bouquet

Jean Louis Scherrer: Scherrer 2

Sharing is caring!

Mottó: Ellentétek vonzásában

Megjelenés: 1986
Milyen: Női
Kategória: Mainstream
Karakter: Aldehid – chypre
Üvegtervező: Serge Mansau
Illatjegyek: Fej: Bergamott, ánizs, mandarin, narancs, ibolya, ananász, aldehidek, őszibarack.
Szív: Vanília, gyöngyvirág, méz, orrisz – gyökér, tubarózsa, mirha, jázmin, ibolyalevél, vetiver, rózsa.
Alap: Vanília, benzoin, pacsuli, borostyán, napraforgó, pézsma, civet, tölgymoha, opoponax, szantálfa.
Híres francia divattervező. Christian Dior és Yves Saint Laurent munkatársa. Élete során viszonylag kevés – összesen 13 illatot jelentetett meg. Ezek világa megfelel az adott korszak aktuális parfümtrendjének. Művészetében azonban mindig van valami elgondolkodtató, amivel szignálja sajátosságát.
Megosztó ez a parfüm. A napokban egy sorozatot nézek Picasso a géniusz életéről. Már a második résztől kezdve folyamatosan ez az illat ugrott be és rá asszociálok már a hetedik részben is.
Miért? 
Sokáig nem értettem. Annyira szélsőségesek és ördögien mesteriek a festményei. Képesek heves érzelmeket kiváltani az emberekből. Elkap bennünket és magával sodor. Utáljuk, vagy rajongva szeretjük….ámde középút nincs! (Valahol Kahlo is ilyen emóciókat vált ki bennem….) 
A Scherrer 2 mellett nem lehet elmenni szó nélkül, ezt garantálom.
Elképesztően összetett. Nekem bonyolult. Nem alkalmas a stresszes, rohanó, percre kiszámított és beprogramozott életembe, mert oda kell rá figyelni!
Akkor lesz leírhatatlanul szép, ha teljes valónkat neki szánjuk mégpedig nagybetűs dívaként, aki nőiségét minden pillanatban teljes jelenléttel éli meg.
Hallottam már rá, hogy fuuu….mi ez a szag?
Mondták rá, hogy vénasszonyos.
Ezek az első benyomások, mert komolysága miatt lusták vagyunk figyelni rá. De vitathatatlanul minden van benne ami a mai orrnak sok.
Főként Franciaországban magasztalják ezt az illatot mindmáig. Ott szuperlatívuszokban írnak róla. Persze a nők ottani életmódja lényegesen eltér a miénktől – legalábbis nagy részünktől.
Hát nézzük meg mit tud ő?
Az első percek hangosak! És nem a mostani sajna köhögtető alkohol dömping érződik benne – amitől én speckó nagyon is fintorgok -. Az ajtókopogtató erősség az ánizsnak és aldehidnek köszönhető. Szokatlan és sok! Teljességgel más stílus….! Perceken belül megmutatkozik az őszibarack is, ami majd tartani fogja magát egészen addig, míg a tubarózsák fel nem váltják. Tehát ellentétben a fent leírt jegyzetekkel a gyümölcs a szívelemeknél is még ott van.
De valójában tartják magukat az aldehidek is. Tömör édeskés, de nem édes az orrisz gyökér, méz, tubarózsa, rózsa, mirha és jázmin együttese. Ezek megjelenésekor eltávoznak a gyümölcsök és helyettük bombabiztos egész napos tartósságot ígérve kezdenek mutatkozni az alap akkordok. 
Nehéz, mély, szinte már operai komolysággal muzsikál együtt a civet, tölgymoha, pézsma, opoponax, vanília, szantál. Az első órában Wagner jut eszembe! Tannhäuser talán? – jaja. És Picasso Guernicája!
Másfél – két óra elteltével teljesen más lesz.
Megmutatja mennyei oldalát is…. a halandó megbánja bűneit, és rácsodálkozik az élet szépségére. Felcsillannak a fények. A felhők közt, kisüt a nap, éltető sugaraival békét és boldogságot szikráz most már…. Rájövök, hogy az élet szép! Boldogság és mosolygás árad el létemen és megnyugszom. 
Hmmm….nem is rossz! 
Sőt. Gyönyörűszép.
Mindaz az arrogáns kompozíció, mely központi szerepet játszik a Scherrer 2 élete első harmadában, mostanra lecsitul. Semmi nem múlik el az összetételből, de sokszoros higításúnak tűnik. Bőrközeli árnyalata csodálatosan letisztult és finoman nőies. E részét nyugodtam hívhatom egy szerelemillatnak is. Bensőséges, komoly, őszinte, érett, vágyakozó. Talán a több évet megélt házaspárok szignatúrája lehet ez, mely már tapasztalt pár válságot és a viharok kapcsolatukat megerősítették….
Nos. Ha tingilangi szexi parfümöt keresel ne is menj a közelébe. Munkaillatnak sem tudom elképzelni.
A legnőiesebb hölgyek fogják magukénak érezni, bőven harminc felett….
Tartóssága kb. tíz óra. Szilázsa az első két órában szinte méteres utána fokozatosan csökken és egészen bőrközeli lesz, de akkor a legszebb.
Egy ritka kincsről van szó, mely engem időutazásra vitt el, de nem az én világom jelenleg.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Jean - Louis Scherrer Jean - Louis Scherrer illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!