bouquet

Aramis: Calligraphy Rose

Sharing is caring!

Mottó: Tündék csókja

Megjelenés: 2013
Orr: Trudi Loren
Milyen: Unisex, de inkább női
Kategória: Mainstream
Karakter: Orientális
Illatjegyek: Fej: Lonc, sáfrány, oregánó
Szív: Levendula, styrax, mirha, török rózsa.
Alap: Olibanum, ámbra, pézsma, labdanum.
Szerintem a legszebb Aramis illat. Túlzás nélkül állítom, hogy minden évszakban viselhető, de a legelegánsabb a hideg időben lesz. Akkor balzsamos és füstös! Amikor nulla fok közeli a hőmérséklet, a tartóssága nyolc – tíz óra, nyáron viszont lemegy öt – hatra. 
Nemhiába lehet róla annyi pozitív véleményt olvasni….
Minden mirhát tartalmazó kozmetikumot szeretek. Van egy jellegzetes fás, visszafogott, balzsamos karaktere, amely önmagában és mással keverve is sajátos és szépséges aromát kölcsönöz.
Egyébként meg rózsa illat, de mégsem!😀 …. mert a rózsához folyamatosan társulnak a parfüm egyéb alkotó elemei. Együtt lélegzenek, élnek, és örülnek a létezésnek. 
Általában még azok is szeretik, akik a rózsafajták aromáit nem kedvelik.
Különböző asszociációk jutnak róla eszembe.
Tehát a rózsa mindvégig jelen van.
Ehhez társul azonnal a kifújás legelején egy levendulamező szélfújta lebbenése. Az az igazi mélylila levendula amelyet Tihanyban lehet érezni a nyílásakor. Mintha Provence – ban lennénk. Utazásra, felfedezésre csábít….! 
Ez a kompozíció fokozatosan csitul és két óra elteltével eltűnik. A fejjegyek megjelenésénél még a keserű kissé savas gyógynövények erejét is érezni lehet. Ettől pikáns lesz a ”Rose” és enyhén titokzatos. Ahogy halványul az első percekben megjelent oregano – kakukkfű – sáfrány akkord, úgy váltja fel a mirha és a pézsma füstje valamint a benzoin gyantája. 
Telitalálat az időzítés! Hiszen amikor a balzsamos jegyzetek megjelennek még érezhető a levendula a rózsával együtt….!
Az ámbra és olibanum mélysége amelyet a mű életének első felében nem lehet kitapintani fátyolt ad az illatra. Befedi lágyan, óvatosan, mintha az idők múlásával a parfüm törékenységét akarná óvni.
Pár óra után eltűnik rólad.
Te ezt hiszed…. Végzed a munkád, örömködsz, pihensz, élsz….
Egyszer – egyszer meglebben előtted egy csodálatos illatélmény, amit nem tudsz beazonosítani. Nem tudod honnan jön, mert egy kicsit meseszerű, kicsit álomvilág jellegű. Olyan mintha egy jószagú tündér lebbenne el előtted és köszöntésként egy végtelenül puha, finom, meleg csókot lopna az arcodra. Egy nagyon szép emkéket ami kedves neked! Egyszerre nyugtat és tölt.
Amikor én rájöttem hogy ezeket a lenyomatokat a Calligraphy Rose ”teszi” velem, a kompozíció azonnal felértékelődött bennem. Ráadásul egy Aramis! Ők teljesen más stílusban dolgoznak….! 
A tündérkezek libbenése elvarázsolt. A mesekönyv kinyílt én pedig élveztem a mese minden pillanatát. Imádtam futkosni a levendulamezőkön! Szerettem a oregánók bokraiba csépelni a kezemmel és bolondosan kacagni hozzá! 
Elvarázsolt a mirha misztikája és repültem én is a tündékkel. Beleálmodtam magam egy szerelmes ölelésbe, amikor megérintett a styrax balzsama….Kis kastélyom udvarát végigültettem szebbnél szebb rózsákkal…. 🙂 
Amikor felébredtem az ábrándból ott ragyogott előttem a szép Calligraphy Rose üvege.
Az illat szilázsa kezdetben erős, később egyre csökken. Minél kevésbé érződik annál szebb lesz. 
Inkább erotikus parfüm, férfiak nagyon szeretik. (Hja igen….ennél az illatnál, amikor már alig éreztem magamon, kérdezték meg többen, hogy mit viselek.)
Nagyon nehezen lehet hozzájutni, eleve egy limitált sorozat része volt. Ára az utóbbi években ugrászszerűen emelkedik. 
A készítményt húsztól felfelé bárkin elképzelhetőnek tartom.
A csodálatos portrékat Sándor – Horváth Zsuzsanna fotóművész készítette.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Aramis illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!