bouquet

Montale: Pink Extasy

Sharing is caring!

Mottó: Rózsaszín álmok

Megjelenés: 2014
Orr: Pierre Montale
Kategória: Niche
Karakter: Gyümölcsös – virágos
Illatjegyek: Fej: Feketebors, kubai mandarin és narancs.
Szív: Narancsvirág, írisz, török rózsa, egyiptomi jázmin.
Alap: Őszibarack, málna, vanília, pézsma.
Pierre Montale semmihez sem hasonlítható egyénisége, kétségkívül pecsétet nyom az alkotásaira. Művei hasonlítanak egymásra, de soha nem ugyanazok.
A pár évvel ezelőtti Pink Extasy ugyanúgy jellegzetesen Montale – de a legfiatalosabb, legüdébb termékei közé tartozik. Hatóideje alatt hedonizmus, túláradó jókedv, gondtalanság érzése tölti el a viselőjét. Szerintem méltánytalanul húzták le a Fragranticán.
A rózsát a mű életének elején, közepén és végén folyamatosan érezni. Hiszen ez a mester egyik védjegye, szakértője minden rózsafajtának.
Ám emellett az indítás csodálatosan friss citrusokkal nyit. Szinte a számban érzem a lédús napsütötte mandarin édes – kesernyés – fanyar zamatát, amely narancslével és bergamottal ötvöződik. Bár írják az őrölt feketebors darabkákat, ez rajtam nem található meg.
Helyette szikrázóan megcsillan a narancsvirág elképesztően mesés akkordja, de pár percen belül ott van a vanília is, mely édességével tompítja a citrusok játékos fürgeségét.
Szeretem ezt az összhangot! Édesen friss! Bódítóan üdítő! 
(Csak zárójelben súgom meg….hogy engem a Montale parfümház egy kreációja vitt a niche illatok világába….)
Elmerengtem ezen az alkotáson.
Néha nem kell más, csak beleszagolni egy ilyen költeménybe, lehúnyni a szemeket, hátradőlni és élvezni azt a csodálatos impulzus, vagy emlék áradatot amelyet egy ilyen élmény nyújt.
Van hogy nem csinálok semmit! Csak létezem az illattal….! Minden más megszűnik ilyenkor…. Ekkor szoktam igazán pihenni.
A parfümkészítés művészet. Ugyanolyan hatást képes elérni, mint egy gyönyörűen elkészített festmény, egy csodálatosan megkomponált zongoradarab, vagy egy szépséges regény….
Lélekhez szól. Lelkünk pedig reagál rá….?
No, míg én itt repkedtem magasan a föld felett, addig együtt kukkantott be a poros írisz, a játékos málnával. Kézenfogva és vidáman, hogy kiemeljék a harmatos rózsaszirmok reggeli szépségét. Ha nagyon koncentrálok, akkor még a sötétzöld rózsaleveleket is kiérzem valamennyire. Van picike zöldes, hegyes esszenciája is. 
Ha ezt a parfümöt nem lövik túl, akkor gyakorlatilag megunhatatlan, olyan szépen játszik a bőrön.
Közvetlen közelről nem tudom kivenni sem a jázmint, sem a pézsmát. Ám elhúzódva a csuklómtól tíz – tizenöt centire, kibontakozik egy édes – mézes – krémes aroma, amelyet ez a duett erősít meg. 
Pár szó az őszibarackról. Enni szeretem, illatokban nem. Szerencsére alig van jelen, háttérből lazít egy kicsit a virágjegyek súlyán.
Két – három óra elteltével a Pink Extasy egy édes gyümölcsös virágos kompozíciót alkot, melyben a málna, rózsa és vanília az, amely a leginkább dominál. Tudat alatt málna és vanília fagylaltra asszociálok, rengeteg tejszínhabbal.
Tartóssága messze meghaladja a jót – minimum 10 óra. Szilázsa a közepesnél kicsit nagyobb, húsz centi körüli.
Fiatal/os nőknek nagyon jól fog állni. Az örökmozgóknak is. Optimista, játékos, de ugyanakkor kellő érzékenységgel és érzékiséggel megáldott.
Mikor hordjuk? Simán négy évszakos szerintem, de ilyenkor a legszebb. Elég necces hozzájutni – hol van/hol nincs – szerintem megszűntetik.
Most, hogy az elemzés végéhez közeledek már nem figyelek tudatosan rá. De épp az benne a legszebb, hogy mozdulataimra a parfüm különböző illatmolekulái törnek fel. Szépségesek édes – virágosak. Valamiért nagyon jó a kedvem tőle.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Montale illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!