bouquet

Givenchy: Organza

Sharing is caring!

Mottó: Gyöngyök és titkok

Megjelenés: 1996
Milyen: Női
Orr: Sophie Labbe
Formatervező: Serge Manseau
Kategória: Mainstream
Karakter: Orientális – virágos
Illatjegyek: Fej: Zöld jegyzetek, bergamott, afrikai narancsvirág, szerecsendió, gardénia.
Szív: Dió, írisz, jázmin, tubarózsa, lonc, pünkösdi rózsa.
Alap: Fa jegyzetek, guajakfa, gyökerek, virginiai cédrus, vanília, borostyán.
Kultikus illat, biztosan állítom, hogy minden második nő ismeri, ha a parfümöt nem is, a nevet és a divatházat százszázalékosan.
A férfiak többsége szexinek és erotikusnak tartja. Szerintük az a nő, aki ezt felpermetezi magára csábít az illatával és a kisugárzásával egyformán.
Virágos, finom jázminrózsás édesség, mely bársonyosan öleli körbe a bőrt és az aurát, mézédes lágy fátyolfelhő –  foszlányokat hagyva az enteriőrben.
Komoly és összetett. Elegáns. Hogy őszinte legyek meg kell valljam a lenyomatát jobban kedvelem, mint a bőrrel alkotott kémiáját.
A múlt század eleje jut róla az eszembe. Franciaország és az emancipálódó nők, akik a családi kötelmeken kívül már dolgozni is akarnak. Hivatalokban, iskolákban. Ők a Marcell hullámos, vörösre rúzsozott ajkú hölgyek, sötét és zárt ruhában, fehér gyöngysorral a nyakukban, gyöngyfülbevalóban. A cipők sarka egyre csak magasabb és magasabb….
Kettősséget sugároz. Egyrészt végtelen komolyságot és stabilitást, másrészt csábító érzékiséget.
Azt gondolom, hogy a tartását a fás jegyek, a gyökerek és a borostyán kissé szigorú hangsúlya támasztja meg. Érzékeltet egy olyan nőt, akire bizton lehet számítani. Jó feleséget, hűségeset, családszeretőt és terhelhetőt. 
Titkokat hordozhat magában, mely nem mindig örömteli, hanem mély fájdalommal sűrített. Aki azonosul az Organza komolyabbik énével, az nem gondolom, hogy a cserfesek közül kerül ki. 
Másrészt erotikája gyönyörű. Itt sem érzek lazaságot kiáramlani, inkább odaadást a nő részéről a férfi felé. Szeretetet és szerelmet. Az Organzát kedvelő nő nagyon tud szeretni! Szerelme mély és őszinte. Jó dolga van annak a férfinak akinek ilyen asszonya van. Meg is érdemli, hogy kényeztessék.
Gyönyörűséges narancsvirág – gardénia ötvözete buja igéretekkel csábít.

Sziluettje erős a parfüm változatnak, a  kölni ennél lényegesebben könnyedebb.
Az Organza monumentális, összetett, szofisztikált, nagyvilági parfüm.
Anno, amikor először megláttam teljesen elvarázsolt az üveg szépsége. A kicsit jón oszlopokra emlékeztető hosszúkás külső, melyben egy karcsú, redőzött ruhájú nőalak van elbújtatva….hát, én teljesen kész voltam….!
Nekem ilyen kell! – gondoltam.
Kétszer volt Organzám. Szerettem volna én is azonosulni vele – de nem sikerült. 
Láttam, ahogy tért hódított Magyarországon és a kilencvenes, kétezres évek elején mennyien használták és milyen jól állt sok hölgynek, lánynak….! Tömör illatfelhőben úsztak, és tudták magukról, hogy mennyire nőcisek. A pasik megőrültek tőle.
Engem kicsit befeszélyezett, mi külön utakon jártunk.
Így van ez a mai napig. 
Ettől eltekintve csodálatosan szép parfüm ez. Ki kell próbálni. Ha valaki megszereti, akkor tartós hosszú építő jellegű kapcsolata lesz vele.
A mostani trendekbe nem illik bele a súlyossága miatt. Ugyanakkor nosztalgiázók, nehézbombázók és különcök örömet fognak benne találni.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Givenchy Givenchy illatok Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!