bouquet

DM – Balea BodyFit sorozat

Sharing is caring!

Mottó: Adieu Hepehupa! 

Évente kétszer szoktam intenzív narancsbőr elleni kúrát alkalmazni.

Intenzív, mert meggyőződésem, hogy a göröngyeim pusztán kencéktől nem fognak elmúlni.
A készítmények önmagában való használatától csak átmenetileg lesz szebb a bőr, de tartós eredmény eléréséhez oda kell egy kicsit jobban tenni magunkat. Érdemes. A cellulitisz megszűntethető, de legalábbis óriási léptékben javulhat a bőr állapota.
Az első kúrát februárban kezdem el és a nagyböjt alatt bekeményítem – ez azt jelenti, hogy bő egy hónapig nagyon odafigyelek a teljes életvitelemre. A másodikat októberben végzem, tudván hogy karácsonykor hatalmas eszem – iszom van mindig nálunk. A köztes időben nem szoktam túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítani neki, mert nyáron általában egészségesebben táplálkozunk, sportosabban élünk, ergo kisebb a valószínűsége a hepehupáknak is.
No, csapjunk bele!
1. Folyadékbevitel! 
Mennyi folyadékot iszol? És főleg mit?
Hanyagold a cukrozott löttyöket, mert ezek cukortartalma magas, alattomosan beépül a zsírpárnácskáidba, miközben, azt mondod, hogy nem is nassolsz! Dehogynem!
Napi 2,5 liter cukormentes folyadék bevitel nagyon fontos. Ásványvíz, forrásvíz, zöldtea, matetea, zsírégető tea: én ezeket iszom ilyenkor. Semmilyen édesítőszert nem teszek bele. Meg lehet szokni. Idővel hiányozni fog üdítő, frissítő íze a gyógyteáknak, sőt….nem is AKAROD majd édesíteni.
2. Táplálkozás! 
Hogyan táplálkozol? A narancsbőr legnagyobb ellensége a cukormegvonás. Nálam sajna ez egy gordiuszi csomó, mert bár eléggé egészségtudatosan eszem, a nass utáni vágyamat borzasztó nehéz leküzdenem. Szóval, ha nem vagy csoki és sütifüggő, viszonylag könnyű dolgod van, hiszen sovány húsokat, zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű, illetve csökkentett szénhidrát tartalmú ételeket nyugogodtan lehet fogyasztani. (Jómagam alig eszem húst, de ettől kevésbé leszek narancsbőrös. Meghagyom a húsfüggést másoknak, én imádom a ”nyúltápot” – aktív zöldségfaló vagyok ?)
Mégis, most mi legyen akkor a csokikkal? Hmmm? Hát a szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket, nem? Dehogynem!? A legteljesebb lelki nyugalommal és örömmel, békével, áhítattal hétvégén egyszer korlátlanul bűnözök! És azt vettem észre, hogy, ha máskor édességet nem eszem, akkor azon az egy napon amikor ezt megtehetem, már nem is kell olyan sok belőle.
3.Testmozgás!
Roppant kényes és sarkalatos pont! Csinálhatsz akármit….torna nélkül nem lesz tükörsima, sem a popód, sem a combid, sem semmid! Ajánlom, hogy fiatalon kezdd el a testgyakorlást és szokásoddá váljon. Hidd el, jót fog tenni. 
Fiatalon aktívan sportoltam, apukámmal rendszeresen túráztunk, majd később sokáig nem – különböző kifogásokat keresve….
Iszonyat nehéz volt magam rávenni arra, hogy újra mozogjak, bár jól tudtam, hogy ez mennyire fontos! Ez jó nekem és kell! Sokszor azt hittem, hogy menten kiköpöm a tüdőm….de azért ma már….ha nem érzem a kicsi izomlázat valahol, akkor lelkiismeret furdalásom támad….
A tudat, hogy teszek valamit az egészségemért jó érzéssel tölt el. Felszabadul egy csomó endorphin, könnyebben viselem a változókort és különben is, sokkal szebb minden!
Szívből ajánlom, hogy mozogj! Tök mindegy, hogy mit! Jóga, torna, futás, tánc, séta….csináld azt, ami neked jó!
4. Masszázs!
Van a világon egyáltalán valaki, aki nem szereti, ha masszirozzák? Isteni dolog!
Sajnos, ritkán jutok el, de akkor nagyon élvezem. A kézzel való zsírtörés fáj ugyan egy kicsit: ég, bepirosodik, viszket….,majd a pórusok eltűnnek és a bőr újjászületik. Tökéletes olaj erre a fahéj, vagy a paprikakivonat. Ki kell tapasztalni az arányokat, nehogy nagyon csípjen, allergiát okozzon. 
5. Szauna! 
Méregtelenítő, immunerősítő, bőrszépítő, mikrocirkulációt elősegítő hatása több, mint jó. A szaunázás nagyon egészséges és aki egyszer ”rákap az ízére” az igyekszik megteremteni a lehetőséget arra, hogy minél gyakrabban hódolhasson ennek az időtöltésnek.
