bouquet

Pomellato: 67 Artemisia

Sharing is caring!

Mottó: Itt a vakáció!

Megjelenés: 2014
Orr: Annick Menardo
Milyen: Unisex
Karakter: Citrus – aromás
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Neroli, menta, citrom.
Szív: Ibolya, jázmin, üröm.
Alap: Pézsma, pacsuli, vetiver, olajfa.
Ez a parfüm az én bőrömön megtévesztésig hasonlít az első két órában egy niche illathoz, amely a hatvanhetes sokszor – sokszorosába kerül. Ez amilyen olcsó, olyan döbbenetesen jó!
Nem tudhatom, ki hogy van vele….én mindig a lazább illatokat kedveltem, noha van jó pár üveg komoly, elegáns, töménységet képviselő szépségem is, nyáron szinte kizárt hogy hozzájuk nyúljak.
Anno ismeretlenül vettem meg a kicsikét és hatalmas öröm volt miután kipróbáltam!
Egy az egyben NYÁR! Így, végig csupa nyomtatott nagybetűvel! 
És vele párhuzamban a nyaralás, pihenés jut eszembe. Abszolút mellékes hogy hegyvidéken, vagy tengerparton történik ez. Ilyenkor kikapcsolok és felhőtlenül élvezem a henyélés óráit!
Szeretem, hogy ezer fénnyel süt rám a nap, fújja a szél az arcom és a szoknyám….!
Mentás üdítőt kortyolgatva nem csinálok semmit….csak boldog vagyok!
Vitathatatlanul unisex! Imádom szagolgatni mind a bőrömön, mind a lányaimon, és a pasikon is finom. 
Szerintem nőkön bohém, férfiakon szexi! A páromon a menta keveredik egy kis dohány eleggyel. Ettől baritonosabb lesz és némileg lágyulnak az akkordok….nagyon jó! Bár én nem dohányzom….mégis élvezetes ez az összhang rajta.
Magamon a jázmintól mézessé válik a neroli! Szintén kiváló kontakt. ❤
Attól is különleges, mert csempésztek mentát bele. 
A növény illóolaja frissít, impulzívabbá tesz. Kissé hűvös aromájával felrázza az embert. A citrommal, bergamottal együtt a mediterránumot juttatja eszembe. Az első percek illata a mentás limonádéké, amiket én oly nagyon szeretek. A neroli szintén üde, enyhén kesernyés. 
A későbbiekben megmaradnak továbbra is a neroli jegyzetek, de társul vele az üröm erőteljes, aromás, néha karcos tulajdonsága mely markánssá teszi a készítményt. Nem túlzóan, mert a már említett jázmin mézes tónust fest neki.
Ha hozzávesszük az alapfutamokat, akkor a pézsma és olajfa szintén lágyít rajtuk. No, azért édesnek még véletlenül sem nevezném. Egy kis pacsuli, de annál több vetiver gondoskodik arról, hogy az illat szárazsága megmaradjon.
Bőrömön a parfüm életének utolsó két órája kevésbé szép. Eltűnik a menta és citrom – marad a vetiver az ürömmel együtt. Ez hűvös fás képet eredményez, nagyon unisex. Kompenzálni természetesen szoktam – újra fújom! 
Időtartama gyenge – csupán négy óra. Olcsó árkategóriába tartozik, hozzávetőlegesen négy ezer forint körül vettem meg egy száz milis üveget. A hatósugara pont jó. Nem tarol, de fátyolt hagy maga után.
Ár/érték aránya azt gondolom kitűnő.
Üvege kedves és egyszerű, a tartalom szép zöld színe alapján számítani lehet arra, hogy friss illattal találkozunk.
Bármely meleg időben szépen játszik….legyen az száraz, párás, viharos vagy akár forró. 
Mindenkinek ajánlom, aki a kicsit gyengébb, frissítő illatokat kedveli, de még arra is tökéletes, hogy nyaralásra becsapjuk a táskába és élvezzük vele a gondtalan délvidéket.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Pomellato Pomellato illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!