bouquet

Lalique: Lalique for woman EDP

Sharing is caring!

Mottó: Üvegbe zárt érzések….

Megjelenés: 1992
Orr: Sophia Grojsman
Palackot tervezte: Marie – Claude Lalique
Kategória: Mainstream
Karakter: Virágos
Milyen: Női
Illatjegyek: Fej: Szegfűszeg, jázmin, bolgár rózsa, írisz, gardénia, szicíliai mandarin.
Szív: Kínai fahéj, körte, szeder, ylang – ylang, fekete ribizli levél, tunéziai narancsvirág, magnólia.
Alap: Bourbon vanília, szantálfa, tibeti fehér pézsma, borostyán, cédrus.
Szépségesen meleg, kissé poros árnyalatú parfüm egy csoda üvegben.
Kifújáskor, sőt tán bő fél óráig is édes nektár illatot áraszt! Kicsit olyan, mint a tavasszal nyíló gyümölcsfák mirriárdnyi virágába beleszippantani, mely édesen bódítóan, kereng a langyos napsugaras levegőben. Elönt a melegség, szerelem lobban fel és minden szívdobbanásomkor érzem az élet kiapadhatatlan erejét és élni akarását! A narancsvirág és jázmin mézédes köszöntője mosolyogva simítja végig az emberek arcát. 
Ez a kábulat fogva tart és magasan lebegek a föld felett….annyira hogy észre sem veszem, hogy megváltozott az illata! 
A kis hamis! Még a végén kinevet! Hiszen már nem mézédes csábítással integet felém, hanem visszafogott komolysággal igyekszik jól viselkedni.
Egy óra elteltével a gyümölcsös jegyek kissé hangsúlyozottabbá válnak. Enyhén savanykás és édes felület alakul ki. A szeder, mandarin, rózsa és ylang – ylang akkordokat érzem leginkább megmutatkozni. Fontos szerepet játszik a narancsvirág is. Én körtét egyáltalán nem szagolok belőle ki, bár ennek nincs túlzott jelentősége, hiszen másokon gyönyörűen megjelenhet.
A Lalique folyamatosan változik, de szeretném megjegyezni, hogy azalatt az idő alatt míg él a parfüm a hatásfoka is megállás nélkül gyengül. 
Időnként előbukkannak a magnólia aromák is – én ezt különösen szeretem, mert nem az általánosan megszokott virágos eszenciákat mutatja. 
Az alapok szépen kivehetők és nagyon jól passzolnak egymáshoz. Gyönyörű a vanília és a borostyán! 
A parfüm életének utolsó harmadában visszatér az édes jelleg gyönyörű egységet alkotva a mély pézsmával és a meleg vaníliával. A cédrus nem tudatosul egyértelműen, inkább csak tompít, hogy ne legyen túl geil az összhatás.
Egy szösszenet a meleg árnyalatokról.
Bár ezt a Lalique – t tavaszra szánják, a nyár kivételével bármilyen évszakban elképzelhető. Hiszen puhán, bársonyosan és pihekönnyen rámomlik. Burkol, ölel, csókol. 
Tökéletes egy zordabb időben is.
Nálunk egy hét alatt majdnem harminc fokot változott a hőmérséklet. Múlt pénteken 31 fok volt délután háromkor. Ma kedden reggel 2, amikor elindultam dolgozni. Felvettem egy vastag óriás sálat (ami szerintem tök jól néz ki és fullosan beburkol) és egy melegebb kabátkát. Felfújtam a parfümöm. 
Nagyon – nagyon – nagyon jó érzés volt. 
A hideg szélben a virágok és vanília lengedezése bőségesen kárpótolt a hirtelen jött változásért. Amúgy meg én minden évszakot szeretek, hiszen annyira gyönyörűek – csak a hőséget nem. Olyankor legszívesebben vízpartra vagy hegyekbe mennék….
Szóval, jól tettem, hogy feltettem. ☺
Egy 27 évvel ezelőtt megjelent illatszerről alkotok véleményt. Úgy érzem kortalan lett….fenntartások nélkül bármikor elhelyezném a drogériák polcain. Édes, de nem nagyon. Virágos, lágy, megnyugtató. Kicsit bizonytalan vagyok abból a tekintetből nézve hogy mely korosztálynak ajánlanám….óvatosan megkockáztatom, hogy nem korfüggő….Inkább klasszikus ízlésű érzékenyebb lelkületű hölgyeken fog szépen mutatni.
Élettartama közepes – hat óra – kelméken sokáig megmarad. Szilázsa a gyenge és közepes erősség között van valahol. Csábítás faktora viszonylag masszív, többször kaptam erre a parfümre elismerő hümmentéseket a teremtés koronáitól.
Üvege meseszép, filigrán, egyszerű. 
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Lalique Lalique illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!