bouquet

Scholl ápolás, hogy lábad szép legyen nyárra…. ?

Sharing is caring!

2018 március 22. DM Beauty Workshop bemutató

Ha meghallom a Scholl nevét akkor tuti biztos lehetek abban, hogy jó minőségű termékekről van szó.

Generációkon keresztül használtuk/használjuk. Nagymamám anyukámnak, anyukám nekem, én pedig a gyermekeimnek adtam át a márka iránti hűséget – így már ők is vásárlókká váltak.
Hogy miért ez a nagy elköteleződés?
– Otthon tudok szalonminőségben pedikűrözni.
– Pofonegyszerű a kozmetikumokkal a lábápolás.
– Egészségtudatos.
– Trendkövető.
Scholl Velvet Smooth elektromos talpreszelő
 
A pedikűröm megvan nagyjából húsz perc alatt. Az áztató vízbe csempészek egy kis olajat is. Ráfér a bőrömre, puhít, táplál, hidratál. 
A bőrkeményedés már a múlté. Scholl Velvet Smooth elektromos talpreszelő gépet használok. 
Ez a készülék rengeteg pénzt spórolt már meg nekem. Halk, megbízható, alapos. Egy kicsit porzik ugyan amíg dolgozik a talpunkon, bár ez engem nem zavar. A rotációs fej gyémántkristályokat tartalmazó finom szerkezetű csiszolóval van ellátva. Ha ujjainkkal megfogjuk ezt a fejet akkor olyan mintha csiszoló vásznat tapogatnánk. A készülék markolatán van egy elforgatható rész, amellyel bekapcsolhatjuk. Elemmel működik. Nagyon szépen le tudja szedni a megkeményedett bőrt anélkül, hogy megsebezné a lábunkat. Ha elkészülök vele elmaradhatatlan a hidratálás.
És nélkülözhetetlen a következő napokon is. 
Kétféle lábápoló kencét szoktam használni. Vagy olyant ami tartalmaz teafaolajat, vagy olyant, amely ureával készül. A teafaolaj fungicid, baktericid, virucid. Az urea megköti a bőr nedvességtartalmát, védi a lipidköpenyt.
Scholl kompressziós harisnyanadrág
Ez egy szupertalálmány. No, nem mai keletű, de végre nemcsak gyógyászati segédeszközboltokban kapható, hanem nagyobb drogériákban is.
Amellett, hogy esztétikus (szebb lábformát alakít ki, mint a valóságban) nagyon nagyon egészséges.
Állómunkát végzőknek és lymphoedemában szenvedőknek nagy segítség lenne a rendszeres használata. Megelőzi, illetve megakadályozza  a vénás betegségek kialakulását. Tudom, hogy nagyon nehéz felhúzni, főleg egy állandóan siető nőnek. Türelemmel szépen felfelé görgetve kell felvenni.
A lábfejnél és bokánál a legszorosabb, majd a comb felé haladva egyre csökken a nyomás. Visszér műtétek után az orvos általában felírja, mint gyógyászati segédeszközt a betegnek.
A nyirokpangásos betegségeknél az elefantiázis elkerülése végett is érdemes viselni. Ez akkor következik be, amikor valamilyen betegség következtében lelassul a nyirokkeringés, majd elzáródnak a nyirokerek és csúnya kötőszövet felhalmozódások keletkeznek. A láb vagy kar megdagad. Nyáron sokkal gyakoribb, mert amúgy is tágulnak az erek. A pangást könnyedén diagnosztizálhatjuk. Lábfejnél és bokánál szemmel is látható – deformálódik és duzzad a külalak, súlyos esetekben fénylik már a bőr. Feszítő – nehéz érzetű a teljes láb, főleg térdtől lefelé. Nyomásra a bőr megőrzi az ujjaink kerületét, benyomva tart egy ideig és csak nehezen nyeri vissza az alakját. Hasznos a kötőszövet masszázs, olcsóbb a kompressziós harisnya. Éjjelre ne alkalmazzuk. 
Saját tapasztalatom. Szerencsére nagyon ritkán van ödémám, inkább csak menzesz előtt. Ettől függetlenül gyakran hordom. Bár felvenni….khmmm….nem szeretem….de aznap nem fárad el a lábam! Semennyire sem! Olyan, mintha masszírozva lenne folyamatosan.
Egy ilyen harisnya drága. Bár, drága az, ami egy – másfél évig hordható?….Ennyibe kerülnek a kicsit márkásabb harik is de azok pár használat után kilyukadva, felfutott szemmel a kukában végzik.
Kézzel szabad mosni!
 
Esküszöm az Ecco és a Scholl cipőkre. Otthon hagyományos fapapucsban klaffogok általában.
Scholl Party Feet
Scholl Gel Aktiv Everyday Heels Pumps
Az első zselés talpbetétemet a kislányomtól kaptam. A másodikat, harmadikat a DM Beauty Workshop alkalmával személyesen a Scholl egyik kedves képviselőjétől.
Ezek a betétek tehermentesítik a lábunkat. 
De nemcsak a lábat….hanem a keresztcsontot és a hátat is!….?
Hiszen, ha jó a cipő, ha a súlypontok a megfelelő helyekre esnek, ha nem feszengünk a cipőben, hanem kényelmesen megvan támasztva a lábunk, akkor a teljes tartásunkat megsegítjük ezzel.
Zselés talpbetétben járva láthatóan ruganyosabban lépkedünk, egyenesebb háttal. Az az érzésem van, mintha kemény szivacson járnék. A talaj egyenetlenségeit meglepően jól korrigálják. 
A Party Feet kifejezetten magas sarkú cipőkbe illeszthető talp tehermentesítő ruganyos betét. A Gel Aktiv Everyday szokásos utcai viseletre ajánlott a körömcipőkhöz, és kiscipőkhöz. Ez hosszanti boltozatot véd. Biztos vagyok benne, hogy folyamatos használatával elkerülhető – késleltethető a lúdtalp kialakulása.
Bár testmozgás szempontjából még mindig az utolsó helyeken kullogok (de remélem, lesz majd jobb is ?), az egészségemre ezen kívül nagyon odafigyelek.
Ebben a Scholl maximális partner. A jól megválasztott cipőik messze nem egy évre szolgálnak ki. 
Ezúton is köszönöm, hogy ott lehettem remek bemutatójukon!
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Kezes - Lábas

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!