bouquet

Parfums Chloé: Chloé

Sharing is caring!

Mottó: Egy felejthetetlen klasszikus

Megjelenés: 1975
Orr: Betty Busse
Milyen: Női
Karakter: Mainstream
Kategória: Virágos – aldehides
Illatjegyek: Fej: Orgona, kókusz, narancsvirág, lonc, aldehid, őszibarack, bergamott, ylang – ylang, jácint.
Szív: Szegfű, rózsa, jázmin, orrisz gyökér, tubarózsa, nárcisz.
Alap: Tölgymoha, benzoin, pézsma, borostyán, szantálfa, cédrus.
Az eredeti illatot a  Parfums Lagerfeld Chloé dobta ki, aztán Lagerfeldék elmaradtak és a Chloé némileg reformuálta az alapokat, de azt mondják, hogy alig változtatott rajta.
Időtlen, klasszikus a szó legnemesebb értelmében!
Döbbenetes, hogy a bőrünkön mennyire más és más….!
Rajtam a legfinomabb orgona mutatkozik elsőként ….egy csoda ahogyan indul. A mélységéről és édes bársonyos aromájáról egyből eszembe jutott az első diákszerelem. A május esti séták és az elmaradhatatlan orgona orozások….? Ezek középlila árnyalatúak voltak. Tömöttek….és, hát az illatuk? – valami egészen fenomenális  amit azóta sem találtam meg tartósan egy parfümben sem.
Vannak, akik rózsa élményeikről számolnak be. Olyanok is akadnak szép számmal, akiknek ez az elsőszámú tubarózsa kedvenc. Megint másokon a szegfű akkordok a dominánsak. 
Van viszont egy közös nevező ? : klasszikusan elegáns erőteljes virágos kompozícióról van szó.
Tegnap egész nap lótottam – futottam a városban és a kedvenc sötét – palackzöld ruhámat viseltem. Ez egy modernizált vintage ruha. Csak én hívom így, mert az alapok a negyvenes éveket idézik. Egyszerű, rövid ujjú, alakot enyhén követő ingruha szabása van, melynek hossza térd alá ér és enyhén loknis. Ám a szoknyarész több darabból szabott és hossza hol épp térd alatti, hol boka feletti, elképesztő mennyiségű anyaghalmazzal készítve. Ennek következtében szépséges ruhácskám él, táncol körülöttem de történelmet is idéz – főleg, hogy régies cipővel és csodás horgolt gyöngynyakékkel viselzem.
Kedves Sisley parfümömet tettem fel és már úton voltam, amikor eszembe jutott, hogy ehhez az outfithez bizony Chloé kellett volna! A Chloé változékony csupa érzékeny virágos nőisége, melyet megbolondít az aldehid. Hát bizony ennél tökéletesebbet nem is lehetett volna kitalálni hozzá.
Tehát a fejillatok rajtam nosztalgia – orgonában virítanak, amiről azonnal a tizenhat éves korom körül történő események jutnak eszembe. Ám ez hamar elillan. 
Átmossa az aldehid és ettől kezdve változékonnyá válik. Hol frissen vágott rózsát érzek ki, hol én is egyértelműen tubarózsát, de van amikor a benzoin üti fel a fejét. Néha olyan, mintha befelhősödne az ég. Ilyenkor a tölgymoha és szantál jegyzetek dominálnak.
A Chloé változékony akár a női természet. 
Cica, macska típusú hölgyeknek ajánlom. Azoknak akik szeretik a babusgatást, simizést lehetőleg minél többször. 
És hogy be lehet ezzel a parfümmel a pasikat csapni – uramatyám!! Odaszippantanak a nyakunkhoz és azonnal előjön belőlük az óvó – védő ösztön! Pedig, ha tudnák….hogy némelyikünk csak pillanatnyi hangulatunk általi indítványozásra tett fel egy cseppet belőle. Vagy éppen tesztelés végett….? s mint nálam – bár elfelejtettem alkalmazni tegnap – öltözethez. 
Tartóssága teljesen jó – nyolc/kilenc óra. Hatósugara elég erős – nekem speciel távolról jobban tetszik, mert egy virágillatú krémpúder szilázsa van. Korcsoport: harminctól felfelé. Vonzásfaktora nagyobb, mint hinném/hinnéd!
Évszaka: ősztől tavaszig és a nyáresték. 
Viselete inkább alkalmi. Annál is inkább mert nehezen tudom elképzelni ezt a parfümöt napközben munkaidőben. El is vonhatja a figyelmet, de intenzitása zavaró is lehet.
Üzletekben már nem kapható, de egy – két online felületen még hozzá lehet jutni. Akik a klasszikusat szeretik alapdarab.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Chloé illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!