bouquet

Ha nincs sok pénzünk parfümre….

Sharing is caring!

Ez a kis cikk azért fogalmazódott meg bennem, mert azt gondolom, hogy nem kell mindig csak a drága parfümökre fogni, hogy az a jó. 

Most a teljesség igénye nélkül és abszolút szubjektívan választok pár terméket, amelyeket kedvelek. Legyen a max. értékhatár ötezer forint.
(Hja….az a nem titkolt hátsó gondolatom is ösztökélt, hogy akkor is tudjunk magunknak vásárolni, ha momentán nagyon le vagyunk égve….)
Nagyon szeretem!
Gloria Vanderbilt: Vanderbilt
Lassan ikonikus illat lesz – az egyik legjobban sikerült olcsó kategória, amely 1982 óta örvendezteti meg a vásárlók bőrét, lelkét és pénztárcáját. 
Alapvetően egy púderes, kissé kesernyés jegyzetről beszélünk, amelynek tartóssága példátlan. Eleganciát, arisztokratikusságot, tartózkodást és tisztaságot sugall. Tökéletes design hozzá a hattyú. Ára kiszereléstől függően 1500 – 4500 Ft körül mozog. Nem mindig van belőle otthon, de pár nappal ezelőtt egy betegem feltette rám….persze egyből vágyódtam utána….
A független
Al Haramain: Gold
10 milis illatos olaj roll – on. Senkit se tévesszen meg a mini kiszerelés. Az arab illatos olajak üvegeinek nincs nagy mérete. A kis kiszerelés is hosszú időre elegendő. A Gold hatóideje nagyjából nyolc – kilenc óra és csak csipetnyi görgetésnyi adag kell belőle.
Bőrös, citrusos, fás illat. Ez így leírás alapján kissé markánsnak tűnhet, de nagyon szexi a független kategóriából. Egyáltalán nem nyomulós fajta….mégis….mégis valahol elképesztő vonzó. Ára….most néztem utána: 2650 ft. Barátságos, ugye? ?
A ”szexuálisos”
Swiss Arabian: Noora
Ha a Gold visszafogott, akkor gyorsan írok rá egy ellenpéldát. A Noora ellenálhatatlan. Szintén parfümolajról beszélek, melynek hatóideje messze felülmúlja a Goldét is. Ez tíz – tizenkét óra, melynek virágporhoz hasonló szilázsa van. A Noora alapvetően mézes – vaníliás illatjegyeket tartalmaz, melyet narancs illóolajakkal és virágok lehelletével könnyítenek fel. Bár én nem vagyok nagy ”édesparfüm” rajongó, ezt mégis nagyon kedvelem. Sokan megdicsérnek, amikor viselem. Marilyn Monroe – hoz illene nagyon ez az olaj. Az ő erotikus kisugárzásához. A 20 milis üvegcse ára olyan 3600 forint körül van. Érdekes, szép kiszerelése van.
Tisztaságjegyek
Paglieri: Felce Azzurra Classico illatcsalád
Imádom! Állandó szereplője otthonomnak és nekem is. Nálunk szinte minden van a sorozatból. Az elektromos légfrissítő folyadék fenomenális, kiadós és olcsó. Tusfürdőt, szappant, testápolót (melyekért az egész családom egyöntetűen rajong) lehet kapni a Müllerben. A kölnivízéhez elég nehézkes hozzájutni, de dezodor kapható. Ha nincs parfümsprayd megteszi a tusfürdő, testápoló és az illatos hintőpor. 
A Classico sorozat púderes nagyon gyenge pézsmaillatú és egész tartós. 1923 óta gyártja a Paglieri. Most jut eszembe, hogy van folyékony mosószere, öblítője is. Illatuk nem annyira intenzív, mint a testápoló készítményeknek, ellenben ha hozzájutok (strapás….) akkor tavasztól késő nyárig velük mosok, és szárítom a ruhákat a napon. Rendkívül finom aromákat juttatnak ki, miközben jószagúvá varázsolják a gardróbot. Kettőezer forint alatt vannak a készítmények.
Avitt, földes, múltidéző, szépséges
Jeanne Arthes: Patchouli Sumatra
Az egyik legkedvesebb nosztalgikus föld illat, amelyet nyár kivételével bármikor elképzelhetőnek tartok arra hogy viseljem. Ráadásul tartós is!
Kicsit nedves, kicsit buja. Cseppet hűvös, csipetnyit nyers, árnyalatot édes. 
Kiszerelése csodaszép bársonnyal díszített. Csak nagy (100 milis) üvegben láttam eddig, vonzó – négyezer forint körüli áron. 
A felsorolt öt márka csak tű a szénakazalban a parfümszegmensben – és biztosan van még rengeteg megfizethető illat ezeken kívül, de én őket kedvelem.
(Parfümbűbáj)
 
Tagged with:
Posted in Illatolatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!