bouquet

Jil Sander: Style Pastels Soft Yellow

Sharing is caring!

Mottó: A télhessegető

Megjelenés: 2008
Orr: Bernard Ellena
Kategória: Mainstream
Karakter: Virágos
Illatjegyek: Fej: Narancshéj, sárga frézia.
Szív: Narancsvirág.
Alap: Fás jegyzetek, borostyán, vanília.
A Style Pastels sorozat egyik tagja. Gyakorlatilag már lehetetlen hozzájutni, vagy, ha mégis, akkor az egykori ár sokszorosáért kapja meg a vásárló. Nem gyártják. 
Miért vetemedtem mégis rá, hogy erről írjak? Mert ez egy jó kis cucc! Volt. 😳
Amolyan nappali heble – habla kedves, lötyögős puhaság melyben a fás és frézia illatú jegyzetek vannak súlypontban.
Azt olvastam róla, hogy tavasszal és nyáron ajánlott hordani. Én máskor szoktam. Méghozzá februárban, amikor megjelennek az első frézia csokrok a virágos standokon és a színes illatbódulatban pipiskedő kis ártatlanok incselkedve visszafeleselnek a tél szorításának. Közeledik a tavasz! 
Akkor tél végén a Soft Yellow áradata kukucskál ki a télikabátom alól és a sálamból. Ezt a csíkot húzom magam után.
Feltűnő abban a hőmérsékletben!
Míg mások még javában a melegítő illatokat részesítik előnyben és beleolvadnak ezáltal egy tömegek által megalkotott édes, puha masszába (ami ugyan finom, de én már ebben az időszakban unom), addig ez vígan fütyörészve kilóg a sorból, ezzel nem kicsi feltűnést keltve az álmos, szürke milliőben.
Tíz évvel ezelőtt ugyanígy csicsergett mint most. Nem lettek túlspirázva az összetevők, mégis komplex képet mutatnak együtt.
A tartóssága közepes ugyan, a bőrön csak négy – öt óra, de ha egy vékony sállal hordom, akkor a kelme is felveszi az aromát és egész nap tart rajtam.
Keserű narancs a kezdés, melyből villámgyorsan kibontakozik a frézia. A szívjegyeket a narancsvirág eleme alkotja meg. Tökéletesen össze van dolgozva a narancshéjjal. Ezek az alkotók együtt kiemelik a napsütötte fréziát, melynek illata így erőteljesebben érvényesül. A virágok és fás elemek kontrasztja fűszerezve van egy hangyacsipetnyi nedves földdel miközben a vanília rafináltan meghúzódva a háttérből összeboronálja a különböző tulajdonságokat hordozó alkotórészeket.
Többször észrevettem utazás közben, hogy a latyakos, erőlködő télben mennyire kilógok a sorból a Soft Yellow viselésével. 
Zötyögünk a metrón, az utasok kissé horgasztott fejjel összébb húzzák magukat. Lehuppanok az ülésre, majd a két mellettem utazó hirtelen felszegi a fejét. 
”Hát, ez meg mi?” – látom a szemeiket megcsillanni….
”Ja, igen, ez én vagyok!” – metakommunikálom vissza. ”Ideje felébredni álomszuszékok!”
”De mégis….olyan, mintha virágokat éreznénk!” – jeleznek a rezgő orrcimpák és élénkülő szemek. ”Itt? Most? Na, de hogy?”….
”Csakhogy észrevettétek! Frézia voltam.” – mosolygok bele a feléledt tekintetekbe. Soft yellow – val megtöltött illataurámat otthagyva kisuhanok a két csodálkozó utas között,  fel a februári gyöngécske napfénybe….
Nappalra ajánlom hordani. Iskolába, munkahelyre, vásárláshoz, kirándulásra és természetesen otthonra is. Barátságos, derítő parfüm. Sokan kedvelték anno. Mindegy, hogy melyik korosztály viseli. Egyébként pedig jellegzetes Jil Sander stílus. Ő az, aki nem szereti a ”túltolt” dolgokat. Lehetőség szerint kevesebb jegyzetet használ, amelyek kitűnően kiegészítik egymást.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Jil Sander Jil Sander illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

error: A tartalom védett!