bouquet

Kneipp fürdőkristályok

Sharing is caring!

Sebastian Kneipp nevét úgy gondolom, hogy a legtöbben ismerik. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a természetgyógyász, aki elsősorban az alternatív vízgyógyászat területén ért el kimagasló teljesítményeket – katolikus pap volt eredetileg. Később dietetikusként, személyi segítőként sok ember lelki és egészségügyi problémáira talált hatékony megoldást. 

Úttörő volt a holisztikus szemléletben.
Még teológus hallgató évei alatt súlyos tuberkolózist kapott, rövid időn belül véres köpete lett. Ekkor olvasott kiegészítő terápiás lehetőségként a hideg fürdőről. Kipróbálta a Duna jeges vizét, természetesen pontosan betartva az utasításokat. Teljesen meggyógyult, és életét ezentúl többek között a hidroterápia tanulmányozásának szentelte.
Nevéhez kapcsolódik a fürdőkúra is, melyet kezdetben hideg – meleg vízzel végeztek. 
Mára a vízterápia kibővült az aromaterápiával. A ma kapható Kneipp – fürdőkristályok kivétel nélkül mind tartalmaznak illóolajakat, s a gyógynövények segítségével specifikusan segítenek egy – egy egészségügyi problémát megoldani.
Fogalmam sincs hány éve használom a fürdőkristályait, fürdősóit, olajait. Nagyon régóta. Mindegyik illatát szeretem!
Ízület -és izomlazító ”árnikás” fürdőkristály
 Nem csak árnika, hanem rozmaring, fenyőfélék és cabreuva fa illóolajait is tartalmazza. Kiadós testmozgás után javallom, illetve ez a készítmény jó akkor is amikor kint csontig hatoló nyirkos hideg van. A meleg víz és a gyógynövények együttese gyorsan felmelegíti a kihűlt testet, az izmok elernyednek. Kiegészítő terápiaként segíthet az ízületek fájdalmának enyhítésében. Mindenképpen célszerű alkalmazni, amikor kezdődnek ezek a fájdalmak, például ha hosszabb ideig motorozunk és a térd nagyízületei megérzik a folyamatos szelet. Vagy ha hosszú órákon keresztül vezetünk és elgémberednek a tagjaink főként a derék és csípő tájékán. Érdemes kipróbálni.
Tökéletes kikapcsolódás ”citromfüves” fürdőkristály
 Szeretem és igazi relaxáló készítmény. Az idegeket megnyugtatja és elősegítheti a kiegyensúlyozott, hosszú alvást. Citromfű olajat és citromfű kivonatot tartalmaz. Ha túlságosan leterhelten érek haza, vagy csak ”feszkós” frontérzékeny vagyok, akkor veszek egy citromfüves gyógyfürdőt, iszom egy nyugtató teát (ebből a gyógynövényből ízletes tea is készíthető), párologtatok pár csepp illóolajat és bebújok az ágyba. 
Nem kell stressz! Hess! Szeretem jól érezni magam a bőrömben és szeretem, ha a környezetem is boldog.
A fürdőkristály sókészlete szintén természetes anyag – Saline Luisenhall sójából nyerik.
Hát – és deréklazító fürdőkristály ”ördögcsáklyás”
 Az ördögcsáklya mellett kajeputfa illóolajat is tartalmaz. Hasonló a hatásmechanizmusa, mint az ízületvédő kristálynak. Az illata teljesen más. Tulajdonképpen az egész gerinc szakaszát ellazítja. 
 
Szabad légutak fürdőkristály eukaliptusszal.
 Ha csak egyetlen Kneipp termék lehetne háztartásunkban, akkor habozás nélkül ezt választanám. Alapkészítmény. Az otthoni házipatika mindenkori része. Minden évszakban! Éterikus olaja annyira erős, hogy az eldugult orrot kitisztítja ha jó mélyen belélegzünk a tégely tartalmába. Gyógyítja a náthát és javítja az olyankor megtapasztalható nyomott rossz közérzetet. Csökkenti a fejfájást. 
Megfázás esetén mi már el sem tudjuk képzelni a fürdőt nélküle s utána a teafaolajas levegőcsírátlanítást. Van valamennyi hurutoldó tulajdonsága is.
Illata kifejezetten kellemes, de gyermekeknek csak három éves kor felett adható.
A Kneipp fürdőkristályok organikusak tartósítószer és színezőszer mentesek. Bőrgyógyászatilag teszteltek.
Wellness termékek is kaphatók már a gyógyhatású készítményeken felül, ezzel is tovább erősítve a Kneipp fürdőkultúra hagyományait. 
A fürdőkristályok kaphatók 500 grammos kiszerelésben – cirka 1500 Ft – és megvásárolhatók 60 grammos minikben – kb 300 Ft (nem vagyok képben mert gyógynövényesből csak nagyot veszek).
Finom aromaterápiás illatuk miatt is érdemes kipróbálni.
(Parfümbűbáj)
 
 
Tagged with:
Posted in Tejben - Vajban - Olajban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!