízre kardszárnyú delfint sasolni….. ?
Mit nem adnék azért, hogy hajóm mellett bálnák ússzanak incselkedve! Hogy a csónakomból orkák farkcsapásait láthatnám! Sokan megkérdezték már tőlem, hogy eszemnél vagyok? Hiszen hatalmasak, miért nem érem be azzal, hogy hajóról nézem őket? Nem tudom….Gondolom, az adrenalin szintem a maximum százszorosa lenne, de akkor is annyira mennék közel hozzájuk, amennyire csak lehet.
 
Róluk jutott eszembe a Notte Intense! Tipikusan tengeri illat. Kellemesen sós. Hűsítő, mint az óceán szele! A sok édes jellegű illatszer mellett öröm kipróbálni. A parfüm hasonló ahhoz, mint amikor kijövünk a tengerből egy kicsit dideregve, libabőrösen, kifekszünk a homokra és a nap átsüt bennünket. Frissítő, üdítő, sportos. Fás és van egy kicsi nedves homok akkordja is, holott nem szerepel az összetételben.
Izmos, hosszú, testes parfüm. Erőteljes, sportos, intelligens! Ahogy szaglászom a csuklóm, nyugalom árad a Nottéből. Ehhez el kell telnie nagyjából négy órának. Ennyi időre van szükség, hogy az éjszaka tengeri fényei és a hold csillogása is megjelenjen. Akár egy part menti séta is.
Gyönyörű!
Azt hogy egy éjszakai készítmény lenne, ahogy a neve sugallja nem gondolom. Hiszen a sót, citrusokat és loncot bármikor lehet érezni. A hűsség, friss akkordok nem jellemzően csak az estékre korlátozódnak. Egyértelműen kétpólusúnak érzem….van egy nappali ragyogása tele cselekménnyel és van egy éjszakai szűrt csillogása is. Utóbbi is jellemzően tengervizes illat, de már érezhetően szerepel benne a pézsma.
 
Élvezem, hogy végre egy akvás elem működik rajtam.
Hosszantartó. Nagyon egyszerű modern éjkék üvegben mutatkozik be. Kiállítása alapján lazán pasiillatnak gondolnám, de nem. Igaza van a tervezőnek, mindenki használhatja.
Nyáron tudom főleg elképzelni a hordhatóságát, ősztől inkább nosztalgiázásra használnám. Ebben a melegben viszont nagyon is jó dolognak tartom felpermetezni. 

(Parfümbűbáj)
 
Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!