bouquet

Monaco Parfums: Eau de Parfum for Woman

Sharing is caring!

Mottó: Év eleji luxika

Megjelenés: 2015
Milyen: Női
Kategória: Niche
Karakter: Virágos – gyümölcsös
Orr: Calice Becker
Illatjegyek: Fej: Mimóza, narancs, petitgrain, bergamot, fehér rózsa.
Szív: Málna, neroli, mimóza, őszibarack.
Alap: Napraforgó, pacsuli, szantálfa, mimóza.
Egészen biztos vagyok benne, hogy nagyon kevesen ismerik nálunk a Monaco parfümöket, hiszen nem is forgalmazzák Magyarországon. Szerintem pótolni kellene, mert kellemes, laza, arisztokratikus termékekről van szó.
A cég fiatal, eddig mindösszesen négy illattal és a hozzájuk tartozó testápoló készítményekkel rukkoltak elő.
Nemrégiben sikerült hozzájutnom az első – nőknek kreált szignifikáns alkotásukhoz.
Ahogy a mottóban írtam: luxika! 
Nagyon érdekes,végleteket tükröző, élő, lüktető, impulzív darab, amely kiválóan közvetít egy életérzést…. és ez a Dolce Vita! 
Mit sem könnyebb az édes élethez társítani, mint a gyönyörű tájakat és a napsütést. Hozzá hegyeket és azúrkék tengert. A part mellé palotákat, hatalmas kerteket és extra autókat. Gyönyörű nőket és gazdag, fess pasikat.
S ez a földi paradicsom itt van tőlünk nagyjából tizenhat órányi autóútra…. Ez a Riviéra! A Cote d’Azur és Monaco!
A nyitány hasonlít egy gyöngyöző pezsgő csilingelő illatára és zamatára. Gyümölcs és virágjegyek színpompája pazarul és nagyvonalúan csillan fel. Csakúgy, mint a baccarat kristályban villódzó finom bor, melyen néha megállapodik a lemenő nap sugara….Őszintén mondva a fejjegyek kóstolgatásakor legszívesebben beleharapna az ember és élvezné a gyümölcslevek szétfolyását a szájban….
Holott…. alig van benne gyümölcs. Ellenben az ártatlan kis mimóza olyan ravaszul viszi bele a mézesmadzagot az indításba, hogy cselesen megtévesztvén a gyanútlan szaglászót az esküt merne tenni egy virágos, fehérboros kezdésre. 
Miután így incselkedik velünk a kis nebáncsvirág, rájövünk arra, hogy ennek a törékeny kis lénynek lelke van és sárga kis pohos virága olyan, mintha gurgulázó, nevető kis gyönyszemek lennének. Marad a jókedv és mimóza mellé beköszön a neroli, a málna, majd azt követően az őszibarack.
Hát kell ennél szikrázóbb érzés? Ez a négy grácia legalább egy órán keresztül velünk marad ebben a felállásban. 
Annyi báj van bennük, annyi tünemény….
Mindig is vitális voltam. A Monaco parfüm utánozhatatlan eleganciával akarja az életet! Természetesnek veszi a lét adta szépségeket, luxust és spontenaitást! 
Ebben a kreációban végig jelen van a mimóza. Hol bájosan, kedvesen, hol csalafintán és élcelődően és előfordul, hogy sejtelmesen, burkoltan. A parfüm alapjaiban gyöngédséget fedezek fel. Még mindig érzékelem a málnát, és megtalálom a szantálfát is benne. Ám nem jövök rá a napraforgóra – persze, nem vagyok egy Zólyomi – de a napraforgó száz százalékban ad egy kis porosságot az alsó akkordoknak, s ez teljességgel érezhető.
Ettől a porszerűségtől fátyolossá válik az illat. Kicsit ködössé, kicsit álomszerűvé.
Az elérhetetlen utáni vágyakozásunk erősödik fel. Az indíttatás, hogy át -és megéljük azt a milliőt, amelyről ez a remekmű beszél.
Pár szó az üvegéről. Nőies gömb forma, vésett koronamintás arany kupakkal. Az üveg meseszépen metszett, rajta szintén koronavéset van középen. A parfüm egy piros dobozban fehér alapok közé ágyazva pihen.
Hozzájutni kifejezetten necces még külföldön is.
Tartóssága közepes, szilázsa gyönyörű és pont jó. Bőrtől kb öt – nyolc centi.
A hatótávolságával kapcsolatban szeretném megemlíteni az illat másságát. Elsuhanva előttem a szívjegyzeteket éreztem. Nyakhoz hajolva mutatta a parfüm azt az arcát amelyet az imént leírtam.
Ha teheted menj el egyszer, vagy többször a Cote d’Azur mesés vidékére. Ülj le egy árnyas fa alá és hallgasd meg hogy mit mond neked a tenger. Nézd a hajókat és bonts egy üveg pezsgőt. Ha van kedved szórj egy kicsit a Monaco for Woman – ből és élvezd a Dolce Vitát!
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!