bouquet

Amouage: Bracken Woman

Sharing is caring!

Mottó: Ideje bemutatkoznom az aláírásommal!

Megjelenés: 2016
Milyen: Női
Karakter: Földes – virágos
Illatjegyek: Fej: Páfrány, erdei bogyós gyümölcsök.
Szív: Bőr, kamilla, nárcisz, liliom

Alap: Nyír, vetiver, pacsuli

 
Igen. Egy szignatúra illatot nagyon nehéz megtalálni….hiszen, ahogy minden ember más és más….a személyiségünkhöz illő különleges parfümnél azt várjuk, olyan legyen, hogy azt mondhassuk: ”Hú, ez én vagyok! Azta….de szuper!”
 
– Páfrányasszony? Na de Zsuzsi! Nem túlzás ez egy kicsit? Mégis az egyik legexkluzívabb nicheről beszélsz?!
– Nem! Mióta csendesbeteg lettem úgy nagyjából négy – ötszáz parfümöt végigszaglásztam. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy ez nem nagy szám, ha egy orrhoz hasonlítom magam. De én nem az vagyok! Lelkes amatőrként és bloggerként elmerülök a különféle esszenciák nyújtotta élvezetekben. Rajongok értük! Számos kedvencem van a hárememben és ezek mind – mind tükrözik Lényem kis darabkáját. De egy….egyetlenegy van, amelyik én vagyok.
 
Bracken Woman!
Ez az illata az olyan öntörvényű, zabolázatlan, érzékeny nőknek, mint akivé teremtett a Mindenható.
A Bracken elvisz egy erdőbe, melyben napsütés, eső, pára, vihar, madarak, emlősök, virágok milliárdja, zümmögő bogarak és tücskök óriási népessége…. egyszóval élet van! És SZABADSÁG!
 
A legszebb parfüm, amivel találkoztam!
Mondom ezt úgy, hogy kevesen fogják használni. Azért, mert ő nem édesedik be, nem udvarol körbe, nem idomul Hozzád! Ha nem vagy elég erős, akkorát csap Rajtad, hogy fújolva visítva elfutsz majd! Ha viszont megérzi a parfüm a hasonlóságot Veled, akkor körbeölel. Beléd ivódik. Pórusaidba mászik. Cirógat, puszilgat! Felcsillantja gyönyörű fényét és rájössz, hogy ez Te Magad vagy! Lényed erejét, rejtett tulajdonságaid megerősítve hozza ki! Olyan kémiát alkot a bőröddel, amit egyetlen parfüm sem hozott ki még!
 
Amikor egyik nap a rendelőben voltam, kimentem valamiért, majd vissza s nem győztem szaglászni….
Orrcimpáim kitágultak, felemelt fejjel érzékeltem azt a szikrázó csodát, ami betöltötte a helységet! Hosszú percek teltek el, mire rájöttem, hogy ez a saját lenyomatom, amit otthagyok magam után! Ami akkor ott volt, a saját bőröm és a Bracken Woman már bőrből kipárolgó átváltozott illatmolekulái voltak….Metamorfózis! A világ legszebb parfümje!
 
Csodálatos szimfóniája erőt, lüktetést ad. Támogató kar, amelynek nagy hatótávolsága nem zavaró, mert más illatot ont kifelé, mint akkor amikor beleszagolunk. A tartóssága természetesen kiváló. Egyetlen negatívumot tudok mellette felhozni. Rettenetesen barátságtalan az ára!!
Amikor felteszem őt, meg kell várni a leszáradást. Döbbenetesen erős zöldesnyers iniciáléval azonnal kilöki az érdemtelen személyeket. Az első impulzusom róla, hogy kiszaladok a szigeten a nyaralóból – természetesen mezítláb – a nedves földön keresztül a fák alatti tátikákig. Kinyitom a tátikák száját, szipákolok belőlük egy hatalmasat. Közben harsányan kukukkol egy kakukk, harmatos a föld és én kurjongatnék örömömben!
Következzék a leszáradás. A levegő még mindig rezeg a párától, frissességtől, de a napocska szárítja már a lábaimat. Érzem a kamilla édesen – keserű semmihez sem hasonlítható aromáját, a nárcisszal együtt. Nekem még mindig virágzó tátika hullámaim vannak – pedig állítólag nem tartalmaz, de ez csöppet se érdekel – és mintha a bőröm áramolna ki a virágokkal együtt. Nem ok nélkül írtam, hogy belém mászik a Bracken….
Sokat puhítanak az alapok….pedig, hát a pacsuli, meg a nyír nem igazán ilyenek. Egy – két óra elmúltával már kiépített, terjedelmes, ívelt parfüm gyönyörű kibontakozását tapasztaljuk amelyben az alkotók tökéletes összhangban élik élénk, üdítő, de komoly világukat.
——————————————————————————————————————-
 
