bouquet

Narciso Rodriguez: For Her EDP

Sharing is caring!

Mottó: Könnyed csábítások

Megjelenés: 2006
Orr: Christine Nagel és Francis Kurkdjian
Milyen: Női
Kategória: Mainstream/designer
Karakter: Virágos – pézsmás
Illatjegyek: Fej: Őszibarack, rózsa.
Szív: Borostyán, pézsma.
Alap: Pacsuli, szantálfa.
Trallala….szexi! Laza, nem pimasz inkább természetes.
Kicsit Bardot – os, de tényleg! Kócos haj, hosszú combok, kerek popsi jut róla az eszembe. Elhasználtam egy teljes üveggel. Ősszel és tél végén, tavasz elején volt a legszebb. 
Jóságos ég! Tizenkét éve a piacon van? 
Pedig mintha csak most jött volna ki!
Emlékszem, anno amikor megláttam a polcokon fogalmam sem volt, hogy ki ez a Narciso Rodrigues….! Én a parfüm változatával kezdtem, holott az edt addigra már kapható volt. Akkoriban nem tudtam még megvásárolni, csak a forgalomba helyezéstől számítva jó pár évre….addig bakancslistás volt. Ez az az illat amire azonnal vágtam rá, hogy kell! 
Tudom….sok – sok parfüm van, amely a for Her – nél sokkal szofisztikáltabb, művészibb és minden más….mégis van egy utánozhatatlan báj benne amire azt mondja az ember lánya, hogy …. ez kell!
Mert szexi és pozitív! Éjjel – nappal hordható. Feltehetem irodába, de viselhetem randevúra. Sőt, takarítottam is benne és cseppet sem bántam, hogy otthoni házimunkához használtam. 
Pezseg tőle az élet!
Erőteljes szilázsú tartós készítmény, alig marad el a ”csíkot húzok” kategóriától. Hatóideje hét – kilenc óra. Vonzásfaktora igen nagy.
Zárójelben megjegyezném hogy a kreáció egyik orra a még fiatal de azóta világsikert elért Kurkdjian! – bár Christine Nagel neve is egyenlő a siker zálogával.
Pedig….nincs túl nagy titok az illatszerben. Marad végig lineáris a pacsuli – pézsma – rózsa – szantálfa négyes. Más alkotórész az én bőrömön nem mutatkozik meg. Ezek az illatmolekulák viszont érzéki bájjal pulzálnak és pezsegnek.
A pacsuli és pézsma erőteljesen jelen van ebben a kompozícióban! Azt figyeltem meg, hogy talán pontosan ezért(?), a For Her tábor két részre oszlik. Szeretem és nem szeretem oldalra. Hosszú évek alatt, mióta kapható, nem tapasztaltam különösebb dilemmát a hölgyeknél. Elég kategórikusan adták tudtomra:
 – Zsuzsi, ez de finom! vagy – Fú, mi ez a szúros szag Zsuzsi? ?
Tehát: pacsuli – pézsma szurkapiszka frivol kombót célzott enyhíteni egy kis rózsa. Őkedvessége kidugja fejecskéjét a folyamatosan szemtelenkedő alapjegyzetekből és elmosolyodik. Szépséget és lágyságot visz a parfüm életébe. A hölgyek szájából elsuhan egy – ”ahh…. végre egy kis virág” – megkönnyebbült sóhaj és vidoran folytatják tovább napi teendőiket.
Kopognak a magas sarkú cipellők, a szemek sarkából nagyon is jól látják az epekedő tekinteteket (diadalittasan, egy hang nélkül nyugtázzák le, hogy jó vagyok nálad Öcsi, de még egy kicsit azért strapáld magad….)
További szépséggel és titokzatossággal érinti meg a parfümöt a szantálfa füstje és a borostyán csodaszép mély aromája. Ez utóbbi rajtam nagy sajnálatomra nem érezhető, de többeken kiszagoltam már.
Összességében mit is tud a For Her? Édesen szexi és vidám. Könnyeddé és napsugarassá varázsolja a napot. 
Nem nehéz illat. Nem bonyolult! 
Én inkább hétköznapokra ajánlanám. Nagyjelenésekhez (nekem) kissé komolytalannak tűnik. Huszonöttől felfelé tartom elképzelhetőnek.
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Narciso Rodriguez illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!