bouquet

Körbenéztem a DM szájhigiénia részlegén!

Sharing is caring!

A szájápoló olajak kivételével, amit már csak alkalmanként használok, szinte minden szájhigiéniai terméket a DM polcairól veszek meg. Rendkívül széles és folyamatosan bővülő választéka lehetővé teszi a legkényesebb ízlésű fogyasztói rétegek kiszolgálását is.

Én is ide tartozom. Sajna, nem a legjobb géneket örökölték a fogaim. Rendszeresen járok ellenőrzésre és megteszek mindent, hogy megőrizzem őket. 
Akár hiszed, akár nem, minden hónapban szépen pakolok a ”fogpolcokról” a kosaramba….miket is?
Fogkrémeket!
Felváltva vásárolom a következő márkákat: Elmex, Sensodyne,  Paradontax, Dr. Organic. (És még jó párat alkalmanként)
A Paradontax nagyszerű a fogínysorvadásra. Nagyon jól csökkenti, vagy megszűnteti a fogínyvérzést. Használatával az íny gyulladt felülete szépen visszahúzódik már pár nap után.  Az íze alaposan hagy maga után kivetnivalót, mert annyira sós, hogy összecsücsörödik tőle a szám. Ugyanakkor volt idő, amikor csak ezzel mostam hónapokig a fogaimat, mert valahogy feszesebb lett a gingiva – lehet, hogy ez így bután hangzik, de akkor is tartós használata egy sima, egyenletes foghús képét éreztette a számban. 
Különben meg, aki hajlamos a parodontózisra (szerintem nagyon sokan) annak mindenképpen ajánlom főleg a cég fogkeféjével.
Elmex – a finom ízű. 
Pillanatnyilag ez az egyik itthoni  kedvencke. Pontosabban a Sensitive Professonal Repair & Prevent változat!
Érzékeny fogakra ajánlott és azokra, amelyeknél a sorvadás következtében felhúzódik a fogíny és a fognyak szabaddá válik. Ez nagyon kellemetlen tud lenni, mert az érzőidegek ettől függetlenül még ott vannak – sőt!! Intenzíven jeleznek….nem lehet őket figyelmen kívül hagyni. A krém védőréteget képez a fogfelszínen! És csak bónusz emellé, hogy sűrű, jól habzó….tök jó vele fogat mosni!
Sensodyne – ez a biztos befutó. Szerintem nincs is olyan ember, aki ne szeretné….! Jól habzik, mérsékelten mentolos, de kitűnően frissít. Az érzékeny fogakra fejlesztették ki.
Nem reklám….mert tényleg így van: teljesen kiküszöböli a hideg/meleg okozta fogérzékenységet.
Dr.Organic – Ő most a No.1!! (Nekem) A teafaolajosat használom. Mielőtt bárki azt hinné, hogy fizetett reklámhordozója vagyok a márkának, közlöm, hogy nem!
Azért vagyok így elrottyanva, mert a legjobb fogpaszta, vagy inkább gélesen krémes szájápoló, ami mindenre jó.
Sorolom. Megfelelően tisztít. Kiváló a halitosis ellen. Jóízű, frissítő, a kellemes lehellet sokáig megmarad. Csökkenti a gingivitis kialakulásának veszéjét. Fertőtlenít (teafaolaj miatt). Gyulladáscsökkentő. Azt gondolom, hogy megéri az árát, bár nem olcsó.
Blanx – ”folttisztító” 
Én ezt csak erős zománcra ajánlanám – nem is merem folyamatosan használni! Az az érzésem, hogy mintha vékonyította volna amikor rendszeresen alkalmaztam a fogzománcomat és érzékenyebbek lettek a fogaim. Mostanában csak hetente egyszer – kétszer mosom meg a rendes fogmosás után. (Szóval nagyon jó dolog a fogfehérítés, de én ezzel továbbra is az orvosomat nyúzom.)
Sarki zuzmót és bambusz mikroszemcséket tartalmaz. Remekül políroz egyébként!
Dontodent – ez a DM saját márkája. Fillérekbe kerül és frissít az íze, több fajta változatban kapható. Azt hiszem betárazok egy gyömbéresből, amely újdonság most.
Van egy ”hibrid” készítmény is, amely félig fogkefe, félig fogfehérítő és most szeptemberben ötvenszeres jutalompontokkal kapható. Naná, hogy kellett nekem! Colgate Max White 360 fogkefe + fogfehérítő toll. Csak bele kell helyezni a tubust a kefe nyelébe. A tubusban nem habzó lágy krém van és a fogkefe gumiszerű (és egyenetlen, de mindenhová beférő) sörtéivel végigpolírozható a teljes fogsor. Nem helyettesít fogmosást! Jó volt használni, de miután nagyon friss szerzemény a kicsike, még hitelesen nem tudok nyilatkozni róla.
Fogkefék, fogköztisztítók, fogselymek!
A legnagyobb jóindulattal ajánlom a használatukat. Sokáig én sem akartam elhinni, hogy mennyire hatásosak így együtt alkalmazva! A fogszuvasodást, szájszagot és kőképződést megelőzik. Régen rengeteg fogkövem volt. Ma már ímmel – ámmal van csak szerencsére. 
Fogkefékből Signált, Dontodentet, Colgatet, Paradontaxot néha Curaproxot veszek – illetve kihasználom a pontszerzéseket (tök jó dolognak tartom) Nekem a médium sörtéjű kefék jönnek be, de akinek folyamatosan gyulladozik az ínye, vegye meg a legpuhábbakat. A Dontodentek nagyon jók és olcsók, viszont rövid az élettartamuk. Fogkefékből nálam a Colgatek a nyerők.
A fogközkefékből én két márkát részesítek előnyben. A saját márkás Dontodentek teljes arzenálja megtalálható öt vagy hat fajtájú átmérő vastagságban. Olcsók, viszont pillanatok alatt elgörbülnek. Ezt kiküszöbölve ma már TePe – ket használok. Ezek úgy vannak megtervezve, hogy gyakorlatilag mindenhova könnyedén odaférnek (még a hidak közötti pirinyó résekbe is) és egy csomagban több méret is megtalálható. Nem hajlik, masszív és drága, de nagyon megéri. Esténként lecsücsörgök a kád szélére és ”végigtepézek amit csak tudok”. Akkor is, ha ülve elalszom….
S miután ez a macerám is megvan fogselymet nem is minden nap használok (egyszerűen nem tudom megszeretni), de tökéletesek erre a Dontodentek termékei.
Szájvíz
Listerine minden mennyiségben és ízben, mert bejön! Sokan az Elmexre esküsznek, a barátnőm csak Paradontaxot, vagy Chlorhexamedet hajlandó használni. Nálam otthon szokott lenni Gum is – ez még nem kapható a DM üzleteiben – fogászati kezelések alatt használom. Ugyanakkor szuper gyulladáslehúzó és fertőtlenítő termék a Curasept!
Végül is a szájvizeknek a frissítéseken kívüli célja, hogy egy alapos öblögetéssel minden tökéletesen tiszta legyen a szájüregben.
Vésztartaléknak Gingisol mindig van otthon, de én például nyelvkaparót nem használok és szájsprayt sem szoktam, max ha úgy van akkor elrágcsálok egy almát. 
Nagyon fontos a szájápolás….és a fogorvos drága, főleg ha műtétekre kerülne sor. Egyszerűbb és jobb megelőzni a dolgokat! A szeptember hagyományosan a szájápolási hónap, ha még nem kezdted el, itt az idő hogy komplexen láss hozzá gondozni szépséges fogaidat.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Szájhigiénia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!