bouquet

Montale: Pink Extasy

Sharing is caring!

Mottó: Rózsaszín álmok

Megjelenés: 2014
Orr: Pierre Montale
Kategória: Niche
Karakter: Gyümölcsös – virágos
Illatjegyek: Fej: Feketebors, kubai mandarin és narancs.
Szív: Narancsvirág, írisz, török rózsa, egyiptomi jázmin.
Alap: Őszibarack, málna, vanília, pézsma.
Pierre Montale semmihez sem hasonlítható egyénisége, kétségkívül pecsétet nyom az alkotásaira. Művei hasonlítanak egymásra, de soha nem ugyanazok.
A pár évvel ezelőtti Pink Extasy ugyanúgy jellegzetesen Montale – de a legfiatalosabb, legüdébb termékei közé tartozik. Hatóideje alatt hedonizmus, túláradó jókedv, gondtalanság érzése tölti el a viselőjét. Szerintem méltánytalanul húzták le a Fragranticán.
A rózsát a mű életének elején, közepén és végén folyamatosan érezni. Hiszen ez a mester egyik védjegye, szakértője minden rózsafajtának.
Ám emellett az indítás csodálatosan friss citrusokkal nyit. Szinte a számban érzem a lédús napsütötte mandarin édes – kesernyés – fanyar zamatát, amely narancslével és bergamottal ötvöződik. Bár írják az őrölt feketebors darabkákat, ez rajtam nem található meg.
Helyette szikrázóan megcsillan a narancsvirág elképesztően mesés akkordja, de pár percen belül ott van a vanília is, mely édességével tompítja a citrusok játékos fürgeségét.
Szeretem ezt az összhangot! Édesen friss! Bódítóan üdítő! 
(Csak zárójelben súgom meg….hogy engem a Montale parfümház egy kreációja vitt a niche illatok világába….)
Elmerengtem ezen az alkotáson.
Néha nem kell más, csak beleszagolni egy ilyen költeménybe, lehúnyni a szemeket, hátradőlni és élvezni azt a csodálatos impulzus, vagy emlék áradatot amelyet egy ilyen élmény nyújt.
Van hogy nem csinálok semmit! Csak létezem az illattal….! Minden más megszűnik ilyenkor…. Ekkor szoktam igazán pihenni.
A parfümkészítés művészet. Ugyanolyan hatást képes elérni, mint egy gyönyörűen elkészített festmény, egy csodálatosan megkomponált zongoradarab, vagy egy szépséges regény….
Lélekhez szól. Lelkünk pedig reagál rá….🙂
No, míg én itt repkedtem magasan a föld felett, addig együtt kukkantott be a poros írisz, a játékos málnával. Kézenfogva és vidáman, hogy kiemeljék a harmatos rózsaszirmok reggeli szépségét. Ha nagyon koncentrálok, akkor még a sötétzöld rózsaleveleket is kiérzem valamennyire. Van picike zöldes, hegyes esszenciája is. 
Ha ezt a parfümöt nem lövik túl, akkor gyakorlatilag megunhatatlan, olyan szépen játszik a bőrön.
Közvetlen közelről nem tudom kivenni sem a jázmint, sem a pézsmát. Ám elhúzódva a csuklómtól tíz – tizenöt centire, kibontakozik egy édes – mézes – krémes aroma, amelyet ez a duett erősít meg. 
Pár szó az őszibarackról. Enni szeretem, illatokban nem. Szerencsére alig van jelen, háttérből lazít egy kicsit a virágjegyek súlyán.
Két – három óra elteltével a Pink Extasy egy édes gyümölcsös virágos kompozíciót alkot, melyben a málna, rózsa és vanília az, amely a leginkább dominál. Tudat alatt málna és vanília fagylaltra asszociálok, rengeteg tejszínhabbal.
Tartóssága messze meghaladja a jót – minimum 10 óra. Szilázsa a közepesnél kicsit nagyobb, húsz centi körüli.
Fiatal/os nőknek nagyon jól fog állni. Az örökmozgóknak is. Optimista, játékos, de ugyanakkor kellő érzékenységgel és érzékiséggel megáldott.
Mikor hordjuk? Simán négy évszakos szerintem, de ilyenkor a legszebb. Elég necces hozzájutni – hol van/hol nincs – szerintem megszűntetik.
Most, hogy az elemzés végéhez közeledek már nem figyelek tudatosan rá. De épp az benne a legszebb, hogy mozdulataimra a parfüm különböző illatmolekulái törnek fel. Szépségesek édes – virágosak. Valamiért nagyon jó a kedvem tőle.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Montale illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

Archívum
error: A tartalom védett!