6. Bőrápolás!
Végére hagytam a kozmetikumokat, mert ezeket szeretem a legjobban! A Balea komplett anticellulitisz programot állított össze.
Balea BodyFit Straffungs Serum – Bőrerősítő szérum
Kiszerelés: 100 mili
Forgalmazó: DM
Ez egy pumpás gélszerű készítmény és nagyon frissít. Finom az illata, kicsit hűsítő hatása van. A gél adagolását majd ki kell tapasztalnod, mert nagyon bőrfüggő. Elég könnyen felszívódik nem filmszerű, de mégis érzetben hasonlít hozzá. (Én első alkalommal kicsit többet pumpáltam ki és ezt nem kellett volna. Úgy értem….próbáltam masszázskészítményként használni. Az első adag egy pillanat alatt beszívódott. A második is….gondoltam, na még egy kicsit….és a zselé ott ingázott a kezem és dekoltázsom között.)
Ezt a terméket a dekoltázsra, mellekre és az integető hájra fejlesztették ki – bár, szerintem mindenhova lehet használni. 
Szép, tömör, hidratált bőrképet eredményez. Kifejezetten kellemes.
Koffein, tengeri alga, Cellactive – Shape (jézusom, égnek áll a hajam!!! ezektől a nevektől) ez valami bőrerősítő együttes narancsbőrre, ami szabadalommal védett és a gyógynövényeken kívül kémiai hókuszpókuszokat tartalmaz, amely összetételt sosem fogják elárulni.
Balea BodyFit Cellulite Algenwickel – Cellulit elleni algatekercs 
Kiszerelés: Kettő bandázst tartalmaz 50 mili feszesítő készítménnyel átitatva 
Forgalmazó: DM
Az a személyes kedvencem és marad még egy darabig! ?
A kislányom szokta vele áttekercselni a lábaimat és amíg rajtam van kénytelen vagyok nyugton maradni.
A viccet leszámítva ez egy rendkívül jó és hatékony termék, melyről régebben máshol is írtam már. Csodát művel és úgy összehúz, hogy vékonyabbnak tűnik a láb. Kisimítja a narancsbőrt. Felfrissíti a tónust. Többször eszembe jutott már, hogy randi előtt kell(ene) használni….!
A leírásban csípő és fenék bandázsolás is szerepel. Fogalmam sincs, hogy feneket hogyan lehet körbebandázsolni, a csípőre pedig több méter kellene. Maradjunk abban hogy combokra jó, de ott nagyot alakít. 
Tengeri só, alga, koffein, nyírfa, rozmaring, guarana, keserűnarancs, borostyán kivonat szerepel benne.
Ajánlott alkalmazása: kúraszerűen hetente egyszer. A kötést tíz percig kell a kezelt területen hagyni és levétel  után a maradék anyagot belemasszírozni a bőrbe. 
Elég érzékeny a bőröm és semmi allergiát nem okoz. Illata kellemes, hűsít – frissít. Bemasszírozás után még csipkedi a bőröm, ami kifejezetten jólesik.
Balea BodyFit Cellulite Gel – Creme – Cellulitisz elleni gél – krém
Kiszerelés: 200 mili
Forgalmazó: DM
Folyamatos ápolásra kifejlesztett remek kis cucc, mely hidratál, feszesít, tonizál, nem mellékesen pedig kellemesen finom illatú.
Ripsz – ropsz felszívódik, dolgozik a bőrön, miután egy kicsit beledögönyözöm azt. Talán, amit hiányolok az a görgős fej. Ezek nagyon praktikusak, mert a kéz elfárad, a görgő nem. Cselhez folyamodtam. A kezemmel megtöröm a göböket, azután egy görgőfejjel körkörös irányban átmasszírozom. Reggelente szoktam csinálni, mert felébredek tőle, de az aromája is felfrissít.
Koffein, wakame alga és a titkos Cellactive – Shape receptúrával készült.
Azt tapasztaltam, hogy kiadós.
A komplett szett ár/érték aránya is nagyon kedvező.
Nagyjából négyezer forint körül kapható. Amit többször tanácsos megvenni az a tekercs, de ez is ha jól emlékszem ezerötszáz forint alatt van.
Nos én napokon belül hozzákezdek a kúrához. Örömmel várom ismét, mert a közérzetem is sokkal jobb lesz! A tavasz itt kukucskál már néha az ablakokon, ültettem már margarétát is, csicseregnek a madarak!
Nagyon várom és nemcsak a természet, hanem vele együtt én is kicsit megújulok.
Szerintem mindegyikünknek jót tesz.
Gyere! Kezdj hozzá te is!?
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Habtestreform - krémek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!