bouquet

Chanel: No5 Eau Premiere

Sharing is caring!

Mottó: Kockás szoknya tűsarkokkal
Megjelenés: 2007
Milyen: Női
Kategória: Mainstream
Karakter: Virágos
Orr: Jacques Polge
Illatjegyek: Fej: Aldehid, ylang – ylang, neroli
Szív: Rózsa, jázmin
Alap: Vanília, szantálfa, vetiver

Az egyik legkellemesebb, legkönnyedebb Chanel illat. Nyomában sem lehet felfedezni benne a No5 már – már retro elemeit, ugyanakkor púderessége és utánozhatatlan bája örök nővé teszi a viselőjét.
Lehet ám az aldehideket úgy adagolni, hogy azok játékosak legyenek. Lehet úgy összerakni illatot, hogy mélysége legyen és mégse kapjunk tőle fejfájást.Szeretem minden egyes részletét! Használata elborít egy könnyedebb életérzéssel és félreérthetetlenül franciás bájt ontok magam körül.

Coco szerette a kaméliát és a jázmint is. Ez utóbbiból akad bőven belőle a rózsával egyetemben.
Gondoljunk csak bele….mennyire nőies ez a vonal. A rózsa és a jázmin a gyengébbik nem két vágykeltő, erotizáló aromája. Mindkettő afrodiziákum. Úgy tartják, hogy a jázmin királyi, a rózsa királynői illat. A jázmin kisugárzása némileg pézsmás, bár annál gyengébb.
Jacques Polge hozzátett még egy kis szantálfát és vaníliát, az eredmény pedig valószínűtlenül csábos és bájos lett.

Nos….egy hónap múlva itt a szerelmesek napja. Bátran lehet majd viselni egy gyertyafényes vacsora mellé egy kis No5 Eau Premieret is.

Elmondom hogy rajtam milyen ez a parfüm. Most már bő egy órája itt csücsül a csuklómon. 🙂

Először egy érzés villan be, mégpedig az, hogy Coconak is tetszene!

Csak e mostani készítmény sokkal modernebb, mint amilyeneket ő használt. Ugyanakkor Chanel folyamatosan haladt a korral. A ruhái nagyon praktikusak voltak, a kiegészítői pedig hihetetlenül sikkesek. Nem is csodálkozom azon, hogy az illatok is, amelyeket a cég gyártásra bocsáttat végtelenül nőiesek.

Parfümöm finom, elegáns, elmondhatatlanul nőcis és mentes minden közönségességtől. Simulékony, bársonyosan puha, mint egy kasmír kardigán, vagy egy ölelő selyemsál. Púderes. Nude színű ruhák vibrálnak képzeletemben és mellé csilingelő láncok, karkötők. Megjelenik a fekete szín is előttem, de óvatosan adagolva. A túl sok sötét szín megtörné a báját ennek a pillanatnyi pasztell szépségnek.

Örömillat. Derít. Szépít. Magabiztosságot ad.

A Premiere áraszt maga körül egy világos szűrt fényt….január végi, februári naplementét, amely fátyolos, kicsit derengő, és már sejteti a közelgő tavaszt. Bár nincs benne,de szinte látom a nedves földből kukucskáló hóvirágokat, krókuszokat és hunyorokat. Hát nem egy csoda, hogy egy illat ennyire inspiráló és a puszta fuvallatával előhozza nekünk a tavaszt, szépséget és megújhodást? 🙂
Melegség lesz körülötte. Jó ez Valentin napra! Igazából nyáron nem is nagyon tudom elképzelni csak húsz fok alatt.

A bőrömből édeskés aldehides virágos vanília aroma áramlik. Tökéletes randira – bár nem első alkalomra. Délutáni/esti viseletnek gondolom leginkább alkalmasnak. Nagyszerű ötórai teához, kávéházba, vagy egy meghitt vacsorához. Azt hiszem hogy tavaszi késő délutáni sétákhoz/andalgásokhoz is megfelelő.

Biztos vagyok benne, hogy minden illatszernél ki kell tapasztalni az adagolást. A Sancival teljesen jó egy fuffanat a nyakgödrökbe, és egy – egy puff a csuklókra. Tudom, hogy drága termékről van szó, viszont kiadós és ár/érték aránya is megfelelő.

Nem érzem azt, amit mostanában sokszor….hogy gyártsunk gyorsan valamit és adjuk el extra haszonnal. Mindegy, hogy van még ötven hozzá hasonló.
Inkább azt gondolom, hogy aprólékosan, nagy gonddal megtervezett szépséges remekműről van szó. Jó….oké….Jacques Polge az orr. Egy zseni! No, de akkor is gyönyörű.

A parfüm mind tartósságban, mind hatótávolságban öt csillagot kap tőlem.
Az igazsághoz tartozik, hogy nem szignatúrám és csak ritkán teszem fel….de alkalmanként szépsége és kelleme felülmúlhatatlan.
(Parfümbűbáj)

Tagged with:
Posted in Chanel illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!