bouquet

Volume 1. Intelligens & Fantasy The Beautiful Mind Series for Woman

Sharing is caring!

Mottó: Gellérthegyi kószálások

Megjelenés: 2010

Orr: Geza Schoen
Milyen: Női
Kategória: Niche
Karakter: Virágos
Illatjegyek: Fej: Magnólia, rózsabors, bergamott, narancs -és mandarin jegyzetek.
Szív: Tiaré, rózsa, frézia, ozmantusz.
Alap: Pézsma, szantálfa, kaszmerán, virginiai cédrus.
Idén tavasszal ő lesz a favorizált télbúcsúztató, tavaszi megújulást hozó, nyárcsalogató illatom.
A magyar származású orr páratlanul szép remekművet készített. Plusz….el kell hogy mondjam, hogy egyike a világ legszebb szilázsú termékeinek, noha kifejezetten bőrközeli!
Soha nem hittem volna magamról, hogy egy gyengén érezhető parfüm a szívemnek oly kedvessé válik, hogy ”évszakdobogós” lesz. Mások viszont nagyon is érzik és értékelik rajtam!
Extratartós! A hatóideje a bőrömön legalább 14 óra. Sáljaimon? Úgy két hét….!
A főváros budai részét nagyon szeretem. Talán legromantikusabb része a Gellért – hegy és a hellyel kapcsolatos  kedves kis emlékeim mind a tavaszhoz kötődnek. 
Emlékszem….lakott egy idős, rákbetegem a Serleg utcában. Minden héten egyszer két órát nála töltöttem. Amikor jobban volt – s ezek nem meglepően tavaszi hónapok voltak – sétálni jártunk. Ezalatt az idő alatt ő németül beszélt hozzám, mert úgy érezte Ausztriában kellene élnem. Rengeteget pihentünk az egyetem óriási parkjában. Olyankor láttam, hogy valósággal felerősödik, szívja be az ezerféle növény kábító – bódító illatorgiáját és figyeli a madarak énekét. Bár elfáradt, de a természet annyira feltöltötte, hogy mindig jobban volt ilyenkor. 
Máskor barangoltunk a közeli utcákban….Ismerte a régi villák történetét és a lakók mindennapjait. Gróf volt. Egy régi elmúlt világból, régi értékrendekkel, tradíciókkal….a vele lévő kapcsolatom nem csak egy gyógyító/ápoló viszony volt, hanem időutazás a harmincas és negyvenes évek Budapestjére.
Pár évig a hegy alatt laktunk a Dávid Ferenc utcában. Akkor volt babakocsis a nagyobbik gyermekem….Volt egy csodálatos afgán agarunk. Keresztül – kasul bejártuk a környék utcáit. A Somlói út roskadozott az orgonáktól és aranyvesszőktől. (Szerintem errefelé a legillatosabbak az orgonák) Édesapával ( aki ha tehette a hegyeket járta) amikor meglátogatott bennünket nem volt olyan alkalom, hogy kutyástól, gyerekestől ne menjünk fel a Citadellához. Természetesen minél kacskaringósabb utakat tettünk meg oda és vissza. Menet közben csodáltuk a magnóliafákat, vagy rózsabokrokat és, hát igen….mindig valamilyen virággal tértünk haza. Apa már csak ilyen volt! 
Évek óta gyűjtöm azokat az illatokat, amelyeknél felfedezhető a tiaré virág jelenléte. Kedvelem ezt a meghatározhatatlan édes – kesernyés elegyet, mely árad ebből a csodaszép növényből.
A parfüm fő vonulatát a tiaré, frézia és rózsa elkápráztató hármassága adja. Szívet – lelket – orrt gyönyörködtetőn….!
Az illat szikrázik a rózsaborstól, felébreszt a citrusoktól. 
S felbukkan imitt – amott a magnólia…. a csodálatos alakú és illatú szépség. Erdélyben Nagyváradon vannak olyan utcák, melyek magnóliafákkal vannak beültetve. Egyszer a húsvétot töltöttem ott és pont akkor nyíltak. Roskadoztak a fák! A nap fénye átszűrte gyönyörű virágaikat már – már földöntúli szépségűvé varázsolta pasztell színeiket….!
Nem lehet kivenni az alapokat és ez így tökéletes. Schoen Géza úgy alkotta meg hogy a legszebb virágcsokrok páratlan aromája érvényesüljön benne.
Ó, jut eszembe az aroma!
Olyan mértékben érinti a közérzetemet és hangulatomat, hogy bátran merem aromaterápiás készítménynek is nevezni. Erősen érződnek benne a virágok pozitív rezgései. 
Lélekemelő, kedélyjavító. Többet mosolygok amikor felteszem. A melankólia és szomorúság messze – messze elkerül. Nyugodtan lehet bárhova, bármikor használni, mert egyáltalán nem zavaró az erőssége. Sőt! A kipárolgását nem lehet mindig érezni, csak foszlányokban. 
Pontosan úgy, mint amikor a szél odafúj az orrodhoz egy kellemes illatot egy pillanatra….már suhan is tovább vele. Te pedig belélegzed mélyen ezt a csodát és még szeretnél belőle….de már elillant….
Azt gondolom érdemes kipróbálni! Középkategóriás ára van: 30 – 40 ezer forint között. Hozzájutása elég nehézkes itt Magyarországon, de külföldről beszerezhető. Véleményem szerint bármelyik korosztály hordhatja. Azoknak ajánlott akik kedvelik a visszafogott, bájos, virágos karakterű parfümösszetevőket.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!