bouquet

L.T. Piver: Cuir de Russie

Sharing is caring!

Mottó: A Harcosok illata – In Memoriam P.G.

Megjelenés: 1939
Milyen: Férfi
Kategória: Niche
Karakter: Bőrös
Illatjegyek: Fej: Kardamon, bors, mézjegyek, narancs, mandarin, bergamott, styrax.
Szív: Fahéj, bors, orosz bőr, pacsuli, neroli, cédrus, nyírfa
Alap: Borostyán, tölgymoha, szantálfa, labdanum, olibanum, pézsma
Ha van erőteljes férfias illat, amelyből elég egy csepp, akkor ez az!
Az ókori római birodalom győztes hadvezérein tudnám elképzelni. Királyokon, hódítókon, halált megvető katonákon. 
P.G. észrevett azon a napon….réges – régen. Volt a tekintetében valami, amiért alig mertem rá felnézni. Mindent áthatott borostyánszínű oroszlánéhoz hasonló pillantása. Szörnyen zavarban voltam. Szinte vadállati erő volt benne, ugyanakkor melegen, aranylóan és perzselően nézett. 
Önkéntelenül is az jutott eszembe, hogy ez a pasi talpig aranyló vértben, lóháton valahol vágtat talán kétezer évvel ezelőtt. Ezreket hívva maga után, akik győzelemre vágynak, és akik biztosak  benne, hogy uruk a diadalba viszi őket.
Ez az ember a béke éveiben maga volt a megtestesült jóság, boldogan élt oszlopos házában valahol a szeretett dél – olasz lankák között gyönyörű gyermekeivel és csodaszép asszonyával. 
P.G – nek olyan bársonyos hangja volt, hogy meg kellett kapaszkodnom, reszkettem….
Bennünket összekapcsolt az élet. Azt hiszem, nem ez volt az első közös leszületésünk. Ösztönösen ismertük fel egymást amikor találkoztunk. 
Közös életünk első évei az erotika a féltékenység az összecsiszolódás mélységeiről és magasságairól szóltak. Sokkal magasabb hőfokon égtünk mint általában mások. Szikrázóan éles eszével és logikájával tulajdonképpen előre látta szinte az összes lázadó gondolatomat és tettemet. Ó, de sokszor megmosolygott….🙂
Az egymásra hangolódott évek csodálatosak voltak. Béke, odafigyelés, alkalmazkodás, szeretet, szeretet és megint csak szeretet jellemezte. Észre sem vettem de úgy varázsolta át személyemet, hogy nemcsak nekem, hanem a szűk és tágabb környezetemnek is nagyszerű lett ez a pozitív változás.
Amikor kiderült gyógyíthatatlan betegsége megzuhantam! Ő bezzeg nem, inkább szembeszállt vele! Harcolt! És engem is megtanított rá! Kezdetekben ő adta nekem az energiát és felvértezte törékeny lelkem hogy az életben nebántsvirág mimózaként egyedül nem túl sokra megyek. Hát figyeltem és fejlődtem. Az utolsó közös évünkben már én adtam vissza azt a rengeteg jóságot és bölcsességet amit az együttélésünk alatt nekem ajándékozott. Helyet cseréltünk. 
– Változott a csatajelenet. Én mentem most már elől és vittem magammal csupa seb megkínzott testét. –
Rettenetes volt. Minden nap imádkoztam, máshogy nem is lett volna erőm végigcsinálni….
Ezekben a napokban egy új élet veszi a kezdetét. Ő él egy másik síkon és végre maradéktalanul boldog! Számtalanszor elmondta, hogy azt szeretné, hogy gyönyörű sztafija várja őt majd odaát és körbecsatangolhassák együtt a földet. Megfogadtam hogy ezentúl az ő tanításai és szeretete szerint élek.
Tudom hogy figyel a part másik oldaláról. Sokszor fogom hallani őt – néha csipkelődve, máskor szeretgetve.
A legnagyobb harcos! – eddigi életemben mindenképpen de még az is lehet, hogy a többiben is. 
