bouquet

Vivienne Westwood: Boudoir

Sharing is caring!

Mottó: Szexi játékok

Megjelenés: 1998
Orr: Martin Grass
Milyen: Női
Karakter: Mainstream
Kategória: Chypre – virág – púder
Üveget tervezte: Fabrice Legros
Illatjegyek: Fej: Bergamott, jácint, körömvirág, aldehidek, narancsvirág.
Szív: Rózsa, jázmin, orris gyökér, szegfű, koriander, nárcisz, kardamon.
Alap: Dohánylevél, vanília, fahéj, pacsuli, szantálfa.
Odavagyok Westwoodért! Ez a nő annyira provokatív, önálló, független, érzékeny amennyire csak nagyon kevesen mernek lenni. Emellett pedig igazi professzionalista!
Meghökkent és lázít, de szupermodern és nőcis.
Az illatai tükrözik a divattervező személyiségét.
Ez a parfüm még a múlt század utolsó éveiben debütált. Igazi provokatív kakukktojás volt nem rejtegetve, hogy a szex igenis fontos, a jó szex pedig fiatalít, energiával tölt fel, frissé és gondtalanná teszi az embert.
És ehhez egy megfelelően kialakított budoár a legalkalmasabb. Tökéletes a különböző szerepjátékokhoz és arra is, hogy a helység falain belül maradjanak a legeslegbujább megvalósított vágyak.
Mára ez a megközelítés azt gondolom jelentősen mérséklődött, de még mindig erotikus felhangokat hordoz magában.
Anno a jól eltervezett meghökkentés és a szexualitás kifejezésre juttatása volt a cél.


Maga a parfüm az egyik legcsodálatosabb rózsás szegfű kompozíció, melyet valaha szagoltam. Engem kissé emlékeztet a My Melody fillingjére, de természetesen nem ugyanaz. Rafináltabb. A pünkösdi szegfű akkordok kipattanó szépségükben törnek felszínre megkapó linearitást mutatva az illat kibontakozásától kezdve az utolsó szakaszáig. Ez az elem azonban mindig – mindig más jegyzettel együtt jelenik meg.
Indításkor a körömvirággal együtt mutatkozik. Aki kóstolta már a körömvirág teát az most igazolni fog abban, hogy ennek a növénynek az illata sokkal gyengébb, mint a belőle főzött tea, mely emellett még jellegzetesen keserű ízű is. No, ezzel az akkorddal köszön be. Amolyan körömvirág teás szagú – ízű szegfű egyveleg, mely kifújáskor úgy odaránt magához, mintha csak forró salsát járnánk. Vetkőztet, perzsel és erőszakos!
Miután kellő figyelem terelődik a célszemélyre, akkor lágyul kissé meg.
Viháncoló virágcsokor a szegfű főszerepével.
Igen. Csillog a rózsa és a jázmin egy illatos szappanbuborékba fújva, melyet az aldehidek vegykonyhája alkot meg.
Apropó aldehidek. Sokan nem kedvelik őket, mert idejét múltnak tartják. Szerintem nem az. Annyi keverési arány és oly sok aldehid formula van. Azt gondolom, hogy inkább megfűszerezik az illatokat. Másságot adnak nekik. És nagyon tartóssá teszik azt!
Édespárom szerint: ”Az a nő, aki komolyan gondolja a csábítást, annak a Boudoir kötelező darab. Még akkor is az orromban van és a bőrömön érzem, amikor már nem vagyok a párommal. Feleségnek való, nem a szeretőnek, mert otthon tuti a lebukás. Szagolgatom, vonz az illat és hosszú ideig elidőzöm a nyak hajlataiban és máshol….Ha ezt egy eladó elém rakná, hogy ajándékozzam meg vele a kedvesem, gondolkozás nélkül megvenném.”
Pár szó az alapokról. Dohánylevél van benne. Pimasszá, flegmává varázsol. Vanília és fahéj tartalmú. Ezek afrodiziákumok. A szantálfát nem érzem ki, de a pacsulit igen.
A parfüm hatóideje és hatósugara tíz plusz csillagos. Kitart fél napot simán.
Vannak akik nem szeretik az erős leteperő illatokat. Nekik ajánlom, ha ismerkedni szeretnének vele, akkor csak egy negyed fuffanatnyit tegyenek fel.
Többször teszteltem. Bőrömön volt a Boudoir. Rátettem Cacharelt, Florist, Chanelt, Cartiert….mindegyiken átütött!
Ennek ellenére hosszú ideig használtam. Most is nagyon szeretem – de annyi újdonság jelenik meg a piacon, hogy háttérbe szorul mostanában.
Imádom az üvegét is! Vagány és punkos. Mint Westwood! Nem könnyű beszerezni. A régebbieket szinte lehetetlen.
Itt szeretném megjegyezni: az idősebb kiadású változatok mára érett borostyán színűvé korosodtak. Az illat minősége pedig összehasonlíthatatlanul telítettebb, és mélyebb, mint a mostani szintén macerásan megvásárolhatóaknak.
Nem tudom….mintha lenne benne kicsi benzoin, de nem írják….
Szenvedélyes, buja nőknek ajánlom!
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Házak – Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!