bouquet

Elizabeth Taylor: Violet Eyes

Sharing is caring!

Mottó: Kis rafinált női dolgok….

Megjelenés: 2010
Orr: Carlos Benaim
Milyen: Női
Kategória: Mainstream, celeb
Karakter: Virágos – fás
Illatjegyek: Fej: Őszibarack
Szív: Lila rózsa, jázmin, citrusok.
Alap: Pünkösdi rózsa, borostyán, virginiai cédrus, vaníliavirág, pézsma.
 
A színésznő az elsők közé tartozott, akiknek a neve alatt illatokat dobtak piacra és általuk megjelentek az úgynevezett celeb parfümök.
A Violet Eyes egy flanker, méghozzá a White Diamonds anyaillat (1991) egy későbbi változata. Ehhez az alaphoz nagyjából 7 – 8 variációt fejlesztettek ki a további években.
Az egész sorozat külső megjelenése végtelenül elegáns és megkapó! Henger alakú üvegek, melyek kupakja alatt ”gyémántsáv” húzódik körben karperecként  – utalva Elizabeth luxus és gyémántok iránti szeretetére.
Az üveg színe hasonlít a szemszínéhez. Valójában az igéző szemei inspirálták ezt a készítményt.
 
Sokan szeretik! És abszolút megértem. Én is kedvelem. Nem nehéz, nem nyom össze. Tudok alatta lélegezni – nőies, kellemes,  játékos és kissé rafinált.
 
Ha behunyom a szemem és elengedem a fantáziám, akkor az ötvenes évek Amerikája jelenik meg előttem. New York egyik kertvárosi kerülete, konszolidált feleségek és egy életstílus, ami ma már a múlté. Ezek a nők vezetik a háztartást, nevelik a gyerekeket és természetesen hajuk, ruhájuk, körmük mindig makulátlanul tiszta. Délutánonként egy kis kávé és sütemény mellett bridzselnek és kibeszélik az épp aktuális sztárpletykákat Marilyn Monroe – ról és Elizabeth Taylorról. Persze mindegyikük rájuk szeretne hasonlítani (amit a világért nem ismernének be). A rádióból dzsessz és Frank Sinatra szól…..
 
Ennek ellenére cseppet sem avult kompozícióról van szó. Egy kellemes, visszafogott viselet, mely szép szilázzsal rendelkezik. Pasztell parfüm! Fogalmam sincs arról, hogy a termék neve, vagy a kipárolgása miatt asszociálok világos lila, illetve rózsaszín, barackos, esetleg halványzöldes színekre és ruhákra….
 
Nagyon tetszik a pünkösdi rózsa jegyzet benne. (Egyszer elkészül majd itthon a kertünk. Minimum öt – hat illatos tövet fogok majd ültetni bele. ?)
A kezdet egyébként őszibarackos, ami rajtam alig érezhető. Az első akkordokat pillanatok alatt felváltja egy fás – zöld – rózsás trió, mely temperamentumot visz a parfüm életébe. Érdekes, hogy zöld elemek nincsenek benne….de valószínű, hogy a citrusok és cédrus együttes jelenléte által mutatkozik ez a hatás.
Az alapok viszonylag hamar jelentkeznek. Abszolút jól játszik benne a pézsma! Gyönyörűen támasztja meg a rózsák és jázmin bájosságát. Utóbbi az én bőrömön ebben a készítményben mellékszereplő. A vaníliavirág viszont nagyon rafináltan mutatkozik. Hol van, hol nincs! Bizonyos mozdulatokra kibukkan és felcsillan, aztán egyszer csak eltűnik és keresem….
Visszatérek pár szó erejéig a pünkösdi rózsára. Bár egészen biztos vagyok benne, hogy szintetikus elemként van jelen – mégis hihetetlenül jól keverték és adagolták! Kiugróan szép!
Ennek a virágnak van egy mély, bársonyos, édes – keserű, napsütötte meleg, fényes, telt aromája. A Violet Eyes hűen ábrázolja az igazi pünkösdi rózsa illatát. Ezért gratuláció jár!
 
Könnyedén tart hét – nyolc órát, bár jelentősen puhul a nap végére. Mégsem tartom fontosnak, hogy betegyem a táskámba, így is finom.
 
– A férj, miután hazatér a nap végén a munkájából terített asztal várja. Sült pulykacomb, káposztasalátával és gyömbéres brownie. Asszonykája gondosan ondolált hajjal siet eléje tűsarkain divatos kis tányérszoknyájában. Púderes, lágy pünkösdi rózsa illatot áraszt maga körül. Egy üdvözlő csók és irány a vacsora. A sötétedő délutánban New York felhőkarcolóinak fényei egyre inkább bevilágítanak a csendes kis utca sorházába.
A nő odaadó, kedves, bájos. Este férje ölelő karjaiban a délutáni csevegésre, majd Sinatrára gondol….ennyi igazán belefér….gondolja…. –
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Elizabeth Taylor Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!