bouquet

Majda Bekkali: J’ai Fait un Réve Clair

Sharing is caring!

Mottó: A világ tetejéről pillantva
Megjelenés: 2010
Orr: Dorothee Piot
Milyen: Unisex
Kategória: Niche
Karakter: Fás – levegős
Illatjegyek: Fej: Narancsvirág, feketeribizli levele, kömény, elemi, petitgrain.
Szív: Guajac fa, fehér cédrus kivonat, fehér pézsma, kasztoreum, jázmin, ylang – ylang.
Alap: Virágos jegyzetek, indiai papirusz, tömjén, labdanum, kasszia levelek, bőr.

 

Egy igazi niche – méghozzá a legjavából! ❤
Szerelem első illatolásra, első bőrpróbára.

Sajnálatos módon eddig még nem ismertem Dorothee Piot – ot. (Illetve nem tudtam, hogy ki ő, mert nem minden illatom alkotójának nézek utána….hiba!) Tehetséges orr, aki az egyszerű tervezéstől kezdve a legkifinomultabb elegáns és bonyolult műalkotásokig bármit képes elkészíteni. Dolgozott Andy Warholtól kezdve a Killianig, de ő a csodálatosan szép Amouage: Memoir kreátora is.

Szárnyakat ad ez a parfüm! Valahogy olyan érzésem van, mintha távlatokból látnám a világot….Felemel engem. Maradok ugyan a valóság küszöbén, de könnyebbé teszi azt, szellőssebbé, átláthatóbbá. Ugyanakkor van egy másik oldala is…..Elmondhatatlanul titokzatos. Ezt a kifújás elején nem mondaná meg az ember, csak később, bő fél – egy óra elteltével.

 

A hatóideje elég jó, hozzávetőleg hét – nyolc óra. Szilázsa inkább bőrközeli és csodaszép. Viseletével abszolút szembemegy a hülyéskedés – így inkább komolyabb vagy érettebb gondolkodásúaknak javallom.
Egyetértek azzal, hogy férfiak is és nők is hordhatják, viszont (az én orromnak) inkább a férfiak szexusát és a nők titokzatosságát emeli meg és nem fordítva.

Érdekes, ahogy mutatkozik rajtunk nőkön és az erősebbik nemen. Teljesen más, mintha nem is egy illat lenne! A kifújás, amíg száradnak az elemek hasonlít de aztán különválnak egymástól, hogy egy ismételt találkozó végén újból egyesülhessenek….
A párom bőrén süt és karcol egyszerre! Kicsit spontán, hűvös és nyegle. Kell hozzá egy laza napszemcsi, egy szép karóra és egy magabiztos mosoly. Tyűha! Már nem is figyelem, hogy milyen ruhában van! ?
No. Szóval rajta a bőr, fa és egy kis zöld jelenik meg éppencsakhogy sejtetve a kevés virágot, melyet beleágyazott az orr.
Rajtam?….rajtam ez más. Pézsmaillatom lesz, de akkor mutatkozik igazán, amikor beleszippant jó mélyen a nyakamba….mmm….
Bocsánat! ? Tehát a pézsma illata mélyen ott van a csuklómon. Gyönyörűen simul, feldobva egy jázmin és zöldlevél kompozícióval – száraz, ropogós, törékeny elemekkel spékelve, mint a tömjén, guajac fa és papirusz.

Nem lineáris darabról beszélünk. Még akkor is bőven változik, amikor már jó ideje az alapillatok jegyzetei is felbukkannak. Sok elemből áll és a hőmérsékletünk, bőrünk, hangulatunk váltakozásával más és más árnyalatai sejlenek fel. Még olyan is előfordult, hogy P.G. hűvös, hegyilevegő zöld illatot árasztott maga körül. (Mint valami hegylakó!) Szóval….nagyon hangulatfüggő – csak óvatosan azzal az adagolással!
………………………………

Aki szereti a hegyeket, az most tudni fogja, hogy miről beszélek. Van a magashegységeknek egy megmagyarázhatatlan magnetikus, félelmetes és leírhatatlanul szép atmoszférája. Nyers! Sokkal intenzívebbek a színek (amikor engedi láttatni) – jobban süt a nap, kékebb az ég, fehérebb a hó, stbstbstb. Hidegebb van,
– melegebb van, minden sokkal sarkosabb….
A csúcsok, ormok és sziklák méltóságteljesen őrködnek fölötted. Néha, ha szerencséd van láthatsz sast, ahogy hasítja az eget a szélben. Az időjárás képes tíz perc alatt megváltozni és ez nem szóbeszéd, jártam így. Mégis….te nekivágsz a magaslatoknak….és ha nem is vagy hegymászó (mert én nem vagyok), kitűzöl egy célt egy menedékházig, ami biztonságos védett helyen fekszik és belátsz onnan mindent. Idővel rájössz, hogy a hegyek beszélnek, és hozzád szól körülötted az erdő, megszólítanak az állatok, neked susog, vagy éppen süvölt a szél….!
Amikor felérsz a kitűzött csúcsig, úgy érzed, hogy a világ tetején vagy. Szusszansz. Jó mélyeket szippantasz a harapnivalóan tiszta levegőből. Szabadnak és erősnek érzed magad. Innen pillantva minden másnak tűnik, sok dolog átértékelődik….

Ezek a gondolatok és emlékek jutottak eszembe, miközben írtam a J’ai Feve un Réve Clair elemzését. Álmaimban a mai napig sokat járom a hegyeket….
(Parfümbűbáj)

Tagged with:
Posted in Majda Bekkali Majda Bekkali illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!