Nagy családi házba születtem, ahol három generáció élt együtt szeretetben, boldogságban, békességben, néha persze tányércsörömpölésben. Elég vézna kislány voltam, aki világéletében mindig is nagyon hitt az angyalokban.
Nagyikám, folyamatosan próbált tömni (eskü, komolyan libának éreztem magam), kikönyörgött a gyerekorvostól mindenféle étvágynövelő szert, aminek az volt az eredménye, hogy elég gyakran hánytam. Papa és Apa jött rá, ha visznek a természetbe, jól kifárasztanak, akkor saját magamtól már normálisan eszek és hízok. Szóval….rendszeresen jártunk motorcsónakozni, Apuval túrázni. Vele ismertem meg az erdőket, hegyeket, tengerszemeket….Ők mutatták meg nekem az állatokat, növényeket, csillagokat….és a zenét! Sokáig zongoráztam, de szerepelni gyűlöltem. A folyamatos ínhüvelygyulladások miatt végül is nem jutottam el a Zeneakadémiáig, mert az életnek más célja volt velem. A két kislányom volt akkor fontos. Ma már jó nagyok!
 
Akkor már érdekeltek az illatok! Jaj, dehogyis….mekkora hülyeséget beszélek….mióta eszemet tudom, mindent szaglászok!
Furi, hogy csak azt a cipőt húztam fel, aminek jó volt az illata?
No és a kaja….naná, hogy azt voltam hajlandó megenni, aminek finom volt az illata! A hús és tejtermék nálam eleve elég kellemetlen, no így már érthető szegény Nagyi reakciója.
A mai napig lopva beleszagolok a könyvekbe. Kutyám szőrébe. Gyerekeimet imádom szagolgatni és csukott szemmel megérzem őket
!
Szóval illatszerelmes lettem.
Első pár parfümöm a keresetemből Lancome: O, Gres: Cabochard illatai voltak. Mekkora öröm volt, Atyaúristen saját parfüm tulajdonosának lenni!
 
A későbbiekben beszippantott az egészségügy!
Súlyos, mozgásukban korlátozott emberekkel foglalkoztam, akik hozták, vagy szerezték a betegségüket. Aztán még tovább merészkedtem és volt, amikor hospice tevékenységet folytattam. ( Ekkor jöttem rá, mennyire kis esendő lény az ember….és, ha valakinek menni kell, akkor semmivel sem lehet ezt meggátolni. )
Természetesen életemet itt is áthatották az illatok! Volt amikor meséltem egy – egy történetről, tervezőről, mert észrevettem, hogy eltudom terelni a figyelmet a szenvedésről.
Én pedig….saját magam terapeutájaként elkezdtem írni. Először csak piciket. Aztán többet. És egy éve létrejött a Parfümbűbáj!
Ma már az írás függőség lett, csakúgy, mint az illatok.
 
Önállóvá, érzékennyé, segítővé alakított az Élet, bár valószínűleg ezekkel a feladatokkal születtem le. Ez a Sorsom.
Edzett lettem, kemény, független, erős. Megtanultam értékelni a legkisebb dolgokat is.
Nem tudok cukimukizni. Nem ismerem a gügyögéseket. Kevés a barátom, milliónyi az ismerősöm.
Szabadidőmben feltölt a hegyek látványa, a sima víztükör, egy könyv, könnyű – vagy komolyzene és Forest!?
 
A jövőben szeretnék egyre több időt szánni az írásra, parfümökre. Talán egyszer illatfüleket, bevezetőket írhatok, talán stílustanácsadó lehetek!
 
Az illatok megváltoztatták az életemet.
Most is erőt, inspirációt adnak. Szépséget.
 
A Bracken Woman olyan, mint én. Ez az aláírásom. Boldog vagyok és köszönöm, hogy rámtalált!
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Amouage Amouage illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!