bouquet

Monotheme: Amber Wood

Sharing is caring!

Mottó: Séta a ropogó őszi avaron

Megjelenés: 2013
Orr: Lorenzo Vidal
Milyen: Unisex, de inkább férfi
Karakter: Orientális – bőrös – fás
Illatjegyek: Fej: Tömjén, görög vörös sáfrány, labdanum, melegítő fűszerek.
Szív: Labdanum, füstölt cyperus, nyír, virágok, borostyán.
Alap: Bőr, pacsuli, styrax, vetiver, szantálfa.
 
A Black Label kvartett egyik tagja.
 
Nos, azt mondják, hogy bárki viselheti ezt a parfümöt. Bevallom szoktam néha lopkodni Édespáromtól, de nem olyan jó. Rajtam(!) nem olyan jó.
Százszor inkább mutat a férfiak kicsit cserzett bőrén. Hangsúlyozza a maszkulin jegyeket.
Az Amber Woodot imádom rajtuk szaglászni!
 
A Black Label sorozat egy fás alapokra megkomponált keleti illóolajakkal ötvözött niche kollekció. Egy témakörre épül más és más variációban. Mindegyik üveg egyforma, fekete címkés, fekete kupakos, rajtuk a cég jellegzetes M betűjével.
Nagyon jók!
 
 
No, lássuk miről van szó! Már a kifújás is egy csoda. Robosztusan indító tömjén és fűszer kombináció! Megérint, felráz, erősít. Fantasztikus érzés, ahogy a permet rászáll gazdájára, aki valósággal belesóhajt a párába és szinte azonnal magabiztossá teszi. Cseppet sem geil.
 
A parfüm varázsaromáján tovaszárnyalunk és egy hatalmas északi rengetegben érezvén magunkat a nyírfák szálfaegyenes fanyar nedves akkordjai még jobban tartást biztosítanak. Igazi, hamisíthatatlan ősz jegyek bontakoznak ki.
 
Hamar alkonyodik. Kezdenek mutatkozni az alapok.
 
 
Előttem megjelenik egy vándor, ki egyedül járja a végtelen természetet. Magas, izmos, kisportolt, sötét hajú, napbarnított. Ma együtt alszik az erdővel. Nem fél. Ismeri a fákat, bokrokat, állatokat. A levegő most megtelik nedvességgel. A mindenen átbúvó borostyán, amelynek keserűzöld akkordja előtérbe kerül a napnyugtával most köszöntőt mond. A férfi zekéjének bőr illata keveredik a nyír, levelek, tűz és füst különös ötvözetével.
Már majdnem sötét van. Sátrát dús bokrok védő nyalábolásába üti fel. Nem messze tőle felrikolt egy bagoly. Ő most ébredezik. Kíváncsian szemléli óriási szemeivel a férfi ténykedését. A Hold kerek tányérja megvilágítja a tisztást mutatva hogy hol lesz alkalmas a hely a tűzrakásra. Bicskájával megnyesi a bokrok kérgét. A háncs alatt kisercen az ágak nedvessége friss zamatával áttelítve az étert. Szalonnát tűzdel a nyársra vacsorára.
Messzebb a békák esti koncertjét hallani, idébb a zengedező levelek éjszakai susogását. A tűz percegése közben van idő elmélázni a beköszönő őszön. Itt – ott roppan már az avar. Valahol a távolban egy szarvas bőg fel. Az égre nézve karnyújtásnyinak tűnik a Hold és a tengernyi csillag. Ez az idő csak az övé, szíve egy ritmusban ver a természettel.
Milyen jó is szemlélődni az éjszaka csendességében….
 

Change Seasons Reflection Gree Moon Autuimn Tree Water Silver Autumn Night Fullhd Cloudy Skies Wallpaper

Amíg meditál megérinti orrát az a parfüm, amelyet magára szórt még délután a túra előtt.

 
 
Az Amber Wood tipikusan őszi erdő illat. Szinte csonttörően száraz, mellőz minden bájosságot. Cseppet sem édes, ellenben meglepően fekete. Keverékében a fás és bőrös elemek kerülnek előtérbe. Füstös és orientális jegyzetek szolgáltatják az alapot. Jókora vetiver háttere van, döbbenetesen jól illeszkedik a fás akkordokhoz. Gyakorlatilag elég lineáris dologról van szó és mégsem érezhető unalmasnak. A fejillatok tömjén/labdanum vibrálása után végig nyugodt marad.
Bármennyire is sötét, száraz parfümről van szó, nem kelt negatív érzetet. Nincs szorongás, depi, mélabú és rosszkedv. De van tartás, férfiasság, nyugalom, komolyság. Sőt. Talán ez jellemzi leginkább. Komoly és fegyelmezett melyet a bőr, szantálfa, vetiver, styrax, borostyán és füstös fűszerek támasztanak meg. Ezek a tulajdonságok felkeltik a hölgyek figyelmét és vonzónak találják.
(A szótlan pasi mit tesz ilyenkor? Kivárja, amíg a nő taktikáit bevetve veszettül igyekszik áttörni a határait….! ? A nő azt hiszi csábít….közben a vadász vadászik….)
 
 
A szép üvegről már esett szó. Gusztusos, letisztult, giccsmentes. Az Amber Wood illattartamába, sem hatósugarába nem tudok és nem is akarok belekötni!
Ha mi nők viseljük, akkor ez amolyan kokettálásnak tűnik majd….megmutatjuk, hogy a maszkulin jegyek is csodásan állnak nekünk és hébe – hóba én is szoktam használni. De!!
Kevés hölgy bőrén mutatkozik sajátként az illat. Ezt nem árt figyelembe venni.
(Parfümbűbáj)
 
 
 
Tagged with:
Posted in Monotheme Monotheme Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!