bouquet

Cartier: Delices

Sharing is caring!

Mottó: Itália, szeretlek!

Megjelenés: 2006
Milyen: Női
Karakter: Mainstream
Kategória: Édes – virágos
Orr: Christine Nagel
Illatjegyek: Fej: Bergamott, fagyott cseresznye, rózsabors.
Szív: Jázmin, frézia, ibolya.
Alap: Vanília, borostyán, tonkabab, szantálfa.
Kedvelem a Cartier stílust. Az illataiba kétségkívül belecsempész egy kicsit nyers, vad, maszkulin agressziót, melyet aztán megbolondít édességekkel, virágokkal, füstelemekkel. Ő nem a hagyományos parfümtrendet követi. Mindig kilóg egy kicsit a sorból. (Másik ilyen extravagáns cég a Hermes….na őket is….de szeretem!)
A Delices sziporkázó, vibráló, kissé vállvonogatós flegma örömteli életet képvisel. No para, csak lazán, lazán! 
Az az esszencia, melyet ha felteszünk, nemigen tudnak kihozni bennünket a sodrunkból. Örölünk az életnek, napsütésnek, bókoknak, szerelemnek. Élvezzük a mindennapok adta apró örömöket.
Számomra egyértelműen Olaszországot juttatja eszembe! Könnyedséget és jókedvet. 
Mikor használnám őt? Ha sétálnék a Ligur – tenger melletti városok ódon utcácskáin és közben olajbogyót rágcsálnék. Csücsörögnék Vernazza egyik trattoriájában és sajtot majszolnék bort iszogatva, miközben belebambulnék az azúr tenger végtelen kékjébe….!
Flörtölnék és fogadnám a bókokat. Hajóznék Riomaggioréba hogy a szűk sikátorokon keresztül felkapaszkodjak a városka tetejéig….s onnan majd vissza. Mikor a nap már nyugovóra tér odabújnék kedvesemhez, átölelném, szeretgetném….! Eros Ramazottit hallgatnék….?
Nagyon érdekes összetételű parfüm ez a Delices! Gyümölcsösnek tűnik….A meggyszárnak és a belőle főzött teának pontosan ilyen az aromája csak gyengébb kiadásban. Erre nagyon jól emlékszem, hiszen kislánykoromtól kezdve a mai napig sokszor isszuk ezt a végtelenül kellemes, üdítő teát, melynek rendkívüli a gyógyhatása is. Ezer növény közül is megérezném a meggy, meggyszár, meggymag semmihez sem hasonlítható illatát. Ez a macerátum keveredik vaníliával, fréziával, borostyánnal. Mintha dohányleveleket is éreznék benne meg füstöt. Gallyak szárazságát. Bizony ám, de még mennyire! Sőt….keserű csokoládés illanások is szerepelnek benne.
Szóval….nem kizárólagosan az, amelyet megjelentettek az összetételéről. 
Ugyanakkor számomra ez a szépség jobban tetszik ”vad, korai” státuszában. Pár óra elteltével meglágyul, veszít a gyümölcs/ reccsenős zöldág érzetéből és krémessé válik. No, persze sokan ezt a bársonyosságot kedvelik. 
Mások vagyunk és ez így van jól! Én három óra után újra spricnizek egy keveset. Ez nem azt jelenti ám, hogy ennyi az élettartama!? Csupán jobban kedvelem az első pár óra hedonizmusát, de a hatóideje bőven hat óra is megvan.
Lányomon teszteltem szilázsát! Perfekt!
Következzék a külseje, mely méltó dísze lehet a pipereasztaloknak. Csodálatosan metszett, ovális mély tüzes vörös üvege gyönyörködteti a szemet. A kupakja egy kinyílt virágot formáz melynek közepe akár a rubint ezer szikrában szórja a fényét. Az egyik legszebb parfümös üveg, melyet láttam.
Ma már nehezen lehet hozzájutni. Sajnálom, hogy ennyire ritka. Ráadásul nem egy tömör, nehezen hordható illatszer, hanem bárki bármilyen napszakban könnyen tudja viselni.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!