bouquet

Christian Dior: Escale a Portofino

Sharing is caring!


Mottó: Vibráló zöld mindenütt

Megjelenés: 2008
Orr: Francois Demachy
Milyen: Női – bár unisex is lehetne
Kategória: Mainstream
Karakter: Citrus – fás
Illatjegyek: Fej: Citrom, mandarin,  keserűnarancs, bergamott.
Szív: Borókabogyó, narancsvirág, szicíliai mandula.
Alap: Pézsma, kömény, galbanum, ciprus, cédrus.
Ezt a parfümöt eddig még soha nem viseltem hűvösben. Májustól szeptember végéig szerepel a repertoáromban és  nem a sütkérezéshez használom. 
Ez egy laza kis illat. Kikapcsolódásra, csajos shoppingolásra tökéletes. Bár nincs az a pénz, amit ne tudnék elkölteni (- és melyik nő nem? -) feltölt valamilyen zsizsegő pozitív energiával. Hangosabb vagyok, jobb kedvű, könnyebben elviselem a tömeget, rengeteg üzletbe vagyok képes bemenni. Barátnővel lenni a legjobb ilyenkor, mert a férjeink nem hinném, hogy túláradó örömmel caplatnának utánunk az ikszedik ruha és tucatnyi rúzs, cipő, pénztárca, melltartó és stb. stb. felpróbálása után. 
Mennyivel jobb úgy hazatérni életünk párjához, hogy sugárzunk a boldogságtól, egy – két csomagot megmutatunk a döntő többségével pedig miért is stresszelnénk őket…. Helyette belibegünk új köntösünkben kacéran villanó dekoltázzsal egy pohár finom testes vörösbort átnyújtva nekik.
Frissen zuhanyozott bőrünkre még szórunk pár csepp Diort…. 😉
Populáris és hedonista. 
Bizony! 
Mainstream a javából, s méghozzá ügyesen megcsinálták anno! Nem is gondolnám, hogy már tíz éves a kicsike.
Nagyon élesen indít. Annyi citromot zúdít rám, hogy egy szempillantás alatt éber vagyok és pörgök ezerrel. A fejillatok szenzációsan mutatkoznak. Sok van belőlük, sok a bergamott, citrom, keserű narancs aroma. Isten ments, hogy hasonlítsak, de akik szeretik a 4711 Acqua Colonia családot, azoknak tetszeni fog ez – ráadásul edt változatként sokkal jobban tartja meg magát a bőrön mint a másik márka testpermetei, kölnijei..
Szóval….a fejillatok erőteljesebbek, odavágósabbak és tartósabbak, mint általában. Ehhez kapcsolódnak a fás – keserű szegmentumok virágokkal csitítva. Igazából narancsvirággal, de abból jó sok van.
Annyira kevés parfümbe tesznek borókabogyót – így hát kap tőlem Francois egy hatalmas piros pontot….! Csipked, fricskáz. Az imént kiszaladtam megszaglászni és elmorzsoltam egyet az ujjaim között….🙂 Mandulát egyáltalán nem érzek benne, de galbanumot, ciprust és cédrust igen. (A cédrus aromáját nagyon szeretem, külön ilyen enteriőr illatosítóm is van, semmi más illatelem nincs benne és gyönyörűen betölti a funkcióját.)
Végignézve az alkotókat be kell látni, hogy bár nincs túl sok összetevője a parfümnek, ezek többsége vagy harsány ropogós, vagy szálas maszkulin elem. Ha nem szerepelne benne narancsvirág és mandula akkor ”túl sok” volna. De van és bár ahogy említettem a mandulát nem érzem, valószínűleg tompításra használták.
Az időtartama egész jó rajtam. Most amikor írok fél tizenkettő van. Reggel hét órakor tettem fel. Még meg sem moccant. Szerintem két óráig simán tart.
A szilázsa először….hát, hogy mondjam….fújjuk fel otthon és ne menjünk még tíz percig el!
Viszont fél óra után fincsi gyenge  illatos szellőt húzunk magunk után és nem csak mi leszünk vidámak, hanem a környezetünk is. Ez az ”erősség” órákon át megmarad.
Sportos parfümként is megállja a helyét, mert vibráló és mozgékony. Fiataltól idősig bárki nyugodtan használhatja, bár az ifjúság a cukrosabb parfümöket inkább kedveli.
Az üvege nagyon elegáns, akár egy niche. Vonzásfaktora közepes….szívesebben túrázom, mint szerelmeskedek benne – de ezt döntse mindenki el a saját benyomása alapján! 😘
S végül, de nem utolsósorban: romantikus lelkeknek ajánlom José Meyer videóját és egy kis mediterrán életérzést, amit én is annyira szeretek!

(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Christian Dior illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!