bouquet

Roger & Gallet: Fleur d’Osmanthus eau Fraiche

Sharing is caring!

Mottó: Klasszikusan visszafogott

Megjelenés: 2011
Milyen: Női
Orr: Nathalie Lorson
Kategória: Mainstream
Karakter: Virágos
Illatjegyek: Fej: Narancshéj, mandarin, grapefruit.
Szív: Osmanthus, neroli, grapefruit.
Alap: Tonikabab, benzoin, szantálfa, pézsma, pirított mandula.
Az 1862 – ben alapított vállalkozás, mely mind a mai napig gyógynövények és illóolajok felhasználásával fürdő és illatszerkészítményeket kreál. A termékeik tetszetős kivitelezésűek és jó minőséget képviselnek. Egy – egy testpermethez készül szappan, tusolókrém, testápoló, kézkrém is. A kozmetikumok együttes használata finom illatot és hosszantartó komfortérzetet biztosít.
A Fleur d’Osmanthus kedves, egyszerű, nappalhoz illő viselet. Számomra munkába ideális. Akár irodába, akár katedrára. Teljesen megfelelelő egy üzleti öltözékhez. Azt gondolom, hogy a visszafogott eleganciát erősíti fel. Így ha a termékhez kellene valamilyen ruhát választanom, akkor angolos szabásvonal mellett döntenék. Ceruzaszoknyát, vagy élvasalt nadrágot húznék garbóval és egy könnyű blézerrel. 
Sohasem tudnám elképzelni randiparfümként.
Milyen karakternek ajánlanám? Konzervatív, szerényebb, visszafogottabb hölgyekre, akik nem kedvelik a túlzott hivalkodást. Illetve azoknak is, akik némi bátorításra szorulnak. Valahogy tiniken nehezen képzelem el….de a bőr és egyéniség dönt minden esetben. ?
Az illat meglöki egy kis jókedvvel a gazdáját.
Kifejezetten tiszta, fényjárta, pozitív életérzéseket kelt. Most amikor írom e sorokat fülledt meleg van, de ömlik az eső. Már hajnal óta….zuhog, szakad, dörög és villámlik az egész országban. Az ember bágyadt ebben az időben. 
Magamra permetezek keveset. A virág illata energetizál és egybeolvad a narancsos és grapefruit aromákkal. Kevés lédús sárgabarackot is érzek benne melyről nem tesznek említést. A neroli elemek egyértelműek a készítményben. 
Hatóideje közepes, hozzávetőlegesen négy – öt óra. (Ez csak a permetre vonatkozik, ezidáig még nem próbáltam ki a komplett ozmantusz termékcsaládot. Az olvasottak alapján az már teljes napra kitart)
Viszonylag hamar megcsitul és a szív/alapjegyek összjátéka harmonikusan muzsikál egymással. Enyhén édes virágaroma lengedez körbe. Szeretni fogják, akik a bőrközeli alkotásokat kedvelik – egészen lágy, finom osmanthus – neroli – tonkabab hármas lélegzik a bőrből egy – két óra után. 
Az ozmantusz Kínában és Japánban honos. Virága ehető, Kínában szívesen készítenek belőle teát is. Illata enyhén édes is és gyümölcsös is. Ezeket hangsúlyozták ki egyébként a testpermet elkészítésénél, a citrus jegyekkel, valamint a csepp pézsma adagolásával.
Roger & Gallet készítményei szerintem nem tartoznak szorosan a klasszikus parfüm iparághoz.
Ugyanakkor nagy múltú cég és a különböző növények köré kreált termék csoportjai finomak és élvezetesek. A világ számos részein kedveltek és keresettek.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Házak – Illatok Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!