bouquet

Egészségre hangolva – Yogi teák 1.

Sharing is caring!

A nemrégiben lezajlott Szépségsztori Beauty Workshop rendezvényén volt szerencsém megismerkedni a Yogi Teával és a márka magyarországi vezetőjével. 

Eddig még nem kóstoltam meg a teákat, noha láttam a Müllerben őket és most már a DM polcain is. Őszintén szólva egy kicsit visszatartott az áruk.
Nos….erre jók ezek a bemutatók!
Otthon a teázás nagy – nagy fogyasztói vagyunk. Állandóan van a konyhaszekrényben minimum egy tucat különböző fajta – mely főleg gyógynövényekből, gyümölcsökből áll.
Ezen a délutánon egy merőben más ízvilágot ismertem meg. Azóta több doboz teáját megvásároltam már a márkának!
A Yogi Tea indiai ayurvédikus bölcsesség tanításain és ellenőrzött biológiai gazdálkodások gyógy – és fűszernövényeiken nyugvó jótékony hatásokon alapulnak!
Finomak, ízletesek, markánsak, tömör ízvilágúak.
Eredete: A múlt század hatvanas éveire nyúlik vissza. Egy kundalini jógamester – Yogi Bhajan – Indiából nyugatra ment tanítani. A jógaóráin a diákjaival nem csak az ászánák bölcsességeit osztotta meg, hanem a foglalkozások végén megkínálta őket egy ayurvédikus tanításokon nyugvó fűszeres gyógynövényteával. A nebulóknak annyira ízlett, hogy mindig kérték ezt a teát.
Hát így indult….ma ez az összeállítás Classic néven szerepel.
Azóta több és több féle teakeverék készült. Mindegyik finom!
Ma egy lágy női ízvilágot mutatok be és ez a Rose teakeverék.
Igazából ”női” tea – de ez lehet, hogy csak az én véleményem, mert rózsaillatú és enyhe rózsaízű? Azért a kedves férfitársak ne higgyék, hogy ez olyan romantikus, felhők felett repkedő enyelgő nebáncsvirág aroma….! Attól, hogy gyengéd rózsaillata van, néha a ”tüskéket” is vélem felfedni benne, mert szurkál. ?
23 százalék hibiszkuszt és 5 százalék szárított rózsaszirmot tartalmaz. (Ez a rózsamennyiség egy teában nagyon magas aránynak számít.)
A hibiszkusz serkenti a bőr vérellátását, torokfájás csillapító, lehúzza a magas vérnyomást. Kitágítja a pórusokat, hűsít egy kicsit. 
Tartalmaz 5 – 5 százalék arányban bodzavirágot, hársfavirágot (imádom és kedvencem) Mindkettő természetes immunerősítő, véd a megfázások ellen. Enyhe izzasztó hatása van, ezért ha valaki hajlamos a gyors kimelegedésre, akkor a tea fogyasztását inkább esténkéntre ajánlom.
Van benne 3 – 3 százaléknyi fahéj és levendula. Ezek vércukrot húznak le, nyugtatnak, illetve a fahéj melegítő, antiszeptikus, vértisztító hatású is.
Kevés mennyiségben tartalmaz fekete borsot, édesköményt, cickafarkkórót, gyömbért, kurkumát, napraforgószirmot, lucernát, lándzsás utifüvet. Nagy részük segíti az emésztést, gyulladáscsökkentő és melegítő.
Forralás után a vizet beleöntöm a csészébe, beleteszem a teafüvet és hét percen keresztül áztatom (én lefedem).
Ezután, amilyen forrón tudom elkortyolom. Közben elgondolkozom a teafűtartó kis fityegő papírján ajánlott üzeneten….(mert mindegyik filter tartalmaz egy bölcsességet)
Hoppá! A teadobozon is van egy meditációs gyakorlat, ezt eddig észre sem vettem!
Csupa élmény! Annyira jó!
Egyetlen dolog miatt lógatom egy kicsit az orrom….de remélem a tulajdonosok megoldják ezt a problémát idővel
A meseszép Yogi Tea bögrékhez gyakorlatilag csak külföldről lehet hozzájutni….
Hamarosan újabb teaélményt mesélek el addig kóstold meg ezt a finom rózsás ízűt.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Női dolgok nem csak nőknek - Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!