Felnézek rá, tisztelem, becsülöm és szeretem az életek folyamán. Lélekpárok vagyunk, különleges feladattal jöttünk le. Az életünk most más – más síkokon folytatódik….de azt hiszem….érzem….hogy odaát fenn, most a Tudás Termeiben a Vének Tanácsa elégedetten bólint arra, ahogy megoldottuk a küldetésünket egymással. És elérjük egy másik életben azt is, hogy Lényünk minden apró mozaik darabja tökéletesen illeszkedjen egymáshoz, s ezáltal egységben maradhassunk egyszer.
Két kedvenc parfümje volt amit tőlem kapott: az egyik egy boldog békeidőinket jellemző arab szépség, a másik ez az utolsó évében használt erőt adó csoda.
Ezután az elemzés után soha többet nem fogom fujcizni. Elteszem és megőrzöm.
…………………………………..
Érdekes hogy egy réges – régen megalkotott illat mennyire időszerű tud lenni és mennyire divatos. Csakúgy, mint a múlt század első évtizedeiben, ahol a bőrös aromák rendkívüli népszerűségnek örvendhettek. Minden érdekes és keresett volt, ami Oroszországból és Keletről jött. A legkiváltságosabb helyet az orosz bőr kapta. Creed 1854 – ben, Guerlain 1872 – ben, Chanel 1924 – ben, majd a háború kitörése előtt Piver 1939 – ben alkotta meg a Cuir de Russie – t. E legutolsó abszolút masculin illat.
Képzelj el egy finom édes méz jegyzetet egy nyers bőr elemmel, amelyben megjelenik a fahéj, feketebors és nyírfa. Egyszerre édes és brutálisan kemény! A méz lágyan folydogál, de a bőr még vad. A nyírfa hideg, a bors és fahéj csípősen forró.
No, persze ezzel nincs még vége. Bekopogtat a tölgymoha, pacsuli, pézsma. A szantálfa pedig fellobbantja a kreációt és füstössé teszi.
Imádom a lovak és lóistállók szagát. Keveredik a friss széna, a pacik szőre és a nyergek bőrös illanása. Ha nyitva az istálló ajtaja akkor még a fák lehelletét is befújja a szél. Minden nagyon természetközeli. Ezt a mondanivalót sugározza a Piver parfüm bő két órán keresztül, amikor már eltelt a kifújástól 
számítva jó harminc perc.
Később még tovább nyugszik. Nagyon erotikus lesz. A szexualitása nem harsány! – hanem, huuu….elképesztően magnetikus. A nagymacska kihozza a nőből a doromboló – édesbájos – odaadó kiscicát. Ez az esszencia már annyira összetett, hogy nem is érzékelem külön a jegyzeteket, no meg lefékezett is. A parfüm is, a férfi is tudja mire képes, és visszafogja magát. Simán lehet az orral – szájjal szimatolni a bőrön, mert biztosan nem a nyers illat érződik, hanem a test válik ilyenné. Ez a Cuir de Russie  zsenialitása! Párom bőre először beitta, majd utána a pórusai mélyéről áramlott kifelé.
Amikor kifújjuk majd ki kell tapasztalni az adagolását. A több spricni nem biztos hogy nyerő lesz, mi konkrétan szédelegtünk tőle. Három fuff volt a tuti: nyak – nyak – szegycsont.
Tartóssága úgy tíz óra.
Szilázsa bőrközeli és extra finom. Bármely hihetetlen de az a pici illatcsík, amit feltesznek betölti a helységet is!
Erotikája zseniális! 
Korosztály: Megkockáztatom hogy negyvenen túli. Kell hozzá a kiforrottság és kifinomultság. Szükséges a rutin, tapasztalat. Röviden: tudni kell viselni.
Magyarországon eddig még sehol nem láttam.
…………………………………
P.G. ❤
Szerelmem! ❤ Szeretlek! ❤ Mindent köszönök neked! ❤ Az összes eltöltött időt! ❤ A te kiscicád…. ❤
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in L.T.Piver illatok
2 comments on “L.T. Piver: Cuir de Russie
 1. Rhédey Zoltán szerint:

  Szép napot! Vannak még férfi Piver termékek? Vettem már öntől.

  • Parfümbűbáj szerint:

   Kedves Zoltán! Egészen biztos, hogy soha nem vásárolt tőlem én író vagyok. Külföldről lehet beszerezni a Piver parfümöket.
   Üdvözlettel
   Papp Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!